رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران با تاکید بر اینکه تاکنون در هیچ یک از منابع معتبر علمی دنیا در مورد هیچ یک از غذاهای حاصل از مهندسی ژنتیک حساسیت زایی نشده است،گفت: تا این لحظه تولید و مصرف این محصولات سلامت انسان و محیط زیست را به هیچ عنوان تهدید نکرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، دکتر بهزاد قرهیاضی در همایش ملی "محصولات تراریخته در خدمت سلامت انسان و محیط زیست" که در کرمانشاه برگزار شد، از رسانههایی که گاه ناآگاهانه و گاه آگاهانه و البته مغرض قلم بدست گرفته و از منتقدان تولید و مصرف محصولات تراریخته شدهاند، انتقاد کرد و گفت: محصولات تراریخته حاصل مهندسی ژنتیک هستند که با استفاده از فناوریهای زیستی جدید در راستای بهبود صفات و عملکرد آنها اقدام شده است.
قرهیاضی سپس با بیان اینکه امروز کشور ما نه فقط با چالش امنیت غذایی بلکه با چالش امنیت روانی مواجه است، گفت: امروز برخی از رسانههای مغرض امنیت روانی حاکم بر جامعه را هدف قرار دادهاند.رسانههایی که روزی خبر از وجود پالم و وایتکس در شیر میدهند و روزی دیگر خبر از استفاده از تاج خروس در کالباس و روزی خبر از خطرناک بودن محصولات تراریخته امنیت روانی جامعه را در مصرف مواد غذایی به مخاطره انداختهاند و باعث تشویش اذهان عمومی شده و میشوند.
رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران با تاکید بر اینکه تنها گروههای تحقیقاتی معتبر، مقالات نمایه شده درISI ، گزارشهای علمی دولتی، بیانیههای سازمانهای معتبر جهانی نظیر فائو، WHO و ... می توانند در مورد سالم بودن یا نبودن محصولات تراریخته اظهار نظر کنند، گفت: تاکنون در هیچ یک از منابع معتبر علمی در دنیا در مورد هیچ یک از غذاهای حاصل از مهندسی ژنتیک حساسیت زایی نشده است و لذا تا این لحظه تولید و مصرف این محصولات سلامت انسان و محیط زیست را به هیچ عنوان تهدید نمیکند.
وی بیان اینکه تحقیقات 10 ساله نهادهای نظارتی حاکی از این است که مصرف محصولات تراریخته هیچ نوع تاثیر سوئی بر سلامت انسان ندارند، غذاهای حاصل از روش مهندسی ژنتیک را غذاهایی امن و سالم برشمرد.
رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران افزود: نتایج حاصل از جمع بندی 1783 مقاله معتبر در خصوص محصولات تراریخته حاکی از این است که تاکنون هیچ مدرک معتبری مبنی بر تخریب سلامت انسان، محیط زیست و... در پی استفاده از محصولات تراریخته گزارش نشده است.
وی در ادامه در پاسخ به این دیدگاه منتقدان تولید محصولات تراریخته که تولید این محصولات را دخالت در کار خدا دانسته و معتقدند که "هرچیزی طبیعی آن خوب است"، تنها به این جمله که آیا به عنوان مثال خداوند نمیتوانسته ناخنها را طوری بیافریند که نیازی به کوتاه کردن نداشته باشند و آیا کوتاه کردن ناخنها دخالت در کار خدا نیست بسنده کرد.
استاد تمام پژوهشکده بیوتکنولوژِی کشاورزی ایران افزود: بر اساس مستندات موجود در مجموع در سطح کلان در 20 سال گذشته تولید محصولات تراریخته افزایش 22 درصدی میزان تولید محصول، کاهش 37 درصدی میزان استفاده از سموم و افزایش68 درصدی سود را برای کشاورزان به همراه داشته است.
رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران سپس استفاده از سم و کود را در مقابل محصولات تراریخته قرار داد و گفت: امروز استفاده از سم در تولید محصولات کشاورزی برای ایجاد امنیت غذایی اجتناب ناپذیر است و اگر محصولات تراریخته میتوانند جای مصرف سم و کود را بگیرند باید از آنها استقبال کرد.
بهبود صفات محصولات، قطع مصرف سم و کود در تولید محصول، تولید مواد با ارزش بالا و... از جمله دستاوردهای تولید محصولات تراریخته است که قرهیاضی به آنها اشاره کرد.
قرهیاضی در ادامه به مقایسه محصولات تراریخته با حشرهکشهای موجود در بازار پرداخت و گفت: وجه تمایز محصولات تراریخته در این است که به عنوان مثال تنها در برابر آفتی که مقاوم شدهاند اثر داشته و بر دیگر آفات هیچ اثری ندارند این در حالی است که با مصرف مثلا یک نوع از حشرهکش تمام موجودات زنده تحت تاثیر قرار میگیرند.
وی در ادامه با بیان اینکه امروز 180 میلیون هکتار از اراضی جهان به کشت محصولات تراریخته اختصاص داده شده است، بر لزوم برنامهریزی برای توسعه تولید محصولات تراریخته در کشور تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات