برچسب سلامت طرحی بود که سامانه رهگیری و ردیابی سازمان غذا و دارو با هدف کنترل قاچاق و شناسایی تقلب از سال گذشته به اجرا گذاشت و که از طریق ان میتوان با ارسال کد کالا از اصالت آن مطلع شد و در حالی که رسول دیناروند - رییس سازمان غذا و دارو - میگوید این طرح روی تمام داروها، مکملها و فرآوردههای آرایشی و بهداشتی وارداتی اعمال شده و تا پایان امسال نیز در مورد تجهیزات پزشکی، فرآوردههای غذایی و داروهای تولید داخل نیز اعمال میشود، تولیدگنندگان آن را شدنی نمی دانند و از وجود آن اظهار بیخبری میکنند.
علی شریعتی - دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیبس و غلات حجیم شده ایران - در گفتوگو با ایسنا، ضمن اظهار بیخبری از طرح نصب برچسب اصالت روی کالاهای تولید داخل، گفت: تا امروز هیچ ابلاغیهای در خصوص لزوم نصب برچسبهای اصالت روی تولیدات داخلی به صنایع غذایی نرسیده است و البته این امر هم برای این صنایع پرهزینه و غیرممکن است.
وی با بیان اینکه هماکنون نشانگرهای ارزیابی سلامت روی کالاها درج میشود، عنوان کرد: نشانگرهای رنگی تغذیه هماکنون روی بستههای فرآوردههای غذایی درج میشوند که میزان استاندارد ارزشهای غذایی مانند میزان چربی، نمک و کلسترول را نشان میدهد؛ بهطوری که اگر چربی یک محصول بیش از حد مجاز باشد، رنگ هشدار دهنده قرمز در قسمت مربوط به چربی در جدول نشانگر رنگی سلامت آن محصول قرار میگیرد و اگر میزان آن مجاز باشد سبز و همچنین اگر نزدیک به مرز خطرناک باشد، زرد میشود.
او با تاکید بر اینکه طرحهای نظارتی باید توجیهپذیر باشند، تصریح کرد: شاید بتوان برای کالاهای وارداتی جهت کنترل قاچاق و تایید سلامت محصولات از برچسب اصالت استفاده کرد، اما برای کالاهای ساخت داخل به دلیل میزان بسیار بالایی که به شکل روزانه تولید میشوند و تنوع بالای آنها، استفاده از این طرح به شدت هزینهزا خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات