به گزارش ایسنا، الهام امینزاده در پنل تخصصی حقوق شهروندی که در نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداران ۲۰۱۶ برگزار شد، ضمن بیان این مطلب گفت: ما در حوزه شهروندی، شهروندی داریم که حقوق و وظایفی دارد. در عین حال سه مفهوم دیگر مدیریت شهری، حقوق شهری و حقوق شهروندی نیز وجود دارد که برای داشتن شهری پویا باید این مفاهیم را مورد بحث و بررسی دقیق قرار داد تا فرصت توسعه و رفاه برای همه فراهم شود.
وی با بیان اینکه مدیریت شهری باید انسان محور باشد تصریح کرد: خودکفا کردن محلات و مباحث مربوط به معلولین و سالمندان از جایگاه ویژهای برخوردار است.
امین زاده ادامه داد: دولت تعهدمدار است و مردم حق مدار، اما در برخی موارد نمیتوان گفت شهروندان فقط حق دارند و نباید مشارکتی داشته باشند به طور مثال در حوزه محیط زیست مشارکت و همکاری شهروندان بسیار مهم است و در این جا با تکلیف شهروندی روبرو میشویم.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی خاطر نشان کرد: در حوزه مدیریت شهری میتوان با دادرسی عادلانه سرمایه را افزایش داد. بنابراین باید مردم نسبت به بخشنامهها و قوانین مصوب در خصوص مدیریت شهروندی و حقوقی شهروندی آگاهی داشته باشند و این مصوبهها نباید فقط روی میز شورای شهر و شهرداریها باقی بماند. بحث اطلاع رسانی در این زمینه قابل اهمیت است.
امین زاده اظهار کرد: شوراها یکی از مکانهایی هستند که در آنها مردم خودشان برخودشان مدیریت میکنند اما این مدیریت برخود فقط در شهرداری و شورای شهر نیست و هر کس در هر مسئولیتی که است میتواند این مدیریت را داشته باشد.
وی با اشاره به مسائل و مشکلات موجود در شهرها گفت: مشکلات حقوق شهروندی شامل مشکلات حریم شهری، ساختمانها، حمل و نقل، محیط زیست، آلودگی هوا، مدیریت بحران و مشکلات فرهنگی و بهداشتی میشود که برای رسیدن به توسعه پایدار باید برای آن فکری کرد.
امین زاده همچنین تاکید کرد:اگر پروژههای عمرانی و شهری در تضاد با حقوق شهروندی باشد نباید اجرایی شود و در هر پروژه عمرانی باید پیوستی برای حقوق شهروندی در نظر گرفته شود.
وی در پایان با تاکید بر ضرورت ترویج مفاهیم حقوق شهروندی اظهار کرد: آموزشهای زیربنایی و فرهنگسازی در زمینههای مختلف همچون اصلاح الگوی مصرف و رسیدگی به پارکها و فضاهای شهری و کنترل ترافیک از جایگاه ویژهای برخوردار است.
انتهای پیام
نظرات