رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به تولید 350 هزار تن آلومینیوم در سال گذشته، از راهاندازی کارخانه 50 هزار تنی آلومینیوم جاجرم خبر داد و در عین حال گفت که ایران در حال امضای یک تفاهم یک میلیارد یورویی با کره جنوبی برای تولید فولاد به طور مستقیم از سنگ آهن است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، مهدی کرباسیان امروز - شنبه - در نشست چهارمین کنفرانس بینالمللی آلومینیوم ایران با اشاره به ذخایر عظیم گاز در ایران اظهار کرد: آلومینیوم مصداق صنایعی است که ارزش افزوده بالایی ایجاد میکند و با توجه به ذخائر گاز ایران میتوانیم از خامفروشی جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه آلومینیوم در دنیا در حال توسعه است، ادامه داد: این صنعت به زودی رقیب جدی حوزه فولاد میشود و در برخی ماشینآلات به دلیل استحکام و سبکی استفاده بیشتری پیدا میکند.
رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به استخراج 240 هزار تن آلومینیوم از معادن در سال گذشته گفت: این حجم از آلومینیوم استخراج شده توانست یک سوم نیاز کارخانجات تولید آلومینیوم را تامین کند که براساس آن 350 هزار تن شمش آلومینیوم در سال گذشته تولید شد.
کرباسیان با بیان اینکه تولید شمش آلومینیوم تا 10 سال آینده باید به 1.5 میلیون تن در سال برسد، افزود: به دنبال این هستیم با یک مشاور بینالمللی آلمانی اقداماتی را انجام دهیم و مذاکراتی را نیز با کشور هند در حوزه آلومینیوم انجام دادهایم که هفته گذشته تیم مشترک شش نفره جلسهای گذاشتند تا راهکارهای افزایش کیفیت، تولید و همکاری مشترک برای تولید بوکسیت آلومینیوم را مشخص کنند.
وی با بیان اینکه همزمان با دو شرکت استرالیایی نیز در حال مذاکره هستیم، بیان کرد: مذاکرات برای تولید بوکسیت و آلومینیوم با این دو شرکت نیز ادامه دارد و در امارات نیز شرکتهایی حضور دارند که در حال مذاکره با آنها هستیم.
رییس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه تا پایان سال آلومینیوم جاجرم با ظرفیت 40 هزار تن به بهرهبرداری میرسد، افزود: به دنبال راهاندازی فاز دوم آلومینیوم جنوب و ایجاد یک ظرفیت 500 هزار تنی در این بخش هستیم که مذاکرات این کار با ایتالیاییها در حال انجام است.
کرباسیان با بیان اینکه باید از سمت صادرات مواد خام به سمت تولیدات با ارزش افزوده بالا برای صادرات برویم، اظهار کرد: ممکن است تولیدات ما برای نیاز کشور کافی باشد، اما ما به دنبال افزایش بازارهای صادراتی و ایجاد ارزش افزوده بالاتری هستیم.
وی همچنین دربارهی افزایش چشمگیر قیمت فولاد و اعتراض برخی صنایع پاییندستی برای تهیه این محصول ادامه داد: بهطور کلی در بخش فولاد کاهش قیمت تمام شده یکی از سیاستهای اصلی واحدهای تولیدی است، اما همانطور که مشاهده شد قیمت فولاد و سنگ آهن در ماه اخیر در بازارهای جهانی کمی تکان خورد.
رییس هیات عامل ایمیدرو افزود: به همین دلیل دولت سعی کرد با سیاستهای تعرفهای از ذخائر میلیون تنی فولاد که در انبارها انباشت شده بود حمایت کرده و در پی این تصمیم برخی از این کالاها نیز به سمت فروش رفتند.
کرباسیان با بیان اینکه در سال گذشته چهار میلیون و 100 هزار تن فولاد از کشور صادر شد، اظهار کرد: به دلیل تاخیر در تصمیمگیری برای اصلاح تعرفه فولاد بیش از دو میلیون تن فولاد وارد کشور شد که حداقل یک میلیون تن آن در داخل کشور قابل تولید بود.
وی دربارهی گلهمندی خودروسازان و سایر صنایع نیز اظهار کرد: قرار است دوشنبه این هفته جلسهای برای رسیدگی به این موضوع برگزار شود که براین اساس هر آنچه که از محصولات فولادی در داخل کشور تولید نمیشود خط تولید آن اصلاح شده و تولیدکنندگان ایرانی بتوانند آن را تولید کنند؛ بدیعی است که اگر این کار انجام نشود محدودیت برای فولادهایی که در کشور تولید نمیشود کمتر خواهد شد.
رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به سفر روز دوشنبه رییس جمهور کره جنوبی به ایران نیز گفت: یادداشت تفاهمی بین ایمیدرو و کره جنوبی در حال امضاء است که براساس آن قرار است یک میلیارد یورو برای همکاری در حوزههای جدید فناوری استفاده از سنگ آهن در فولاد هزینه شود که بتوانیم با این فناوری جدید با حذف کنسانتره و گندله به طور مستقیم از سنگ آهن و زغال سنگ فولاد تولید کنیم.
انتهای پیام
نظرات