به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، این رسانهها اعلام کردند که ابوبکر بغدادی در حمله هوایی جنگندههای ائتلاف تحت امر آمریکا در حومه رقه کشته شده است. سخنگوی ائتلاف تحت رهبری آمریکا برای مبارزه با داعش اما میگوید که چنین خبری را در حال حاضر تایید نمیکند.
تاکنون چندین بار خبر مرگ ابوبکر بغدادی در فضای مجازی منتشر شده اما بعدا تکذیب شده است.
رسانهها بیانیه صادره از "ولایت رقه" را منتشر کردند که در آن آمده است: بغدادی جمعه گذشته در حومه رقه کشته شد.
پیشتر رسانهها اخباری را مبنی بر زخمی شدن ابوبکر بغدادی در حملات ائتلاف تحت امر آمریکا در حومه رقه، پایتخت خودخوانده داعش در سوریه منتشر کردند، اما پنتاگون در آن هنگام این خبر را تایید نکرد.
این در حالی است که روزنامه انگلیسی میرر به نقل از یک منبع دیگر گزارش داده است که ابوبکر بغدادی در موصل کشته شده است.
با این حال نشریه میرِر به نقل از سرهنگ کریس گارور، سخنگوی ائتلاف تحت رهبری آمریکا برای مبارزه با داعش گزارش داد، که وی گفته است: ما گزارشها درباره کشته شدن البغدادی را دیدیم اما در حال حاضر هیچ چیز را تایید نمیکنیم.
نیروهای عراقی نیز اعلام کردند که یک جنگنده وابسته به نیروی هوایی عراق کاروان ابوبکر بغدادی را در مرزها با سوریه با حملهای هوایی هدف قرار داد.
با انتشار خبرهای گاهوبیگاه درباره کشته شدن بغدادی و سپس تکذیب آن، اینکه او از چه حربهای برای فرار از چنگال مرگ استفاده میکند نیز به مقولهای جذاب و البته پیچیده برای رسانهها تبدیل شده است.
شبکه خبری سی ان ان اخیرا در گزارشی به بررسی این مساله پرداخته و فرضیه جدیدی را درباره مکان اختفا یا شیوه بغدادی برای فرار از حملات دشمنانش مطرح میکند. این شبکه در گزارش خود آوردهاست: با وجود اینکه احتمال دارد ابوبکر بغدادی، رهبر گروه تروریستی داعش و مهمترین چهره تحت تعقیب جهان در مرکز خلافت خواندهاش یعنی شهر رقه سوریه باشد، اما بررسیهای جدید نشان میدهد که وی برای اینکه توسط نیروهای ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا کشته و یا اسیر نشود، همواره در حال جابهجایی است.
بریت مکگروک، نماینده ویژه آمریکا در ائتلاف ضد داعش میگوید: ما برای این نظریه خود که البغدادی هنوز زنده است دلیل داریم اما از اواخر سال گذشته میلادی که فایلی صوتی از وی در دسامبر 2015 منتشر شد، دیگر خبری از او نشنیدهایم.
در دو نکته اساسی اتفاق نظر وجود دارد؛ اول اینکه مسئولان آمریکایی از محل دقیق البغدادی اطلاعی ندارند که اگر میدانستند او کجاست از زمین و هوا به وی حمله میکردند و دوم اینکه البغدادی تدابیر امنیتی بسیار پیچیدهای را برای محرمانه ماندن مخفیگاهش به کار میگیرد.
در طول ماهها فرضیه اصلی این بود که البغدادی در یکی از ساختمانهای مرکز رقه و یا نزدیک آن مخفی شده است. مسئولان آمریکایی این ساختمان را مشخص کرده و اظهار داشتند که داعش در این ساختمان یک زندان دارد.
مسئولان آمریکایی تا مدتها بر این باور بودند که البغدادی مانند دیگر رهبران داعش مکانهای مملوء از جمعیت را برای پنهان شدن انتخاب میکند چراکه تصور میکند آمریکاییها دست به بمباران این مناطق و کشتن غیرنظامیان نمیزنند و همچنین به دلیل جمعیت بالای منطقه نیز از کوماندوهای خود استفاده نمیکنند.
با اینکه فرضیه پنهان شدن وی در رقه هنوز وجود دارد، یکی از مسئولان آمریکایی با اشاره به اینکه براساس اطلاعات موثق البغدادی در طول شش ماه گذشته دستکم دو بار به موصل رفته است، اظهار داشت، سناریوی بعدی این است که وی دائما در حال جابهجایی است.
سی ان ان در ادامه اینگونه نتیجهگیری کرد، با توجه به اینکه خبری از موفقیت یک حمله هوایی و یا عملیات ویژه کوماندوها منتشر نشده اینگونه به نظر می رسد که البغدادی دائما در حال جابهجایی است.
یکی از دلایلی که مسئولان آمریکایی را به فرضیه جدید سوق داده این بود که با رصد نقشه مسیرهای رفتو آمد مسئولان برجسته داعش و کشته شدن تعدادی از آنها هیچ گونه اطلاعاتی از این عملیاتها که به یافتن محل اختفای بغدادی کمک کند، به دست نیامد.
آمریکا نیز همواره اعتبار گزارشهای مربوط به زخمی شدن البغدادی در عملیاتهای نظامی را کم دانسته است.
انتهای پیام
نظرات