به گزارش ایسنا، ابراهیم کریمی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در این باره گفت: در آخرین جلسه شورای ثبت میراث ملی کشور که تشکیل شد، پرونده نان زنجبیلی با رای این شورا در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت گردید.
کریمی درباره انواع شیرینی های سنتی استان گلستان و تقسیم بندی ها آنها گفت: شیرینیهای مخصوص عید در میان گرگانیها به چند گروه تقیسم می شود که شامل حلواها، شیرینی و شکلاتها میشود.از جمله این شیرینیها شامل حلوا اُماج، نون عیدی شامل نان خرمایی، نان زنجفیلی (زنجبیلی)، سرغربیلی، نان پادرازی خشک و نان پادرازی روغنی، قطاب، آب نبات شیری و پشت زیک بوده که از دیرباز به صورت کاملاً سنتی، تهیه و در مراسم ها، جشن ها و اعیاد بزرگ مانند نوروز مورد استفاده قرار میگرفته است.
وی در خصوص مواد استفاده در ترکیبات نان زنجفیلی افزود: از آرد گندم، شکر، کره محلی و زنجبیل استفاده میشود و به شکل لوزی برش داده می شود. ترکیب زنجبیل در این شیرینی موجب خوش طعم شدن و بالا رفتن ارزش غذایی و درمانی آن شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان اضافه کرد: میراث فرهنگی ناملموس(میراث معنوی) این اثر را با عنوان نان زنجبیلی و نان شیرینی سنتی (نون عیدی) گرگان" به شماره 1160 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساند.
انتهای پیام
نظرات