حشمت الله فلاحت پیشه در گفت و گو با ایسنا منطقه کرمانشاه، با انتقاد شدید از بیتوجهی مسئولان کشوری به وضعیت ریزگردها در جنوب و غرب کشور، گفت: متاسفانه برخی مسئولین ما خوشنشین شدهاند و حاضر نیستند حتی برای بررسی اوضاع مردمان مناطق غرب و جنوب غرب کشور سفری به این مناطق داشته باشند.
وی با اشاره به تذکرش در خصوص ریزگردها در مجلس، گفت: بخش زیادی از جمعیت کشور در حال خفه شدن هستند، متاسفانه این بیتوجهی مسئولین قابل قبول نیست و حتی معتقدم مردمان غرب کشور میتوانند از این بی توجهی مسئولین به دیوان عدالت کشور شکایت کنند.
نماینده اسلام آبادغرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه دولت در قبال ریزگردها همواره سادهترین راه را انتخاب کرده و گناه را گردن کشور عراق میاندازد، بدون اینکه خودش بخواهد اقدامی در این زمینه انجام دهد.
فلاحت پیشه اظهار کرد: یکی از اقداماتی که دولت میتواند در این خصوص انجام دهد این است که در قراردادهای "ترجیحی" که به نفع دولت عراق با این دولت میبندد پیش شرطی قرار دهد که عراق در آن با دغدغههای زیست محیطی ایران همراه شود و همکاری داشته باشد.
وی اظهار کرد: در این زمینه سال 1390 که من رییس گروه دوستی ایران و عراق بودم پیشنهاد یک میلیارد دلار خط اعتباری را به دولت عراق دادیم مبنی بر اینکه شرکتهای ایرانی بتوانند مالچپاشی و مقابله با ریزگردها را در این کشور انجام دهند که متاسفانه در آن سال به دلیل وجود «طارق الهاشمی» رهبر تروریستهای کنونی عراق و رهبر بعثیهای به جای مانده از دوران صدام در دولت وقت عراق، این توافق صورت نگرفت.
این نماینده مجلس اظهار کرد: در حال حاضر چنین افرادی در دولت عراق نیستند و عراق در حال حاضر بیش از حد در حوزههای مختلف به ایران نیازمند است و ما میتوانیم قراردادهایی را با این کشور در راستای انجام اقدامات زیست محیطی در این کشور ببندیم.
وی افزود: متاسفانه شاهدیم مسئولین کشوری نوعی فراموشی نسبت به مشکلات و مسائل غرب و جنوب کشور گرفتهاند که این فراموشی از راه آهن غرب کشور و زیر ساختهای اقتصادی تا مسائل زیست محیطی که درحال حاضر باعث خفگی بخش زیادی از جمعیت ایران شده را در برمیگیرد.
فلاحت پیشه اظهار کرد: در اقدام بعدی وزارت بهداشت موظف است که دستگاههای مرتبط و مربوطه را در بیمارستانهای غرب کشور مستقر و هزینههای بیماریها و درمانهای مرتبط با ریزگردها را در این مناطق رایگان کند و سوال من این است که آیا میشود این کوتاهی را هم گردن دولت عراق انداخت.
نماینده اسلام آبادغرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی افزود: دولت باید به مردمان مناطق مرزی ایران با عراق که بیشترین آسیب را از ریزگردها میبینند حق بدی آب و هوا بدهد و برای کارمندان دولت در این مناطق در قالب احکام آنها و برای یارانه بگیران در قالب کمکهای مختلف معیشتی، حمایتی و امدادی این حق بدی آب و هوا را پرداخت کند که دولت برخلاف قانون اساسی از زیر بار انجام این کار شانه خالی میکند.
این نماینده مجلس محیط زیست را شاخص اول توسعه پایدار و توسعه هزاره در نقاط مختلف دنیا عنوان کرد و افزود: اهمیت این شاخص به حدی است که اگر در کشوری بحران زیست محیطی به وجود بیاید رییس جمهور و هیات دولت به منطقه بحران زده سفر کرده و آن جا تشکیل جلسه میدهند.
وی افزود: متاسفانه در جریان بروز پدیده ریزگردها حتی مدیرکل یک وزارتخانه هم به مناطق بحران زده نیامد تا از نزدیک مشکلات مردمان غرب و جنوب کشور را مشاهده کند، چه برسد به رییس جمهور و وزرای کابینه.
فلاحت پیشه با بیان اینکه ریزگردها مرگ تدریجی 12 میلیون نفر را در غرب و جنوب کشور رقم زده، گفت: متاسفانه مرگ این انسانها برای مسئولین مهم نیست و آقایان بجای اینکه برای خود دغدغه انسانی تعریف کنند حوزه سیاسی تعریف کردهاند که این جرم است و خلاف اصلی توسعه انسانی است که درهمه جای دنیا در اولویت است.
نماینده اسلام آبادغرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیر منفی ریزگردها در سایرحوزهها، گفت: ریزگردها فقط مشکلات بیماری و به خطر انداختن سلامت انسانها را ندارد، بلکه اقتصاد، گردشگری، کشاورزی و به ویژه سرمایه گذاریهای بلندمدت در مناطق غرب و جنوب را هم به خطر انداختهاند.
وی افزود: سوالم این است که مردم غرب و جنوب چه گناهی کردهاند که تا دیروز بمب های عراق بر سرشان میبارید و حالا ریزگردها و خاک عراق.
فلاحت پیشه خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس رزمندگان مخلص برای دفاع از کشور از استانهای دیگر به مناطق غرب و جنوب میآمدند، اما در حال حاضر افرادی که حقوقهای چند ده میلیون تومانی میگیرند حاضر نیستند که حتی یک روز ماموریت کاری در غرب و جنوب کشور داشته باشند.
وی با بیان اینکه دست دولت در حال حاضر نسبت به گذشته بسیار بازتر است، گفت: متاسفانه علی رغم وجود چنین فرصتی دولت هیچ اقدامی در مقابله با ریزگردها انجام نمیدهد.
انتهای پیام
نظرات