کارگاه آموزشی و جلسه توجیهی پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران با نشان خواجه نصیرالدین طوسی در جهاددانشگاهی زنجان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، دبیر علمی پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، در کارگاه آموزشی و جلسه توجیهی این دوره از مناظرات، اظهار کرد: ایده مناظره دانشجویی از سال 88 در سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در حالی شکل گرفت که کرسیهای نقد، مناظره و آزاداندیشی، قطعههایی از پازل مناظره را تشکیل میدهند. در واقع، دبیرخانه حمایت از کرسیهای نقد و آزاداندیشی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و از شکل و شمایل و میزان اثربخشی خاص خود برخوردار است.
مهدی عنبری با اشاره به اینکه اولین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در سال 91 و در سطح دانشگاههای استان تهران برگزار شد، ادامه داد: دور دوم و سوم این مسابقات در سطح کشوری برگزار شد و تفاوت دور چهارم با سایر دورهها این بود که با تنوع و سختی متفاوتی و به صورت استانی، منطقهای و کشوری برگزار شد. در واقع، مناظره از سال 1960 میلادی در سراسر دنیا و با سبکهایی مثل مسابقات قهرمانی دانشگاههای جهان، مناظره پارلمانی آمریکا، سبک استرالیایی، سبک کانادایی و سبک لینکلن- داگلاس(فقط در آمریکا) برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه مباحثه، مناظره و مجادله تقریبا مترادف یکدیگر هستند، تصریح کرد: در مباحثه، بحث میکنیم اما گپ و گفتوگوی ما کاوشگرانه است و در نهایت به دنبال اثبات نظر خود نیستیم (مانند گفتوگوی دوستانه یا خانوادگی)، ولی در مناظره یک نفر و یا یک گروه به عنوان داور تعیین میشود و قضاوت نهایی را بر عهده میگیرد. مثلا مدل مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، شبیه مناظرات پارلمانی آمریکا و مناظرات پارلمانی بریتانیا است.
عنبری خاطرنشان کرد: بیش از 50 سال است که در سراسر دنیا به کودکان ابتدایی فلسفه میآموزند ولی«تفکر برای تفکر» در سیستم آموزشی ایران مغفول است. از اینرو، گروههای مناظره و مباحثه ایرانی در بیشتر مواقع احساس ناکامی و شکست میکنند. در حالی که در وهله اول، باید«گوش کردن فعال» را بیاموزیم نه اینکه هنگام صحبت کردن طرف مقابل، فقط به جواب خود بیندیشیم. همچنین، باید بتوانیم هیجانات خود را کنترل کرده و اعتمادبهنفس و عزت نفسمان را تقویت کنیم.
دبیر علمی پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران یادآور شد: یکی از ویژگیهای بارز سقراط این بود که به «من میدانم که نمیدانم» معتقد بود. در واقع ما باید این جمله را الگوی خود قرار دهیم؛ چراکه اگر تصور کنیم و باورمان این باشد که همه چیز را بهتر از بقیه میدانیم به طور قطع به جایی نمیرسیم.
دبیر اجرایی مسابقات مناظره دانشجویان استان زنجان نیز در ادامه با تاکید بر اینکه حضور دانشجویان، جریان مناظرات را رونق میبخشد، گفت: سال گذشته در اولین تجربه حضور دانشجویان استان زنجان در مناظرات، رتبه نخست کشوری را کسب کردیم.
سارا ذوقیان همچنین با اشاره به اینکه در دوره گذشته مناظرات، 30 تیم دانشجویی از استان زنجان در مناظرات شرکت کرده بودند، افزود: امسال 44 تیم از سطح استان در این مسابقات شرکت کردهاند ، این درحالیست که هنوز ظرفیت زنجان برای حضور در مسابقات منطقهای مشخص نشده است. همچنین برای برگزاری مرحله مقدماتی، روزهای 29 و 30 اردیبهشت قطعی شده است.
به گزارش ایسنا، هشت تیم از پردیس فرهنگیان الزهرا، هشت تیم از دانشگاه زنجان، چهار تیم از حوزه علمیه خواهران، چهار تیم از فنی الغدیر، سه تیم از پیام نور زنجان، سه تیم از مرکز علمیکاربردی هلال احمر، دو تیم از پیامنور ابهر، دو تیم از مرکز علمیکاربردی خانه کارگر، دو تیم از جهاددانشگاهی، دو تیم از فرهنگیان شهید بهشتی، یک تیم از حوزه علمیه برادران ابهر، یک تیم از دانشگاه آزاد ابهر، یک تیم از مرکز علمیکاربردی میراثفرهنگی، یک تیم از مرکز علمیکاربردی دادگستری، یک تیم از علوم پزشکی زنجان و یک تیم از غیرانتفاعی صوفی در دور مقدماتی پنجمین دوره مناظرات دانشجویی حضور دارند.
انتهای پیام
نظرات