• دوشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 95021307864
  • منبع : نمایندگی همدان

رشد 37 درصدی بودجه دانشگاه صنعتی همدان

رشد 37 درصدی بودجه دانشگاه صنعتی همدان

رئیس دانشگاه صنعتی همدان از رشد 37 درصدی بودجه این دانشگاه در سال‌جاری خبر داد و اظهار کرد: سال گذشته بودجه دانشگاه صنعتی همدان، اعتباری افزون بر هفت میلیارد تومان بود که این رقم در سال‌جاری به 9 میلیارد و 700 میلیون تومان افزایش یافت.

رئیس دانشگاه صنعتی همدان از رشد 37 درصدی بودجه این دانشگاه در سال‌جاری خبر داد و اظهار کرد: سال گذشته بودجه دانشگاه صنعتی همدان، اعتباری افزون بر هفت میلیارد تومان بود که این رقم در سال‌جاری به 9 میلیارد و 700 میلیون تومان افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، دکتر "محمود نیلی" به مناسبت دهمین سالگرد تاسیس دانشگاه صنعتی همدان در جمع خبرنگاران، با اشاره به مساله هرس درختان داخل محوطه دانشگاه صنعتی، تصریح کرد: یکی از دلایل عمده هرس این درختان، سن بالا و در خطر انداختن جان دانشجویان بود.چندین بار به علت مشرف بودن این درختان با پارکینگ و محل عبور و مرور دانشجویان شاهد شکسته شدن درختان و خطر افتادن بر روی اتومبیل و دانشجویان بودیم و به علت ارتفاع زیادی که داشتند، تصمیم گرفتیم برای حفظ سلامت دانشجویان، آنان را هرس کنیم که متاسفانه بعضی این اقدام را قلع و قم تلقی می‌کنند که اشتباه است.

وی اظهار کرد: ما در هر لحظه باید جوابگوی سلامت دانشجویان باشیم و هدف ما از این اقدام، تقویت درختان و حفظ امنیت دانشجویان بود و در حال حاضر نیز حداقل ارتفاعات رعایت شده و مفهوم تنها هرس است.

وی با تاکید بر اینکه محیط زیست به شدت مورد توجه ما قرار دارد، عنوان کرد: همیشه آماده تعامل و همکاری با محیط زیست هستیم و علاقه زیادی به این همکاری داریم، حتی حاضریم در دانشگاه صنعتی همدان دفتری برای فعالیت فعالان محیط زیست نیز درنظر بگیریم.

وی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی همدان 21 خرداد سال 84 تاسیس و از سال 85 دانشجو پذیرفت، اضافه کرد: در این دانشگاه 10 رشته در مقطع کارشناسی‌ارشد از جمله مهندسی برق گرایش‌های الکترونیک، کنترل و رباتیک، کامپیوتر گرایش سخت‌افزار و فناوری اطلاعات، مهندسی مواد گرایش متالوژی استخراجی، مهندسی شیمی، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک و مهندسی معدن تدریس می‌شود.

تحصیل 1595 دانشجو در دانشگاه صنعتی همدان

وی با بیان اینکه در حال حاضر هزار و 595 دانشجو در دانشگاه صنعتی همدان مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: طی سال‌های گذشته هزار و 389 نفر از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند.

نیلی یادآور شد: طی سال‌های 87 تا 89، 125 نفر در رشته رباتیک که میان رشته‌ای بین برق و مکانیک است، از دانشگاه صنعتی همدان فارغ‌التحصیل شدند که از این تعداد 21 درصد شاغل در صنعت و 31 درصد مشغول به تحصیل در مقطع دکتری هستند.

وی با اشاره به رشته‌های موجود در مقطع کارشناسی‌ارشد، گفت: از جمله رشته‌ها می‌توان به برق در گرایش‌های کنترل، الکترونیک و مدیریت انرژی، مهندسی شیمی، مهندسی مواد و مهندسی معدن اشاره کرد.

دانشگاه صنعتی همدان دارای 60 عضو هیئت علمی است

وی با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاه صنعتی همدان دارای 60 عضو هیئت علمی است، عنوان کرد: این اعضا شامل در حال کار، بورسیه‌ها و جایابی شده‌ها بوده و هر یک دارای چهار دانشجوی ارشد هستند.

وی تعداد کل پرسنل دانشگاه صنعتی همدان را 118 نفر خواند و افزود: تعداد اعضای هیئت علمی در آینده صنعت همدان نقش مهمی را ایفا می‌کند.

نیلی با تاکید بر اینکه بعضی از اساتید دانشگاه علاقه‌ای به کار در استان ندارند و به اجبار در استان تدریس می‌کنند، یکی از برنامه‌های دانشگاه صنعتی همدان را ورود 50 درصد تزهای مقطع ارشد به مسائل استان دانست و گفت: بهترین دانشجویان کشور تمایل دارند تا وارد دانشگاه صنعتی همدان شوند.

وی افزود: همچنین از دیگر برنامه‌های اصلی دانشگاه صنعتی همدان حضور موثر در پژوهش‌های کاربردی، تصویب سند راهبردی و تصویب برنامه‌های عملیاتی یک‌ساله دانشگاه است.

وی با اشاره به رتبه دانشگاه صنعتی همدان، اظهار کرد: تا سال گذشته دانشگاه صنعتی همدان رتبه مطلوب و قابل‌قبولی به علت درصد بودجه پژوهشی نداشت اما امسال از بین 21 دانشگاه در سراسر کشور رتبه دانشگاه همدان به 13 رسید که به شدت قابل تغییر است.

دانشگاه صنعتی همدان قدرت جذب 50 دانشجوی خارجی را دارد

وی با اشاره به جذب دانشجویان خارجی در دانشگاه صنعتی همدان و قدرت این دانشگاه برای جذب 50 دانشجوی خارجی، اظهار کرد: حداقل امکانات برای جذب دانشجویان خارجی، داشتن سوئیت‌های آماده بوده که مجوز آن باید از سوی وزارت علوم صادر شود البته باید در این حوزه زمینه ورود خیران را هم فراهم کنیم.

نیلی در ادامه با اشاره به اقدامات دانشگاه صنعتی همدان در حوزه پژوهش، تصریح کرد: دانشگاه صنعتی همدان تا کنون دارای پنج طرح پایان یافته با صنایع مختلف، دو طرح دفاعی افزون بر یک میلیارد تومان بودجه با وزارت دفاع، یک پروژه با سازمان‌های محلی و دو پروزه پتروشیمی است.

وی با بیان اینکه چهار پروژه در حوز‌هایی از جمله دفاعی، برق و انرژی در حال انجام است، خاطرنشان کرد: همچنین 23 پورپوزال با اعتباری افزون بر یک میلیارد تومان با صندوق نوآوری و شکوفایی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اخذ مجوز تاسیس مرکز شکوفایی، اظهار کرد: در دانشگاه صنعتی همدان، تعداد مقالات چاپ شده به دو برابر و تعداد ارجاعات به مقالات اساتید به پنج برابر افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: طی سال گذشته موفق به انعقاد 15 تفاهم‎نامه و راه‌اندازی 6 آزمایشگاه در حوزه‌های رباتیک، معدن، علوم پایه و برق شدیم.

نیلی همچنین به راه‌اندازی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اشاره کرد و گفت: ما توانستیم با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا تجهیزاتی را فراهم کنیم که منطقه و کشور بتوانند از امکانات آن بهره‌مند شوند که این اقدام در راستای سیاست‌های وزارتخانه نیز قرار دارد.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌های صنعتی در سراسر کشور به خوبی توزیع شده است، تصریح کرد: توزیع متوازن و قرار دادن سهم به هر استان که برترین آن به دانشگاه شریف اختصاص داده شده، یکی از ویژگی‌های خوب و منحصر به فرد دانشگاه صنعتی است.

وی اظهار کرد: یکی از دلایل تاسیس دانشگاه صنعتی این است که همه دانشگاه‌های جامع نمی‌توانند تمامی مواد قانون اساسی در حوزهای تربیتی، اخلاقی و دانش را محقق کنند، به همین علت کشور بعد از انقلاب اسلامی، تصمیم عاقلانه‌ای را با راه‌اندازی دانشگاه صنعتی گرفت.

نیلی در ادامه به ماموریت‌های دانشگاه صنعتی همدان اشاره و عنوان کرد: از جمله ماموریت‌ها می‌توان به آموزش و تربیت متخصصان و رهبران صنعتی و اقتصادی، توسعه و پیشرفت کشور با به کارگیری دانش و فناوری‌های نوین، گسترش مرزهای صنعتی، توسعه رشته‌های بین‌رشته‌ای و پیشگام شدن در حوزه صنعت در منطقه اشاره کرد.

وی با اشاره به اقدامات دانشگاه صنعتی همدان در حوزه فرهنگی، تصریح کرد: دانشگاه صنعتی همدان دارای پنج کانون فرهنگی، هفت کانون علمی و تشکل اسلامی شامل یک کانون بسیج و یک انجمن اسلامی تحول خواه و 11 نشریه دانشجویی است.

شاه کلید توسعه و پیشرفت آموزش است

وی با تاکید بر اینکه شاه کلید توسعه و پیشرفت آموزش است، تصریح کرد: اگر مساله آموزش رها شده و حمایت‌ها نیز برداشته شود، می‌توان نتیجه گرفت که کشور، منطقه و استان راه توسعه را گم کرده است.

وی همچنین ماموریت اصلی دانشگاه صنعتی را نگاه دقیق‌تر به منطقه در حوزه پیشرفت عنوان کرد و گفت: با وجود اهمیت حرکت در مرزهای دانش، باید به حوزه منطقه نیز توجه بیشتری داشته و اساتید قوی و باسوادی داشته باشیم و وظایف خود را بازخوانی کنیم.

دانشگاه صنعتی همدان محلی برای بازگشت نخبگان همدانی است

نیلی در بخش دیگری با تاکید بر اینکه دانشگاه صنعتی همدان از سال گذشته محلی برای بازگشت نخبگان همدانی شده، اظهار کرد: در حال حاضر چندین نخبه همدانی که در دانشگاه‌های خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند، برای همکاری با این دانشگاه اعلام آمادگی کرده‌اند و نگاه ما به دانشگاه، نگاهی فراکشوری است.

وی با اشاره به تاسیس رشته مهندسی پزشکی در دانشگاه صنعتی همدان، تصریح کرد: در حال حاضر در این رشته مشغول تربیت نیروی انسانی هستیم چرا که در حوزه سلامت به آن نیاز فراوان داریم و هزینه‌ای که در جهان برای سلامت می‌شود، از حوزه‌های دفاعی بیشتر است و تلاش می‌کنیم تا آرامش و سلامت بشریت را در دانشگاه صنعتی به ارمغان بیاوریم.

نیلی یادآور شد:در دانشگاه صنعتی همدان تصمیم داریم تا نیروهای انسانی قوی را تولید و تحویل جامعه دهیم.

وی با بیان اینکه با بنیاد نخبگان ارتباط تنگاتنگی داریم، اظهار کرد: براساس تفاهم‌نامه‌های منعقد شده با این بنیاد، سعی داریم دانشجویان دانشگاه صنعتی را از امکانات بهره‌مند کنیم.

وی به مسئولیت دانشگاه صنعتی اشاره کرد و گفت: باید به دنبال حل مسائل و مشکلات کشور باشیم که این اقدام تنها با گسترش و توسعه دانشگاه‌های کشور محقق نمی‌شود وگرنه دنیا وارد تاسیس دانشگاه‌های صنعتی نمی‌شد و اگر تصور کنیم که توسعه بدون صنعت محقق می‌شود، کشور نیز می‌تواند بدون صنعت اقدامات زیادی را به انجام برساند.

نیلی تصریح کرد: هدف ما کاهش حمایت‌ها و توجهات دولت به دانشگاه‌های جامع نیست چرا که این دانشگاه‌ها دارای اهداف مشخصی هستند اما باید این موضوع را در نظر بگیریم که مشکلات کشور نمی‌تواند در دانشگاه‌های جامع معطل شود بلکه باید برای حل آن‌ها، میان‌بر و راه‌حلی هوشمندانه که جز توسعه صنعت نیست، وجود داشته باشد.

دانشگاه صنعتی نیاز غیرقابل اجتناب کشور است

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه صنعتی نیاز غیرقابل اجتناب کشور است، اظهار کرد: باید در راستای دفاع از حضور جانانه دانشمندان در این حوزه باید به دانشگاه‌های صنعتی بهای بیشتری داده شود و باید به دنبال توسعه کشور از طریق توسعه دانشگاه‌های صنعتی باشیم چرا که این اصلی در قانون اساسی بوده و یکی از مهمترین وظایف دولت به شمار می‌رود.

وی با اشاره به کمک بنیاد خیریه فرشچیان به دانشگاه صنعتی در سال گذشته، اظهار کرد: برای نخستین بار بنیاد علوم و هنر فرشچیان در حوزه آموزش عالی وارد شد و تنها ملاک این بنیاد این بود که آیا این دانشگاه می‌تواند در فضای کسب و کار، اشتغال و حوزه صنعت اقدامات اساسی انجام دهد و با بررسی 6 ماهه، مبلغی افزون بر 50 درصد بودجه دانشگاه را به ما تقدیم کرد.

تجلی اهداف و نیات دانشگاه صنعتی همدان در بنیاد فرشچیان

وی با بیان اینکه اهداف و نیات دانشگاه در بنیاد فرشچیان متجلی شد، افزود: سال گذشته خیران سراسر کشور در مشهد جمع شدند و گزارشاتی را درخصوص حضو خیرین در حوزه آموزش عالی و دانشگاه‌ها ارائه دادند که متاسفانه دانشگاه صنعتی نتوانست حرفی برای گفتن داشته باشد.

نیلی عنوان کرد: در حال حاضر 104 دانشگاه، هفت مجتمع آموزش عالی، سه دانشکده مستقل، هشت موسسه، یک دانشگاه دفاع ملی و 21 دانشگاه صنعتی در شهرهایی از جمله تهران، همدان، قم، کرمانشاه، ارومیه، تبریز، اصفهان، شیراز، بابل، بیرجند، قوچان و دزفول وجود دارد.

دانشگاه‌ها مرجع علمی جامعه

وی در ادامه با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در صحنه‌های مهم دفاعی کشور، اظهار کرد: دانشگاه‌ها توانستند در مسأله مهم و سخت هسته‌ای کشور نقش بالقوه‌ای ایفا کنند و موضوعات دفاعی ثابت کرد که دانشگاه‌ها در خط مقدم قرار داشته و مرجعیت علمی جامعه را دارند.

مساله انرژی هسته‌ای باوری ملی را در کشور ایجاد کرد

وی با تاکید بر اینکه باید به دانشگاه‌ها میدان داده شود، اضافه کرد: مساله انرژی هسته‌ای باوری ملی را در کشور ایجاد کرد و موفقیت‌های به دست آمده در این حوزه از طریق ریخته شدن خون شهیدان از جمله اساتید به ملت ایران تقدیم شد.

وی به سالگرد تاسیس دانشگاه صنعتی اشاره کرد و گفت: شهادت استاد مطهری در زمینه علم اخلاق و عرفان زبانزد هستند، یکی از رویدادهای تصادفی در جهان نیست چرا که این اتفاق باع مشخص شدن سرنوشت کشور شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha