• جمعه / ۱۴ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۵:۲۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95031408575
  • خبرنگار : 71089

ییلدیریم: اقدام آلمان یک اشتباه تاریخی است/آلمان نگران واکنش ترکیه

 ییلدیریم: اقدام آلمان یک اشتباه تاریخی است/آلمان نگران واکنش ترکیه

نخست وزیر ترکیه در واکنش به اقدام پارلمان آلمان مبنی بر تصویب قطعنامه‌ای درباره‌ کشتار ارامنه گفت: ملت ترکیه چنین مساله‌ای را قبول نخواهند کرد و این یک اشتباه تاریخی از سوی پارلمان آلمان است.

به گزارش خبر گزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از روزنامه حریت، "بنعالی ییلدیریم" نخست وزیر ترکیه پیش از سفر به جمهوری آذربایجان در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اقدام اخیر پارلمان آلمان و واکنش ترکیه به این مساله گفت: آنکارا و برلین دو متحد بسیار نزدیک هستند. از یک سو نباید انتظار داشت که روابط ترکیه و آلمان به طور کامل به دلیل انجام چنین اقداماتی تیره شود، از سوی دیگر نباید این توقع به وجود آید که ترکیه هیچ واکنشی نسبت به این اقدام انجام نمی‌دهد.

وی تاکید کرد: ما بر این باوریم که باید این اقدام اشتباه درست شود. روابط دو کشور با چنین اقدامی متضرر شده است اما به هنگام تصویب این قطعنامه اکثرا رای مثبت نداده‌اند. شرایط به هر گونه‌ای باشد، ما باز هم دوستی اتحاد خود را ادامه خواهیم داد و امیدواریم این اقدام نادرست تصحیح شود.

وی با اشاره به مساله قره باغ گفت: ارمنی‌ها 20 سال است که خاک جمهوری آذربایجان را اشغال کرده‌اند و هراز چند گاهی این کشور این مواضع اشغال گرایانه خود را تکرار می‌کند. همه می‌دانند که ارمنستان در طول تاریخ به انجام اقدامات تحریک آمیز و اشتباه مرتکب شده است.

بنعالی اضافه کرد: ارمنستان باید از رویاهای پوچ خود دست بردارد.

همچنین سایت اشپیگل آنلاین، در گزارشی نوشت: پس از تصویب قطعنامه‌ای علیه ترکیه وزارت دفاع آلمان نگرانی خود را از چگونگی واکنش ترکیه به خصوص رجب طیب اردوغان رییس جمهوری این کشور اعلام کرد.

به نوشته این سایت خبری، آلمان نگران پروژه‌های مشترک نظامی خود با ترکیه است. بر همین اساس وزیر دفاع این کشور پیش از رای گیری درباره قطعنامه علیه ترکیه با مقامات مختلف کشور دیدار و گفت و گو کرد.

پارلمان آلمان با صدور قطعنامه‌ای کشتار ارامنه توسط ترک‌های عثمانی را نسل‌کشی خواند.

این قطعنامه ضد ترکی، پنجشنبه به تایید اکثر اعضای پارلمان آلمان رسید. این قطعنامه از سوی جبهه محافظه‌کار مرکل، شرکای آنها در دولت، سوسیال دموکرات‌ها و اپوزیسیون سبزها ارائه شده بود. تنها یک قانونگذار مخالفت خود را اعلام کرد و یک تن دیگر هم رای ممتنع داد.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه که اکنون برای سفر رسمی به کنیا رفته است، گفت که قطعنامه آلمان جدا بر روابط میان دو کشور تاثیر می‌گذارد.

به گفته وی، پس از بازگشت سفیر کشورش، آنکارا گام‌های لازم را بررسی خواهد کرد. نخست‌وزیر ترکیه نیز با محکوم کردن رای‌گیری پارلمان آلمان گفت که آنکارا "لابی ارامنه نژادپرست" را مسوول این رای‌گیری می‌داند.

نسل‌کشی ارامنه به نابودی عمدی و از پیش برنامه‌ریزی شده جمعیت ارمنی ساکن سرزمین‌های تحت کنترل امپراتوری عثمانی در خلال و درست پس از جنگ جهانی اول (۱۹۱۵ تا ۱۹۱۷ میلادی) توسط دولتمردان عثمانی و رهبران قیام ترکان جوان اطلاق می‌شود. عملیات در قالب کشتارهای دسته‌جمعی و نیز تبعیدهای اجباری در شرایطی که موجبات مرگ تبعیدشدگان را فراهم آورد، انجام پذیرفت. امروزه تعداد کل قربانیان نسل‌کشی ارمنیان به طور عام بین یک تا یک و نیم میلیون نفر برآورد شده‌ است. طی این دوران دیگر گروه‌های قومی منطقه، از جمله آشوریان و یونانیان، نیز به طریقی مشابه مورد حمله ترکان عثمانی قرار گرفتند به گونه‌ای که بسیاری از محققان این رویدادها را نیز بخشی از همان سیاست نابودسازی قومی دولتمردان ترک دانسته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha