• پنجشنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۰۱:۱۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 95023018891

چسب زخم خورشیدی برای تولید انرژی ساخته شد

چسب زخم خورشیدی برای تولید انرژی ساخته شد

تیمی بین‌المللی از دانشمندان به رهبری دانشگاه ایلی‌نویز، باتری‌ها وسلول‌های خورشیدی نازک، نرم و منعطفی ساخته‌اند که می‌توانند مانند چسب زخم بر روی پوست استفاده شوند و نیروی دستگاههای قابل حمل را تامین کنند.

تیمی بین‌المللی از دانشمندان به رهبری دانشگاه ایلی‌نویز، باتری‌ها وسلول‌های خورشیدی نازک، نرم و منعطفی ساخته‌اند که می‌توانند مانند چسب زخم بر روی پوست استفاده شوند و نیروی دستگاههای قابل حمل را تامین کنند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از ABC آنلاین، این سیستم تولید نیرو منعطف بر موانعی که فناوری‌های پوشیدنی کنونی تجربه کرده‌اند، غلبه می‌کند. این موانع شامل عملکرد الکتریکی متوسط و ماهیت انعطاف‌ناپذیر سیستم‌های فعلی هستند.

طی چند سال گذشته، محققان در سراسر جهان به تولید دستگاههای پوشیدنی پرداخته‌اند که انواع خدمات را ارائه می‌دهند، اما همه آن‌ها از یک نقص بزرگ رنج می‌برند و آن نیاز به برداشتن آنها برای شارژ باتری است. محققان در دستاورد جدید خود توانسته‌اند این مشکل را حل کنند.

آن‌ها با درک اینکه چسباندن یک باتری کامل حتی به اندازه یک نخود بر روی پوست غیرعملی است، یک نوع جدید از باتری را با برش یک باتری لیتیومی عادی به شکل کاشی‌های بسیار نازک و کوچک ساختند و سپس این کاشی‌ها را توسط سیم‌هایی برای تبدیل به یک باتری بزرگ به هم متصل کردند. این کاشی‌ها و سیم‌ها سپس درون یک ماده لاستیکی نرم قرار گرفته و سپس با یک لاستیک محکم تر دیگر پوشش داده شدند. نتیجه کار یک باتری ضدآب بسیار نازک و قابل کشش بوده که می‌تواند بر روی پوست به شکل یک باتری سیار قابل شارژ مجدد استفاده شود.

محققان برای نمایش عملکرد این باتری، یک دستگاه سنجش را با افزودن سلول‌های خورشیدی و چند حسگر زیستی و تراشه کوچک بر روی باتری ساختند. کل بسته می‌تواند مانند یک چسب زخم بر روی پوست اعمال شود و جریان ناتمامی از داده حسگر زیستی را ارائه کند. آزمایشات نشان داد که این دستگاه می‌تواند تا 30 درصد بدون از دست دادن قابلیتش کشیده شود.

به گفته محققان، از این باتری می‌توان در طیف گسترده‌ای از کاربردها و با انواع مختلف منابع نیرو استفاده شوند. برای مثال می‌توان از آن برای ذخیره انرژی ضبط شده از حرکات بدن یا گرما استفاده کرد. همچنین می‌توان آن را درون پوشاک یا حتی جوراب تعبیه کرد تا حسگرها در تمام ساعات روز بدون نیاز به شارژ دستگاه، به ثبت سیگنال‌های بدن بپردازند.

این تحقیق در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۱:۵۴

عالي است