• یکشنبه / ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 95032917564
  • منبع : نمایندگی گلستان

مدیرکل منابع طبیعی استان گلستان:

طرح تعمیم ترسیب کربن در استان گلستان اجرا می‌شود

طرح تعمیم ترسیب کربن در استان گلستان اجرا می‌شود

ایسنا/گلستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: یکی از برنامه‌های اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان در راستای اقتصاد مقاومتی، مقابله با موضوع بیابان زایی و بحث ریزگردها در مناطق خشک و نیمه خشک است که در این راستا 2 برنامه در سطح استان گلستان در دستور قرار دارد.

ابوطالب قزلسفلو در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گلستان، اظهار کرد: یکی از این  برنامه‌های در زمینه اصلاح و احیای مراتع در مناطق خشک و بیابانی شمال استان به وسیله گونه‌های مقاوم در برابر شوری و خشکی، که با هدف اصلاح پوشش گیاهی و افزایش تولید علوفه وکمک به دامدارانی که در این مراتع پرورش دام دارند است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: با هدف مقابله با بیابان‌زایی در استان گلستان طرح آزمایشی کشت ۱۹ گونه گیاهی سازگار با شرایط خشکی و شوری و اجرای پروژه تعمیم ترسیب کربن اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: طرح تعمیم ترسیب کربن از سال 93 با همکاری برنامه عمران ملل متحد در چشمه‌ساران شهرستان آزادشهر اجرا شده است.

وی افزود: طرح آزمایشی کشت 19 گونه گیاهی سازگار با شرایط خشکی و شوری  و اجرای پروژه تعمیم ترسیب کربن برای مقابله با بیابان زایی در استان گلستان اجرا می‌شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان تصریح کرد: طرح کشت 19 گونه گیاهی سازگار با شرایط خشکی و شوری در 4 هزار مترمربع در مرکز تحقیقات منابع طبیعی چپرقیمه گنبدکاوس از فروردین 95 آغاز شده است.
قزلسفلو گفت: پس از مطالعه و تحقیق بر روی این 19 گونه آن نمونه‌هایی که با شرایط مناطق نیمه خشک و خشک گلستان سازگار باشد برای بهبود پوشش گیاهی و تامین علوفه دامداران کشت خواهد شد.
وی با اعلام رضایت از روند اجرای پروژه ترسیب کربن و مشارکت مردم اظهار کرد: این پروژه در سطح 48 هزار و 329 هکتار در 6 روستای خوش ییلاق، تیل آباد، کاشیدار، وامنان، نراب و بخش چشمه ساران آزادشهر با توزیع رایگان درختان مثمر، گیاهان دارویی، احداث آبشخور،  نصب پنل خورشیدی و برگزاری کلاس‌های توانمندسازی خانوار برای احیای پوشش گیاهی منطقه و مقابله با بیابان‌زایی با مشارکت فنی برنامه عمران ملل متحد عملیاتی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: بسیج و جلب مشارکت جوامع محلی، مطالعه مشارکتی با هدف شناسایی وضعیت اقتصادی اجتماعی زیست محیطی منطقه، تشکیل صندوق توسعه روستا، مدیریت پایدار منابع طبیعی  و توسعه کسب و کار پایدار سبز از اهداف این پروژه بین‌المللی است.

قزلسفلو افزود: پروژه بین‌المللی ترسیب کربن در استان خراسان جنوبی آغاز شده و تاکنون در 18 استان اجرا شده است.

وی ادامه داد: هدف بین المللی ما از این پروژه این است از آنجایی که با زیاد شدن گازهای گلخانه ای موضوعات از قبیل تغییر اقلیم و افزایش دمای کره ی زمین و کاهش بارندگی  و تغییر الگوی بارش را به دنبال داشته است، لذا این موضوع برای جامعه جهانی یک تهدید و چالش محسوب می شود، بنابراین undp از پروژه های این چنینی در کشور هایی که در این خصوص برنامه و طرح دارند حمایت می کند و در همین راستا کشور ما نیز یکی از کشور هایی است که با همکاری UNDP  این پروژه را در سطح کشور دنبال می‌کند.

قزلسفلو یادآور شد: در سطح ملی هدف ما از این طرح حفاظت از جنگل‌ها و مراتع و منابع طبیعی کشور است و هر آنچه که ما بتوانیم پوشش گیاهی را تقویت کنیم و جنگل ها و مراتع را احیا کنیم و از تخریب جنگل‌ها و مراتع جلوگیری کنیم، در واقع به ترسیب کربن کمک کرده ایم.

وی در رابطه با اثر گذاری این طرح در حوزه منطقه‌ای  و محلی عنوان کرد: در خاص منطققه ای و محلی می توان به ایجاد اشتغال و درآمد و اصلاح شیوه های سنتی تامین معیشت و بهره برداری از عرصه های منابع طبیعی اشاره کرد.

قزلسفلو با اشاره به مشکلات و چالش‌های مدیریت منابع طبیعی در کشور تصریح کرد: مجموعه سازمان جنگل‌ها، مراتع، کارشناسان و اساتید در این حوزه به این جمع بندی رسیدند که روش‌های تامین معیشت و اتکا بیش از اندازه به منابع طبیعی برای تامین معیشت در واقع تخریب را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: تا زمانی که برای بهره مندان از عرصه های طبیعی و منابع آب و خاکی کشور شیوه نوین و جدیدی که تخریب کمتری را به دنبال دارند و در راستای حفاظت از جنگل ها و مراتع می توانند کمک کنند در نظر نگیریم به تنهایی نمی توانیم تنها با استفاده از ابزار قانونی و فیزیکی به حفاظت مورد نظر برسیم و تخریب همچنان ادامه خواهد داشت.

وی خاطر نشان کرد: تخریب جنگل‌ها، مراتع و تخریب پوشش گیاهی در نهایت فرسایش و کاهش پتانسیل و حاصلخیزی خاک را به دنبال خواهد داشت که برابر با بیابان زایی است.

قزلسفلو تصریح کرد: اگر بتوانیم از ظرفیت‌های منابع طبیعی و منابع آب و خاک از طریق توسعه فعالیت‌هایی مانند کشت گیاهان دارویی و گل محمدی و کشت گیاهان مثمر و همچنین گونه های جدید سازگار و بومی با جنگل‌های منطقه مانند گردو و زرشک استفاده کنیم، می‌توانیم درقالب فعالیت‌های جنگل کاری اقتصادی، شیوه های تامین معیشت مردم را اصلاح کنیم.

انتهاي پیام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha