• پنجشنبه / ۲۴ تیر ۱۳۹۵ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 95040113830
  • منبع : نمایندگی خوزستان

رئیس اداره مشاوره اداره‌کل آموزش‌وپرورش خوزستان تاکید کرد:

اصلاح و بازنگری هدایت تحصیلی در سال‌های آینده

اصلاح و بازنگری هدایت تحصیلی در سال‌های آینده

ایسنا/خوزستان رئیس اداره مشاوره اداره‌کل آموزش‌وپرورش خوزستان گفت: با توجه به تغییرات صورت‌گرفته در نحوه هدایت تحصیلی امسال، اشکالاتی در روند هدایت تحصیلی به‌وجود ‌آمده که قطعاً در سال آینده بازنگری و اصلاح خواهد شد.

پروین کاوه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به تغییرات صورت گرفته در نحوه هدایت تحصیلی امسال دانش‌آموزان، اظهار کرد: قطعاً هر تغییری که در نظام آموزشی ایجاد شود با چالش‌هایی مواجه خواهد شد.

وی با بیان این‌که در گذشته 6 رشته به دانش‌آموزان اعلام می‌شد که اکنون به 12 رشته تغییر کرده است، گفت: اکنون برای فنی و حرفه‌ای و کاردانش شاخه‌های صنعت کشاورزی، خدمات و هنر نیز جدا شده‌اند.

کاوه یادآور شد: در گذشته 50 درصد نمره هدایت تحصیلی به بررسی‌های مشاوره‌ای و 50 درصد به نمرات دانش‌آموز مرتبط می‌شد اما امسال 65 درصد نمره هدایت تحصیلی به بررسی‌های مشاوره‌ای اختصاص یافته است؛ 30 درصد نمره مربوط به آزمون استعداد و رغبت، 5 درصد نظرخواهی از والدین، 10 درصد نظر دانش‌آموز، 10 درصد نظر معلمان بر اساس وضعیت دروس و 10 درصد نیز نظر مشاور در هدایت تحصیلی اعمال می‌شود و 35 درصد نیز مربوط به نمرات دانش آموز در پایه‌های هفتم، هشتم و نهم است.

کاوه ادامه داد: اطلاعات در سامانه ارسال و برگه هدایت تحصیلی بر این اساس از تهران صادر شده که این روند با توجه به اعمال 65 درصدی بررسی‌های مشاوره‌ای اشکلاتی به وجود آورده است؛ هم‌چنین با توجه به تأکید وزارت بر توزیع متوازن رشته‌ها و گرایش بیشتر دانش‌آموزان به رشته تجربی، برای هر رشته سقفی از نظر تعداد دانش‌آموزان تعیین شده است.

وی توضیح داد: دانش‌آموزان بر اساس شاخص‌هایی امتیازدهی و رتبه‌بندی می‌شوند که اولویت یکی از این شاخص‌هاست؛ با توجه به امتیاز و رتبه در منطقه و ناحیه و با تأکید بر رعایت سهمیه‌ای که وزارت برای رشته‌های مختلف در استان تعیین کرده است، هم‌چنین با درنظر گرفتن محدوده جغرافیایی اولویت تعدیل می‌شود.

رئیس اداره مشاوره آموزش‌وپرورش خوزستان عنوان کرد: خانواده‌ها گاهی از روی عدم آگاهی، به نحوه هدایت تحصیلی اعتراضاتی می‌کنند، برخی خانواده‌ها از این‌که مدارس بر انتخاب رشته اولویت اول توسط دانش‌آموز تأکید دارند، ابراز نگرانی می‌کنند که به منظور اقناع خانواده‌ها یک گروه مشاوره راه‌اندازی شده است، با این وجود قطعاً سال‌های آینده در نحوه هدایت تحصیلی بازنگری شده و اصلاحات لازم انجام می‌شود.

کاوه با تصریح بر این‌که اجباری برای انتخاب اولویت اول در هدایت تحصیلی برای دانش‌آموزان وجود ندارد، گفت: تدابیری اندیشیده‌ایم که دانش‌آموزان بتوانند در رشته‌های دل‌خواه خود تحصیل کنند، سقف تعیین‌شده از نظر تعداد دانش‌آموزان در هر رشته بیشتر برای رشته تجربی اعمال می‌شود، زیرا تنها 25 درصد این دانش‌آموزان جذب دانشگاه‌ها می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha