• شنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95021810643
  • خبرنگار : 71477

منبع "اوراق پاناما" سکوت خود را شکست

منبع "اوراق پاناما" سکوت خود را شکست

روزنامه آلمانی زوددویچه سایتونگ گزارش داد، منبع میلیون‌ها سندو مدرک فاش شده از شرکت پانامایی "موساک فونسکا" موسوم به "اوراق پاناما" در بیانیه‌ای اعلام کرد که انگیزه‌اش از این کار افشای میزان بی‌عدالتی‌هایی بوده که این اوراق آنها را برملا کرده است.

روزنامه آلمانی زوددویچه سایتونگ گزارش داد، منبع میلیون‌ها سندو مدرک فاش شده از شرکت پانامایی "موساک فونسکا" موسوم به "اوراق پاناما" در بیانیه‌ای اعلام کرد که انگیزه‌اش از این کار افشای میزان بی‌عدالتی‌هایی بوده که این اوراق آنها را برملا کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته این روزنامه این منبع هرگز به صورت علنی دلیل خود برای افشای اوراق پاناما را اعلام نکرده بود.

این منبع در بیانیه‌ای که در وب سایت روزنامه زود دویچه سایتونگ منتشر شد، خودش را "جان دوئه" معرفی و افشاگران دیگر را که اسناد حساس و محرمانه را افشا کرده‌اند همچون ادوارد اسنودن، تحسین کرد.

این منبع افزود: اسنودن به خاطر افشاگری‌هایش از برنامه جاسوسی گسترده آژانس امنیت ملی آمریکا مستحق لقب قهرمان و یک جایزه قابل توجه است نه تبعید و اخراج از کشور. اسنودن تمایل دارد تا با آژانس‌های اجرای قانون همکاری کند.

وی از کمیسیون اروپا، انگلیس، آمریکا و دیگر کشورها خواست تا برای حفاظت از مردمی که اطلاعات محرمانه در خصوص مسائل حساس را افشا می‌کنند اقداماتی انجام دهند نه اینکه آنها را مجازات کنند.

این منبع تصریح کرد: جاسوسان قانونی که اشتباهات ملموس و مشخص را افشا می‌کنند مستحق معافیت از مجازات دولت هستند.

این منبع این مساله را که یک جاسوس است رد کرد اما گفت: من میزان بی‌عدالتی‌های توصیف شده در محتوای این اوراق را متوجه شدم.

این در حالی است که جنسیت و هویت این منبع هنوز ناشناخته است.

روزنامه زود دویچه سایتونگ بیش از یک سال است که به همراه دیگر رسانه‌ها اوراق پاناما را مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.

این روزنامه آلمانی گفت: در حال حاضر "جان دوئه" منبع ناشناس اوراق پاناما، بیانیه‌ای را برای ما فرستاده که می‌توان آن را به عنوان توضیحی برای اقداماتش توصیف کرد.

این منبع از این حقیقت که این افشاگری منجر به بحث و جدلی در خصوص اقدامات اشتباه در آن کشورها شده، استقبال کرد اما گفت: هنوز اقدامات کافی صورت نگرفته است، باید خاطرنشان شوم که برای هیچ دولت یا آژانس اطلاعاتی به صورت مستقیم یا مقاطعه‌کار، کار نکرده و نمی‌کنم.

این منبع ضمن انتقاد از بانک‌ها، تنظیم کنندگان مالی، مقامات مالیاتی، دادگاه‌ها و حرف‌های حقوقی و همچنین رسانه‌ها، گفت: من اوراق پاناما را به چندین رسانه بزرگ پیشنهاد دادم و آن‌ها تصمیم گرفتند که این اوراق را پوشش ندهند. تاثیر کلی این ناکامی‌ها تحلیل کامل استانداردهای اخلاقی است که قطعا منجر به ایجاد سیستم کاپیتالیستی می‌شود. ذخایر دیجیتال نامحدود و ارزان و ارتباطات سریع اینترنتی باید به ایجاد انقلابی علیه نابرابری درآمد کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha