• چهارشنبه / ۹ تیر ۱۳۹۵ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 95040105126
  • منبع : نمایندگی گلستان

یک تحلیلگر سیاسی:

خروج از اتحادیه اروپا برای انگلیس زیانبار خواهد بود

خروج از اتحادیه اروپا برای انگلیس زیانبار خواهد بود

ایسنا/گلستان استادعلوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت:اتحادیه اروپا کارکردهای مهمی دارد و هیچ سیاستمدار عاقلی به سمت اضمحلالش نمی‌رود. کما این‌که در همین فرایند همه پرسی انگلیس هم تمام رهبران سیاسی درجه یک‌شان خواهان عدم جدایی بودند.

سیدمحمدعلی تقوی در گفت‌وگو با خبرنگار  ایسنا، در خصوص دلایل مردم بریتانیا برای مخالفت با حضور کشورشان در اتحادیه اروپا، اظهار کرد: بریتانیا جزو کشورهایی است که در موج دوم پیوستن به اتحادیه اروپا، عضو این اتحادیه شد و با وجود این که بعد از جنگ جهانی دوم یکی از بهترین و مهم‌ترین کشورهای اروپا به حساب می‌آمد، دیرتر از برخی از کشورها (مانند آلمان فرانسه، هلند، بلژیک و...) به اتحادیه پیوست.

وی ادامه داد: انگلیسی‌ها تمایل دارند هویت مستقل خودشان را حفظ کنند و تصور می کنند که اگر وارد فرایند همگرایی(عضویت در اتحادیه اروپا) شوند، طبیعتا بخش‌هایی از هویت ملی‌شان رقیق می‌شود و کنترل‌شان را بر بخش هایی از سرنوشت اقتصادی و سیاسی‌شان که زیرپوشش اتحادیه می‌رود را از دست خواهند داد. لذا انگلستان، جزو کشورهای مشتاق فرایند همگرایی نبوده است.

این تحلیلگر مسایل سیاسی افزود: حتی بعدها که انگلستان به فرایند همگرایی پیوست، گروه‌های قابل توجهی در انگلستان، هم‌چنان با این موضوع مخالف بودند. جالب این است که این مخالفت‌ها محدود به یک حزب خاص نیست و در هر دو حزب مهم کارگر و محافظه کار انگلستان، هم نیروهای موافق اتحادیه اروپا و هم نیروهای مخالف اتحادیه وجود دارند و نیروهای مخالف همگرایی هر چند وقت یکبار مخالفت خودشان را ابراز می‌کنند.

وی نشان کرد: مساله عمده‌ای که در تصمیم گیری‌ اخیر مردم انگلیس، نقش داشته، علاوه برناسیونالیسم انگلیسی که می‌خواهد هویت خودش را حفظ کند، بحران اقتصادی بود.

تقوی در ادامه تصریح کرد: در سال‌های اخیر آن چیزی که به این مخالفت‌ها دامن زد و موجب شد مخالفان اتحادیه اروپا در انتخابات برنده شوند، بحران اقتصادی اتحادیه بود که ازسال 2008 به بعد شروع شد و طی آن اتحادیه اروپا دچار چالش‌هایی شد و یک سری کشورها مانند یونان و ... دچار مشکلات اقتصادی شدند و کشورهای قدرتمند ناگزیر بودند به آنها کمک‌های مالی کنند. لذا بعد از به وجود آمدن بحران اقتصادی، انگیزه همگرایی
در انگلستان کمتر شد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی، سومین مساله‌ای که بر تصمیم مردم انگلیس تاثیرگذار بوده را مساله مهاجرت دانست و اظهار کرد: بعد از آن‌که اتحادیه اروپا گسترش یافت، تعدادی مهاجر از کشورهایی که جدیدا عضو شدند، مانند کشورهای اروپای شرقی، تحت عنوان نیروی ارزان به سمت کشورهای پیشرفته‌تر  اروپا سرا زیر شدند. ورود نیروهای ارزان از این مناطق سبب واکنش در کشورهای پیشرفته از جمله انگلستان شد و مردم انگلیس احساس کردند که عضویت‌شان در اتحادیه از یک طرف برای‌شان هزینه دارد و از طرف دیگر باعث از دست دادن شغل‌هایشان می‌شود.

وی گفت: مساله چهارمی که در خصوص جدایی انگلستان وجود دارد، مساله آوارگان است که به خصوص بعد از جنگ سوریه و موج مهاجرت‌های آوارگانی که به اروپا آمدند، با این‌که انگلستان جزو کشورهایی است که  کمترین میزان آوارگان را پذیرفته، اما آن موج روانی که وجود داشت تاثیر خودش را بر انگلستان هم گذاشت و باعث شد که مردم به مخالفت با اتحادیه اروپا رای دهند.

وی تصریح کرد: هم مهاجرت‌ها و هم پذیرش آوارگان طبق پروتکل‌های اتحادیه اروپا صورت می‌گیرد بنابراین این مسایل، مسئولیتی را متوجه انگلیسی‌ها می‌کرد و به خصوص آنان که به خروج انگلستان رای دادند، اقشاری هستند که از این مسائل آسیب دیدند و عمدتا اقشار کم درآمد و کارگر و در واقع افرادی هستند که احساس می‌کنند احتمال دارد شغل‌هایشان را از دست بدهند.

تقوی با بیان این‌که مردم انگلیس با جدایی کشورشان از اتحادیه اروپا به اهداف‌شان نخواهند رسید، اظهار کرد: در واقع مردم بریتانیا انتخاب اشتباهی کردند و تقریبا بیش از 94 درصد از اقتصاددانان انگلیس گفته بودند که جدایی از اتحادیه اروپا به ضررشان است. چراکه وقتی از اتحادیه اروپا خارج شوند، بازارگسترده اتحادیه را از دست می‌دهند و علاوه بر بازار، امکاناتی هم که این اتحادیه برایشان فراهم می‌کند را نیز از دست خواهند
داد.

وی با عنوان این‌که از خروج انگلستان، اتحادیه هم متقابلا ضرر می‌کند، تصریح کرد: انگلستان کشور بسیار مهمی در اروپاست و از لحاظ اقتصادی و سیاسی یک کشور قدرتمند محسوب می‌شود. بنابراین اتحادیه اروپا هم ضرر خواهد کرد ولی اگر بخواهیم مقایسه کنیم، ضررعمده متوجه انگلستان است، نه اتحادیه اروپا.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha