• شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۴:۱۹
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 95022515442
  • منبع : نمایندگی هرمزگان

اهمیت حفاظت از لاک پشت‌ها در خلیج فارس

اهمیت حفاظت از لاک پشت‌ها در خلیج فارس

ایسنا/هرمزگان ‌مدیر حفاظت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم بر اهمیت حفاظت از لاک پشت‌های سبز و پوزه عقابی در آب‌های خلیج‌فارس تاکید کرد.

‌مدیر حفاظت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم بر اهمیت حفاظت از لاک پشت‌های سبز و پوزه عقابی در آب‌های خلیج‌فارس تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خلیج فارس از قشم، سید محمد هاشم داخته در حاشیه برگزاری کارگاه بوم شناسی و حفاظت لاک پشت های دریایی خلیج فارس که با حضور دکتر نیکولاس جی پیچلرعضو ارشد گروه تخصصی لاک پشت‌های دریایی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در قشم برگزار شد، گفت: از جمعیت لاک‌پشت‌های سبز و پوزه عقابی قشم به عنوان یکی از ظرفیت‌های بی نظیر محیط زیست ایران باید به هر روش ممکن حفاظت کرد.

وی استفاده از علوم جدید و بهره گیری از ظرفیت جامعه محلی را دو راهکار اساسی برای تحقق هدف یاد شده برشمرد و گفت: در امور تحقیقاتی از تجربه و دانش محققان نامداری همچون دکتر نیکولاس جی پیلچر که سال‌ها در مورد گونه‌های مختلف لاک پشت‌های دریایی تحقیق کرده است، استفاده می‌کنیم.

به گفته مدیر حفاظت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم، از سال‌های گذشته با تشکیل گروه "ناتوران خمیس" متشکل از جوامع محلی اقدامات مناسبی در زمینه حفاظت از لاک پشت‌های جزیره برداشته‌ایم.

وی ادامه داد: با استفاده از گزینه‌های علمی و همکاری جوامع محلی حرکت مثبتی را در زمینه حفاظت از گونه‌های به شدت در معرض انقراض لاک پشت‌های پوزه عقابی این جزیره ایفا کرده‌ایم.

داخته با اعلام اینکه افزایش آگاهی جامعه به ویژه جامعه محلی در خصوص ویژگی‌های منحصر به فرد گونه‌های در معرض انقراض لاک پشت‌های سبز و پوزه عقابی و نقش آنها در محیط زیست منطقه و جهان، یادآور شد: این همکاری‌ها می تواند فعالان عرصه محیط زیست را در حفظ این گونه‌های در خطر انقراض یاری کند.

وی اضافه کرد: لاک پشت‌های سبز دریایی‌(Cheloniamydas) و پوزه عقابی‌(Eretmochelysimbricata) جزو هفت گونه لاک پشت‌های دریایی شناخته شده در آب‌های جهان محسوب می‌شوند که در فهرست قرمز سازمان جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی (IUCN) طبقه بندی شده‌اند و در بسیاری از کشورها شکار و استفاده از تخم این لاک پشت‌ها ممنوع و یا محدود شده است.

مدیر حفاظت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم افزود: با این حال این دو گونه از لاک پشت‌ها به دلایل مختلف از قبیل آلودگی‌های محیط زیست، بیماری‌های مختلف، پیشرفت ساخت و سازها در مناطق ساحلی، عوامل صید و صیادی و به دام افتادن در تور ماهی و میگو در خطر انقراض هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha