• یکشنبه / ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۵:۲۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 95021207140
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

ساخت باتری‌ مادام‌العمر برای تلفن همراه

ساخت باتری‌ مادام‌العمر برای تلفن همراه

وقتی حرف از تلفن‌های هوشمند و لپ‌تاپ می‌شود، دغدغه شماره یک کاربران عمر کوتاه باتری‌ این وسایل الکترونیکی است و به همین دلیل محققان به دنبال توسعه باتری‌های بی‌سیم هستند که می‌توانند عملکرد بسیار بهتری داشته باشند.

وقتی حرف از تلفن‌های هوشمند و لپ‌تاپ می‌شود، دغدغه شماره یک کاربران عمر کوتاه باتری‌ این وسایل الکترونیکی است و به همین دلیل محققان به دنبال توسعه باتری‌های بی‌سیم هستند که می‌توانند عملکرد بسیار بهتری داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، در این دنیای پرشتاب اینکه مجبور باشیم خودمان را به روشن و خاموش بودن دستگاه‌ها و شارژ داشتن یا نداشتن آنها محدود کنیم به یک مسئله آزاردهنده تبدیل شده ‌است.

محققان دانشگاه کالیفرنیا، به تازگی یک باتری مبتنی بر تکنولوژی نانو سیم اختراع کرده‌اند که قابلیت صدها هزار بار شارژ مجدد را دارد. این اختراع یک جهش عظیم در دنیای باتری‌ها محسوب می‌شود و در حقیقت باتری است که نیاز به جایگزین ندارد.

نانوسیم‌ها چندین خصوصیت ایده‌آل برای ذخیره و انتقال الکتریسیته دارند. این نوع سیم‌ها بسیار رسانا بوده و هزاران بار باریک‌تر از موی انسان هستند به همین دلیل وقتی کنار هم قرار می‌گیرند سطح بسیار بزرگی برای انتقال الکترون‌ها فراهم می‌کنند. متاسفانه نانوسیم‌ها معمولا بسیار شکننده بوده و بعد از تخلیه شارژ شده، اما شارژ مجدد به خوبی عمل نمی‌کند.

محققان که یافته‌های جدید آنها در Energy Letters به چاپ رسیده است، نانوسیم‌های طلا را با اکسیدمنیزیم پوشش داده و پیله‌ای از ژل پلاستیک مانند به دور آن‌ها ایجاد کرده‌اند. این ترکیب همه خصوصیات ارتباطی نانوسیم‌ها را حفظ کرده و در عین حال از آن‌ها در برابر شکستگی محافظت می‌کند.

محققان این باتری‌ها را بیش از 200هزار بار تخلیه و شارژ مجدد کرده‌اند بدون این که این نانوسیم‌ها دچار شکستگی یا از هم گسیختگی شده یا ظرفیت خود را از دست بدهند. آن‌ها دریافتند که تنها با استفاده از ژل می‌توان صدها هزار بار چرخه شارژ و تخلیه را تکرار کرد. محققان می‌گویند این اختراع خارق‌العاده است زیرا این گونه باتری‌ها به طور متداول بعد از 5000 ،6000 یا 7000 بار گردش در این چرخه از بین می‌روند.

محققان بر این باورند که ترکیب الکترولیت ژله‌ای پلاستیک مانند و اکسیدمنیزیم به نانوسیم‌ها ساختار انعطاف‌پذیر می‌دهد و از ترک خوردن و شکست آن‌ها جلوگیری می‌کند و به این ترتیب طول عمر آن‌ها را افزایش می‌دهد. الکترودهایی که به این ترتیب پوشش‌دهی می‌شوند شکل خود را بسیار بهتر حفظ می‌کنند و همین امر این باتری‌ها را به یک گزینه جایگزین مناسب برای باتری‌های معمولی تبدیل می‌کند.

محققان ثابت کرده‌اند که یک الکترود باتری نانوسیمی می‌تواند طول عمر بسیار بالایی داشته باشد و رویای برخورداری از چنین باتری‌های مادام‌العمری را به واقعیت نزدیک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha