یک هفته پس از نخستین آزمایش میدانی هایپرلوپ، دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) از طراحی خود برای کپسول فراصوت این فن آوری رونمایی کردند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از بیبیسی، تیمی متشکل از 30 محقق و مهندس در حال کار روی حالتی از حملونقل هستند که میتواند تصور ما را از سفر تغییر دهد.
الون ماسک موسس شرکت های اسپیس ایکس و خودروهای تسلا اعلام کرده که مایل است یک شبکه جهانی از لولههایی را بسازد که میتوانند انسانها و محولهها را با سرعت تا 1280 کیلومتر در ساعت حمل کنند اما محققان ام.آی.تی اذعان کردهاند که کپسول کنونی آنها تنها میتواند به سرعت 402 کیلومتر در ساعت برسد.
نسخه رونمایی شده در بوستون تا یک سوم اندازه برنامهریزی شده برای کپسول نهایی، کوچک شده بود. نسخه نهایی بر اساس طرح این محققان میتواند تا 28 نفر را جابجا کند.
این کپسول قطرهای شکل توسط نیروی مغناطیس هدایت شده و بر روی ریل معلق میماند که باعث کاهش اصطکاک و افزایش سرعت میشود.
منتقدان این ایده اظهار کردهاند که هزینه این سیستم آن را برای استفاده سراسری غیرعملی میکند، حال آنکه دانشمندان ام.آی.تی به برخی موانع فنی بزرگ دیگر اشاره کردهاند.
برای مثال، با اینکه هایپرلوپ مشکلی با دستیابی به سرعت بالا ندارد اما کاهش سرعت آن یک چالش است زیرا سیستمهای ترمز آن به آزمایشات بیشتری نیاز دارد. تولید کپسولی که توان چرخش داشته باشد تاکنون مشکل بوده است.
برخلاف آزمایش هفته گذشته، به نظر میرسد که کارآزماییهای آینده که توسط ماسک سرمایهگذاری شده در داخل لولها انجام خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات