به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این نظرسنجیها در حالی انجام شدهاند که دو روز دیگر و در روز پنجشنبه قرار است انگلیسیها در همه پرسی خروج این کشور از اتحادیه اروپا شرکت کنند و در روزهای اخیر شمار زیادی از سیاستمداران، اقتصاددانها و نهادهای تجاری سراسر جهان هشدار دادند که خروج احتمالی انگلیس از اتحادیه اروپا باعث غرق شدن این کشور و احتمالا قاره اروپا در رکود اقتصادی خواهد شد.
جدیدترین نظرسنجیهایی که بعد از کشته شدن جو کاکس، قانونگذار انگلیسی حامی اتحادیه اروپا، انجام شدند نشان دادند که گرایش انگلیسیها به حمایت از باقی ماندن در اتحادیه اروپا رو به افزایش بوده است.
یک نظرسنجی انجام شده توسط موسسه ORB که امروز در روزنامه دیلی تلگراف انتشار یافت مشخص کرده که 53 درصد مردم انگلیس حامی باقی ماندن در اتحادیه اروپا هستند که این میزان نسبت به نظرسنجی قبلی پنج درصد افزایش داشته است. در همین نظرسنجی 46 درصد از انگلیسیها از ترک اتحادیه اروپا حمایت کردند که نسبت به نظرسنجی قبلی کاهش سه درصدی نشان داده است.
همچنین یک نهاد پژوهش اجتماعی به نام "NatCen" نیز نتایج یک مطالعه انجام شده در بازه زمانی بزرگتری را منتشر کرده که دریافته 53 درصد از انگلیسیها حامی باقی ماندن در اتحادیه اروپا بوده و 47 درصد از خروج از این اتحادیه حمایت میکنند. با این حال پژوهش انجام شده از سوی این موسسه در بازه زمانی 16 مه تا 12 ژوئن و قبل از حادثه کشته شدن جو کاکس انجام شده است.
از سوی دیگر یک نظرسنجی اینترنتی انجام شده توسط موسسه "یوگاو" برای روزنامه تایمز نتیجهای متفاوت داشته و نشان داد که میزان حامیان خروج از اتحادیه اروپا بیشتر از حامیان باقی ماندن در این اتحادیه بوده است. براساس این نظرسنجی 44 درصد از انگلیسیها از خروج از اتحادیه اروپا حمایت کرده و 42 درصد از باقی ماندن حمایت کردند. این نظرسنجی که حاکی از افزایش یک درصدی حامیان خروج از اتحادیه اروپا و کاهش دو درصدی حامیان باقی ماندن در این اتحادیه به نسبت نظرسنجی قبلی بوده در روز یکشنبه و مدت زمان کمی بعد از کشته شدن جو کاکس انجام شده است.
براساس تحلیلها حضور رای دهندگان در همه پرسی روز پنجشنبه یک عامل تعیین کننده خواهد بود و نظرسنجی ORB عنوان کرده که حامیان باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا که تا به حال عمدتا نسبت به این همه پرسی بیتفاوت بودند انگیزه بیشتری برای حضور در این همه پرسی پیدا کردهاند. تا پیش از کشته شدن جو کاکس نظرسنجیها از افزایش تمایل به خروج از اتحادیه اروپا در میان انگلیسیها حکایت داشتند اما نشانههایی که امروز از افزایش تمایل آنها به باقی ماندن در اتحادیه اروپا بروز پیدا کرد، باعث شده که ارزش سهام در انگلیس و همچنین واحد پول انگلیس تقویت شود.
این گمان وجود دارد که برخی استدلالهای حامیان خروج از اتحادیه اروپا از جمله در باره اینکه عضویت در اتحادیه اروپا کنترل سیاسی زیادی به بروکسل داده و منجر به ورود مهار نشده مهاجران شده از جانب بسیاری از انگلیسیها پذیرفته شدهاند. این مساله امروز بار دیگر در پی اظهارنظر یک دستیار نزدیک سابق دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس اهمیت پیدا کرد. استیو هیلتون، دستیار سابق دیوید کامرون گفت که چهار سال پیش دولت کامرون این هشدار را دریافت کرده بود که هدف تعیین شده از سوی کامرون برای کاهش سطح مهاجران در انگلیس و رساندن آنها به تعداد چند ده هزار با تداوم عضویت در اتحادیه اروپا غیرممکن خواهد بود.
حامیان باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا از جمله دیوید کامرون بر مزایای اقتصادی عضویت در این اتحادیه تاکید دارند. حامیان سرشناس باقی ماندن در اتحادیه اروپا شامل تونی بلر و جان میجر، نخست وزیران اسبق انگلیس هشدار دادند که خروج از این اتحادیه باعث فروپاشی بریتانیا خواهد شد چرا که یک همه پرسی استقلال دیگر در اسکاتلند را در پی خواهد داشت.
با این حال اکثریت چهرههای سرشناس سیاسی و تجاری جهان شامل باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و همچنین ستارههای سینما و ورزش نیز از باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا حمایت کردند. در جدیدترین مورد از این حمایتها امروز دیوید بکهام، فوتبال مشهور سابق انگلیسی نیز به جمع حامیان باقی ماندن در این اتحادیه پیوست.
انتهای پیام
نظرات