• یکشنبه / ۲۰ تیر ۱۳۹۵ / ۱۷:۳۷
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 95040111061
  • خبرنگار : 71359

#خطای_پزشکی کمپین محبوب تازه در فضای مجازی

دردم از این است و درمان نیز هم

دردم از این است و درمان نیز هم

حرف «خطای پزشکی» که می‌شود،‌ سر دردل خیلی‌ها باز می‌شود، «خاطرات غم‌انگیز از کسانی که با پای خودشان به بیمارستان رفته‌اند و دیگر هرگز از جایشان بلند نشده‌اند»،‌ از دست دادن عزیزان یا پرداخت هزینه‌های سرسام‌آور و بی‌نتیجه،‌ «مصرف داروهایی که بعدا فهمیده‌ایم برایمان ضرر داشته است» و خیلی چیزهای دیگر.

فرآیند دردناک درگذشت عباس کیارستمی، کارگردان فقید سینما، حالا داغ خیلی‌ها را تازه کرده است،‌ بعد از این که مساله احتمال قصور پزشکی در معالجه عباس کیارستمی مطرح شد،‌ خیلی‌ها گفتند که تجربه‌های مشابهی از اهمال پزشکان دارند که به دلیل مشهور نبودنشان هیچ وقت مطرح نشده و به جایی نرسیده است، ‌یا شکایت کرده‌اند و نتیجه قابل قبولی نگرفته‌اند.

این‌ها انگیزه‌ای شد برای این که یک هشتگ تازه در فضای مجازی محبوب شود، در روزهای گذشته خیلی‌ها با #خطای_پزشکی از تجربه‌هایشان در برخورد با بیماری و بیمارستان و پزشکان نوشته‌اند.

«بهار» از تجربه‌اش در مورد تشخیص بیماری صرع نوشته است: «  بعد از چندین بار (نزدیک به 3 سال) رفتن پیش دکترهای مختلف و دو بار بستری شدن تو بیمارستان، دوستان متخصص بیمارستان‌های کرج فهمیدند که مشکل من بیماری ساده‌ای از انواع صرع است؛ دکتر محترم بیمارستانی در کرج حتی به خودش زحمت نداد که بیاد بالای سرم و بگه چه مشکلی دارم و بدون هیچ توصیحی با تجویز یه دارو که نمی‌دونستم چیه، توسط پرستار محترم ترخیص شدم. بعد از 5 ماه بیماری عود کرد و این‌بار بدتر از دفعه قبل و.....با احترام به پزشکان فهمیم و معتقد و و دلسوز و حرفه‌ای باید بگم واقعا تو قشر پزشکان آدم قابل اعتماد که به چشم بیمار به شما نگاه کنن و قصدش کمک رسوندن باشه کمه، فقط موقعیت اجتماعی و نگاه از بالا و پول براشون مهمه، نه سوگندی که خوردند !!!!فکر می‌کنم خوبه در عین انتقاد از پزشکان بی‌مسئولیتی که می‌شناسیم ، پزشکانی که انسانیت براشون مهمه و واقعا پزشک متخصص هستند نه کاسب رو هم معرفی کنیم؛ {پزشکانی که}  بابت چک مجدد دارو بعد از تحویل از داروخونه و پیگیری مداوا و حضور ذهنشون احساس امنیت می‌دن.»

مادری از شیراز در مورد تجربه خودش نوشته است: « پسرم سه ساله بود که بیمار شد، ۱۵ روز تب شدید و بدنش پر از کهیر و قرمز شده بود . دکترها می‌گفتند آنفولانزاست و فقط قرص و شربتای معمولی و آمپول پنی‌سیلین. خوب نمی‌شد اصلا. کم‌کم بدنش ورم کرد و زیر بافتهای بدنش آب جمع شد و دیگه هیچی نمیتونست بخوره.... تا اینکه یه دکتر تشخیص داد که بچه یه بیماری نادر گرفته به نام کاوازاکی. گفت خیلی دیر شده ، اگه همین الان به بیمارستان نرود و داروی خاصی ... را به صورت سرم دریافت نکند کلیه و بعدش قلب از کار می‌افتد. رسوندیمش بیمارستان ... شیراز....وقتی نامه دکتر را نشان دادیم مسئولین با اینکه خیلی وضعیت اورژانسی بود گفتند تخت خالی نداریم برید فردا صبح بیایید.... تا صبح زجر کشیدن پسرم رو دیدیم، صبح زود بردیمش تا ظهر ساعت دوازده و نیم تو راهرو معطلمان کردند که هنوز تخت خالی نیست. گفتیم شما خودتون گفتید صبح پذیرش می‌کنید. گفتند آقای دکتر باید بیاد وضعیت بیمارها را ببیند اجازه ترخیص بدهد. با کلی دعوا و مرافعه ساعت دو بعد از ظهر بچه را در بخش بستری و درمان را شروع کردند اما خیلی دیر شده بود متاسفانه و بچه‌ام ناراحتی قلبی دارد به خاطر تشخیص و درمان دیر . دکتری که نامه بستری پسرم را به ما داده بود کمی با پرسنل بیمارستان دعوا کرد که چرا مریض من را همان موقع بستری نکردید. ....»

پیوند در مورد تجربه خودش نوشته است: « من کم کاری تیروئید دارم. وقتی حدود ده سال داشتم پدرم تشخیص داد ...مراجعه کردم به پزشک فوق تخصص غدد...خیلی ساده در کمتر از پنج دقیقه دارو تجویز کرد و هیچ توضیحی هم نداد...گذشت سال ها باعث یه مجموعه‌ای علائم شد و علائمی که پایدار ماند...مثل ریزش شدید مو...پوست بسیار خشک...اضطراب شدید و مشکلاتی که داشت در مفاصل خودش را به شکل آسیب‌های غیر معمول ورزشی نشون میداد... من برای هر کدوم از اینها بارها به پزشک مراجعه کردم و داروهای مختلف رو مصرف کردم و فیزیوتراپی رفتم ...یکی از این چهار تا فوق تخصص یکبار به ذهنش نرسید که کسی که دچار کم‌کاری تیروئیده به طور طبیعی توان جذب یه سری ویتامین‌ها و ماینرال‌ها رو نداره...خیلی تصادفی یه تست ویتامین دی3 دادم و متوجه شدم که شدیدا کمبود ویتامین دی دارم، کمبود این ویتامین باعث اون علائم شده بود و برای نزدیک 12 سال چهار تا متخصص دو دقیقه وقت برای چک کردنش نذاشتند...بماند که نبود این ویتامین میتونه زمینه ابتلا به سرطان و ام.اس که در شهر من شیوعش نسبتا زیاد هم هست باشه.»

در واکنش به این خاطره‌گویی‌ها،‌ اما عده‌ای هم اعترض‌هایی را مطرح کرده‌اند، طراح این کمپین نوشته است که از طرف برخی تهدید به شکایت شده ،‌ بعضی پزشکان و دانشجویان پزشکی هم در اعتراض به این اقدام،‌ از ادبیات غیرقابل بازنشر استفاده کرده و فعالان این کمپین را متهم به بی‌سوادی کرده‌اند، خیلی‌ها هم تلاش کرده‌اند به مسائل مطرح شده پاسخ بدهند.

رضا از تجربه یک دانشجوی سال ششم پزشکی در مورد پزشکان نوشته است: « پزشکی در بیمارستان اراک پای چپ را به جای راست عمل کرده بود ، به خاطر شیفت اضافه ٥٤ ساعت نخوابیده بود؛ یعنی قبل از عمل ٥٤ ساعت مداوم در بیمارستان حاضر بوده، بدون هیچ استراحتی! آیا این پزشک ضریب خطاش چند برابر نمی‌شه؟ این وسط پزشک چقدر مقصر است ؟ و مدیریت بیمارستان چقدر؟ همین شب گذشته،‌ {جمعه شب}  رزیدنت ارتوپدی بیمارستان ولیعصر بعد از ٥٠ ساعت کشیک متوجه شد که ١٢ ساعت هم کشیک اضافه خورده و چون می داند حتی یه چرت کوچک در این تایم ممکن است باعث شود یک بار دیگه شیفت اضافه بخورد در دستشویی اتاق عمل یک ماده  مخدر به خودش تزریق می‌کند که بیدار بماند، تزریق کردن همانا و اُوردوز و مرگ همان! پیدا کردن مقصر با خودتاناین‌ها را ننوشتم که از پزشک‌ها دفاع کنم، نوشتم که بدانیم خستگی که می‌تواند باعث مرگ بشود حتما می‌تواند باعث خطای پزشکی هم بشود، نوشتم شاید (فقط شاید) بهتر و منصفانه‌تر بتوانیم در مورد جامعه پزشکی نظر بدیم

بهروز معتقد است: «نباید از این کمپین به عنوان یک فرصت جهت انتقام‌گرفتن از "قاتلینِ عزیزانمان"! استفاده کنیم، بلکه این بیشتر مجالی است برای نقد جامعه‌ای که دیگران را فاقد صلاحیت اظهار نظر می‌داند! یکی از این مشکلات به وجود آمده نه بخاطر خطای شخص، که به علت معیوب بودن سیستم پزشکی و ناکارآ بودن نظام درمانی است، یک فرهنگ غلط بین ما ایرانی‌ها جا افتاده که فکر می‌کنیم دانشگاه، پزشک یا مهندس تولید می‌کنه! نه! دانشگاه فقط تحصیلکرده‌ رشته‌های مهندسی یا پزشکی تولید می‌کنه، برای پزشک یا مهندس شدن احتیاج به یک ساختار تکمیلی هست که در تمام طول دوران خدمت، نگاه شکاک و نقادش رو از روی اعضاش برنمی‌داره! این نگاه نقاد با ثبت خطاهای فردی در پرونده‌های درمانیِ پزشکان، بصورت سیستماتیک، اون‌ها رو توی چرخه پزشکی حفظ یا حذف می‌کنه. متاسفانه در ایران به محض فارغ‌التحصیل شدن، یک فرد پزشک یا مهندس مادام‌العمره و این اشتباست. یکی دیگر از این مشکلات، تمرکز امکانات مناسب‌تر در مراکز استانها و بی‌امکاناتی مفرط در شهرهای کوچکه، علتش نگاه کاسب‌کارانه به موضوع بازگشت سرمایه است که در شهرهای پر جمعیت راحت‌تر اتفاق می‌افته، واقعیت این است که سیستم درمانی ما معیوب است و نیاز به بازنگری اساسی دارد، تعداد معدودی از پزشکان هم از این سیستم معیوب برای پر کردن جیبشون استفاده می‌کنند، امنیت کاذبی که پزشک را همیشه پزشک نگه میدارد به این سیکل معیوب کمک می‌کند.» 

کاربری به نام صادقی در این مورد نوشته است: « {باز نشر این مسائل} تقویت توهمات و مطالب بدون اساس و غیر علمی است! اکثر این داستانها جواب علمی دارند و نه جواب احساسی. قطعا خطاهای پزشکی وجود دارد ولی اکثر مواردی که من خوندم فاقد پایه علمی و ناشی از نقص آگاهی است

سارینا در این مورد نوشته است: « {این} حرکت بسیار غیرحرفه ای است، در نوع خودش و باعث از بین رفتن اعتماد مردم نسبت به جامعه پزشکی و امتناع از مراجعه به پزشک حتی در صورت بروز بیماری جدی و ایجاد رعب و وحشت نسبت به فضای درمانی می‌شود. به خاطر یه خطای حداکثر ٤-٥ درصدی، کسی حق نداره دید عموم مردم را نسبت به پزشک تغییر بدهد.»

در اظهار نظرهای خواننده‌های خاطرات مردم از برخوردهای ناخوشایند با #خطای_پزشکی هم حیرت هست، هم خشم و هم ابراز تاسف،‌ عده‌ای ترجیح می‌دهند گوینده را زیر سوال ببرند، برخی یادآوری می‌کنند که از تکرار داستان‌های تلخ چیزی نصیب کسی نمی‌شود،‌ بعضی دیگر از دسته ناامیدانی هستند که می‌گویند همین است و  مشکلات حل شدنی نیست.

اما چیزی که در بیشتر یادداشت‌ها، چه بیان تجربه‌ها و چه اعتراض‌ها روشن است بی‌اطلاعی بیشتر مردم از اتفاقی که برای بیمارشان افتاده است، ‌وقت نگذاشتن پزشک برای توضیح در مورد بیماری، راه‌های درمان، ‌عوارض داروها و خطر های احتمالی جراحی و مانند آنها.

یکی از کاربران به نام علی در این مورد نوشته است: «  به عنوان پزشک این سیستم، می‌بینم بسیاری از چیزهایی که از نظر مردم خطای پزشکی است مواردی است که فقط پزشک یا هر کس دیگری که مسئول بوده به بیمار در مورد بیماری یا عوارض ناخواسته احتمالی توضیح نداده است. اینکه با روش‌هایی پزشک را تشویق کنند بیشتر وقت بگذارد برای صحبت کردن با بیمار، این شکایت‌ها پیش نمی‌آید که وقتی 4 نفر که از این بیماری‌ها سر در می‌آورند با خواندن شکایت بیمار خنده‌شان نگیرد، که یعنی یکی نبوده به مریضی که فکر می‌کند دکترش اشتباه کرده توضیح بدهد؟»

مراجعه به پزشکانی که فرصت زیادی برای ملاقات با تک تک بیماران نمی‌گذارند،‌ مراجعه اورژانسی به بیمارستان‌هایی که کادر درمانی‌شان در لحظه تکمیل و حاضر به کمک نیست،‌ بی‌توجهی برخی پزشکان به پرونده مراجعه‌های قبلی بیماران و حساسیت‌های دارویی و نادیده گرفتن لزوم بررسی تداخلات دارویی در تجویز داروهای تازه،‌ بر احتمال رخ دادن اشتباه‌هایی را که به نارضایتی از خدمات درمانی در کشور دامن می‌زند می‌افزاید.

امیدواری این است که با ثبت پرونده مراجعه بیماران به نظام سلامت، و فراهم شدن امکان پی‌گیری بیشتر، از حجم خطاها کاسته شود،‌ اما فعلا آنچه از یادداشت‌های مردم در مورد مشاهده #خطای_پزشکی برمی‌آید این است که سطح اعتماد مردم به جامعه پزشکی اندک شده است، سرمایه‌گذاران روی توریسم درمانی از ایران در کشور های همسایه هم از همین بستر فراهم استفاده می‌کنند، ‌تا بعد از شکست بیمارستان‌های دولتی و خصوصی و تامین اجتماعی و دیگران در جلب اعتماد، مردمی که توانایی مالی دارند برای درمان راهی ترکیه و کشورهای اروپایی شوند. آنها هم که امکانات مالی ندارند، ‌با این بدگمانی‌ها ترجیح دهند تا حد امکان کمتر به پزشک مراجعه کنند یا اگر مجبور به مراجعه هستند از شهرت پزشکان به عنوان راهنما استفاده کنند، در مراجعه‌های اولیه به سراغ متخصص و فوق تخصص‌ها بروند و با ازدحام در مطب برخی پزشکان زمینه‌های تکرار خطای پزشکی را تشدید کنند یا این که در مراجعه به چندین پزشک دچار تردید شوند که بالاخره کدام نظر صائب و قابل احترام است.

*ایسنا در یادداشتهای کاربران برخی اصلاحات نگارشی و تلخیص را اعمال کرده است.

ایسنا - فاطمه کریمخان

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۱ ۰۱:۴۵

واقعا وقتی اینهمه مشکل در بیمارستانهای کرج هست.چرا کسی رسیدگی نمیکه؟من پیغامی هم باز گذاشته ام.میخواهم بدانم بینارستانهایی که در کرج نام فوق تخصصی رو برسردرشان دارند واقعا در این حد هستند.جناب وزیر بهداشت به دورافتاده ترین شهرستانها میروند چرا کرج را نمیبینند.

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۱ ۰۷:۲۴

پزشک خاطی باید مدرکش باطل شود .

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۱ ۱۴:۴۰

من به عنوان یک روزنامه نگار و مستندساز درمقاله ای علت این مشکل رابیان کرده ام.به اختصاردردامروزجامعه ما بحران کیفیت است.درکمیت مشکلی نیست اما وقتی پای کیفیت به میان می آید درهمه چیزپای ما میلنگد..درهمه چیز.اقتصاد،صنعت،فرهنگ،سیاست،ورزش،اخلاق،معنویت و...وآموزش!تحصیلکرده های ما کم سوادن.دراین شکی نیست. چرا؟چون جامعه برخلاف آنچه دررسانه ها تبلیغ میشود به سرعت به سمت یک نظام سرمایه داری ورفاه زده آنهم ازنوع غلط وفاسدش به پیش میرود. همین..از دودهه پیش این روند آغازشده وکم کم به جاهای خطرناکی رسیده است

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۱ ۱۵:۰۵

من هم پدرم سر بی توجهی پزشک از بین رفت، سال 91 پدرم سر درد شدید داشت، بیمارستان رفتیم گفتن چیزی نیست حتی گفتن دروغ میگه، بعده چند روز ادامه داشتن صورت پدرم ورم کرد دوباره مراجعه کردیم و با اصرار برادر م ر ای کردن بعده 1 هفته گفتن رگ مغز پاره شده 4 لیتر خون جم شده بوده، بلافاصله عمل کردن ولی 2 هفته بعد از دنیا رفت، اگر زودتر همون شب وقتی جلوی پارگی رگ میگرفتن شاید این اتفاق پیش نیومد بیمارستانهای کرج واقعا بده از این اتفاقات زیاده، یه دل درد سادرو نمیتونن درمان کنن

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۱ ۱۵:۰۶

باسلام.من چندسال پیش براثرتصادف پام شکست.بعدازجراحی وپلاتین گذاشتن عکس رودیدم تکه استخوانی جداشده کنارپلاتین جامونده بود.چندباربه پرستارهاگفتم.گفتن اشکالی نداره استخوان خودش حل میشه..الان بعدازهشت سال حل نشده وخیلی درد داره.نمیدونم چکارکنم+اینکه استخوان اصلی هم کج گرفته

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۱ ۱۵:۳۷

در سال 88 که مشغول خدمت سربازی در وزارت دفاع بودم جین انجام وظیفه دچار درد در ناحیه زانوی پای چپ شدم.بعد از مراجعه به بیمارستان چمران ، تشخیص دکتر فوق تخصص این بود که دچار پارگی مینسک پای چپ شدم و بعد از آزمایشات متعدد وقت عمل فرا رسید،در روز عمل هم دکتر معاینه کرد و من به اتاق عمل رفتم ،و بعد چند روز که پای من عمل جراحی شده بود ،دکتر برای فرمان ترخیص بالای سر من اومد و حرف خیلی جالبی زد،اون گفت که اصلا مینسک من پاره نشده بوده و رباط من پاره بوده،باید دوباره وقت عمل رباط میگرفتم،فکرش رو بکنید

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۱ ۱۵:۳۹

من از این کمپین استقبال می کنم چون خودم قربانی بی سوادی و رعایت نکردن مسائل مربوط به استریل دچار عفونت شدم دوماه گذشته و هنوز درمان نشدم

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۱ ۱۶:۲۶

در کرج واقعا وضع پزشکان و بیمارستانها فاجعه است

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۱ ۱۸:۲۵

با سلام بله مادر بنده هم بعلت تعلل وعدم تشخیص درست بیماری دربیمارستان دچار مرگ مغزی شد وپس از انتقال به بیمارستان دیگه بعداز ده روز فوت کردن

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۳ ۰۰:۰۶

من بچه اولمو بعد از نه ماه بارداری سخت به خاطر بی کفایتی دکتر زنان از دست دادم. اونم به خاطر اینکه من دیابت بارداری داشتم. و دکتر از من آزمایشات ماه هفت رو نگرفته بود. ونمیدونستم باید رژیم دیابت بگیرم. این شد که بچه روزی که باید بدنیا میومد فوت شد.

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۳ ۰۲:۴۲

متاسفانه ما جامعه ای داریم که درآن ادعای ترس از خدا داریم و از هرکس و هرچیز میترسیم به غیر از خدا. در این جامعه کم نیستند پزشکانی که شریف اند و دغدغه ای جز خدمت ندارند اما شرایطی که در چندسال اخیر به وجود آمده و میزان درآمد نامتعارفی که برای این حرفه در قالب طرح تحول نظام سلامت تعریف شده کمی نگران کننده است(هر چند این طرح نکات مثبت قابل توجهی از جمله برخورداری قشر کم درآمد و همچنین اهالی روستاها و مناطق محروم از خدمات حوزه سلامت در مراکز دولتی داشته) به طوری که باعث شده که برخی به این حرفه با

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۳ ۰۲:۵۱

دید یک فرصت برای رسیدن به پول کلان در حداقل زمان نگاه کنند و نتیجه آن این شده که خانواده هایی که توانایی مالی دارند فرزندانشون رو برای ادامه تحصیل در پردیس های علوم پزشکی یا حتی کشورهایی مانند ترکیه و قبرس تشویق کنند. و این خود نوید آینده ای تامل برانگیز برای حوزه سلامت رو میده(حتی اگر بخواهیم از اختلاف طبقاتی ایجاد شده میان عوامل نظام سلامت بویژه پزشکان و قشرهای دیگر که در این وضعیت بد اقتصادی درآمد کمی دارند و حتی جوانان بیشمار تحصیل کرده و بیکار صرف نظر کنیم)

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۵ ۱۴:۰۶

دیگه ازسهووخطا گذشته فاجعه اس خود من دربیمارستان شرکت نفت داشتن انگشتای پام و قطع میکردن.بعداز46روزبستری شدن متناوب.دریغ از یکبار تراشیدن زخم(دبرید )که لازمه ی بسته شدن زخمه البته باتزریق آنتی بیوتیک.پزشک کسر شان بوددبریدبکنه پرستار. م میگفت وظیفه پزشکه بالاخره رفتم پزشکی دیگروبیمارستان خصوصی درد ماه زخم جمع شد.حالا من هستم با عارضه دیابت وفشارخون و کاهش 10کیلویی وزن بدن وپزشک درمرخصی ینگه دنیاباآسودگی وجدان خود.

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۵ ۱۴:۳۷

بتظر من مشکل اصلی صدا و سیماست که رویکردش سراسر توهین به پزشکان و ایجاد بی اعتنایی در جامعه نسبت به این قشر زحمتکش هست، توجه داشته باشیم تخریب رابطه پزشک و بیمار بیشترین ضرر را متوجه بیمار میکنه و البته پزشک را دلسرد. در کتابهای مرجع پزشکی ما که همگی آمریکایی هست هم در پایان هر فصل عوارض درمان و جراحی ذکر شده ولی به علت عدم آگاهی عموم شکایات زیادی مطرح میشه، البته پزشکان باید قبل از درمان درباره عوارض آن توضیح بدهند. البته عدم نظارت سازمان نظام پزشکی بر عملکرد پزشکان هم مقصر می باشد.

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۵ ۱۵:۳۴

آقا ی م س مگه آدم چند لیتر خون داره که 4 لیتر ش تو سرش جمع بشه؟

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۶ ۰۸:۳۰

چرا پزشكان بايد از طرح موارد قصور در حرفه خود ناراحت شوند ؟ پزشكي كه با انجام سونوگرافي ، آزمايش خون و معاينه بيمار ، تفاوت بين آپانديس و التهاب تخمدان را نفهمد و بلافاصله بيمار را با يه نامه راهي اتاق عمل ميكند ، آيا دانش كافي دارد؟

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۸:۵۲

با سلام به همه مردم عزیزم، تمام نظرات رو در ایسنا و چند منبع دیگه چند بار خوندم.واقعا حق با مردم عزیزه.خطاهای پزشکی و پرستاری و کلا کادر درمانی به وفور یافت میشه و بدتر از اون شاید رو به افزایشه. من هم یه عضو کوچیک از خانواده درمانی کشورم هستم.شاید در هر ماه 300 تا 350 ساعت رو در بیمارستان ها و مراکز درمانی مختلف حضور دارم که میشه سالی 3600 تا 4200 ساعت.پس از نزدیک با مشکلات درمان و چرایی وجود خطاها و بالطبع وجود نارضایتی ها آشنا هستم.

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۹:۰۵

این موضوع رو میشه به 2 راه پیگیری کرد.یکی وضعیت موجوده،یعنی شاکی بودن از یک طرف و ابراز بیگناهی و نداشتن تقصیر از طرف دیگه. که فکر نمیکنم نتیجه ای برای بهبود سیستم درمانی و ایجاد ارتباط با اعتماد کامل بین بیمار و کادر درمان که از اصول اولیه ی درمانه و در نتیجه کاهش خطاها و هزینه های درمانی کشور داشته باشه. راه دوم ایجاد پل ار تباطی مثل این چنین شبکه هایی بین مردم و کادر درمانی است.اما نه با هدف فقط و فقط گله و شکایت.بلکه هدفی والاتر و شایسته تر که هم کادر درمان و هم بیمار و با همکاری 50 به 50

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۹:۱۵

از نظر علمی بهترین نوع درمان زمانی میسر است که همکاری کامل و نصف به نصف که لازمه اش اعتماد است بین بیمار و کادر درمان برقرار باشد. منظور از کادر درمان در ابتدا پنج ضلعی پزشک-داروساز-پرستار-آزمایشگاه و پارا کلینیک -و خدمه و پرسنل بیمارستان یا مرکز درمانی است.

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۹:۲۹

پس از طرف پزشکان یکی از اشتباهات نگذاشتن وقت کافی برای شنیدن و معاینه و توضیح دادن است که کاملا درست است. در مطب شخصی که کاملا حق با بیماران است و اولین مقصر پزشک است که بیش از حد مجاز بیمار میبیند. اما چرا باید اینقدر خودمان یک مطب را شلوغ کنیم که پزشک مجبور به کاهش زمان اختصاص یافته برای هر بیمارش شود. دوما چرا باید هر بیمار با تصمیم خودش و بدون راهنمایی گرفتن از پزشک عمومی که او را کاملا میشناسد به متخصص یا فوق تخصص مراجعه کند؟ این کار نظم و روند درمان را بر هم میزند و به قولا خشت اول چون نهد

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۹:۴۱

اما در مراکز بیمارستانی و درمانی دولتی،متاسفانه به دلیل ازدحام جمعیت و شلوغی پزشکان نمیتوانند وقت کافی بگذارند. بارها دیده ام که این مراکز پزشکان را جریمه میکنند به دلیل اینکه چرا مثلا در 2 ساعت 40 تا 50 مریض را ویزیت نکرده اند و طول داده اند بیمار دیدن را. یا در مراکز اورژانس یا درمانگاه ها به وفور یافت میشوند پزشکانی که 200 تا 300 و گاها بیشتر را باید در روز یکتنه ویزیت کنند.در 24 ساعته و بدون استراحت.خوب،حالا قضاوت با شما. البته این نکات را ذکر نکردم که بگویم کادر درمان بی اشتباه است.

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۳:۲۲

علت مشکل عدم تخصیص ارزش کافی مالی به هر ویزیت و ویزیت کیلویی مفت دادن هست پزشک حداکثر روزی ۱۴ تا بیمار ویزیت کنه و تامین باشه مطمینا وقت هم میتونه بذاره و خطا هم نداره - مشکل فرهنگی هم هست مردم دوست دارند پزشک ایکی ثانیه تشخیص و درمان کنه مثل زدن فیوز برق وقتی میپره اصلا همکاری و مراعات در مصرف دارو ندارند مثلا من قرص نمیخورم من آمپول برام خوبه بستری کنید بچه رو و ... شایعترین دستورات بیمار هستند و اظهار نظرات هنگام تجویز دارو و هزار و یک مورد - البته پزشکان که مقصر هستند هم داریم