• یکشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 95020502186
  • منبع : نمایندگی مازندران

کارشناس اکولوژیست:

منتظر چرای شترها در خزر باشیم!

منتظر چرای شترها در خزر باشیم!

ایسنا/مازندران کارشناس اکولوژیست و نویسنده کتاب اکولوژی و محیط زیست گفت: با انتقال آب دریای خزر به سمنان مخالفم، زیرا طرح انتقال آب فاجعه‌ای اکولوژیک است که به مردم آسیب می‌رساند.

کارشناس اکولوژیست و نویسنده کتاب اکولوژی و محیط زیست گفت: با انتقال آب دریای خزر به سمنان مخالفم، زیرا طرح انتقال آب فاجعه‌ای اکولوژیک است که به مردم آسیب می‌رساند.

نصرت‌الله صفائیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، درباره انتقال آب دریای خزر به سمنان، اظهار کرد: گاهی آسیب دستکاری در اکوسیستم‌ها جبران‌ناپذیر است. نباید کاری کرد که برای استفاده از منافع شخصی به محیط زیست آسیب وارد شود.

این اکولوژیست با بیان اینکه سرنوشت دریاچه خزر همانند دریاچه آرال می‌شود، افزود: اگر این اقدام صورت گیرد دریاچه خزر خشک شده و باید منتظر چرای شترها در خزر باشیم.

صفائیان تصریح کرد: اگر آب، هوا و خاک منطقه‌ای نامناسب باشد حتی این موضوع به تنهایی نمی‌تواند مشکلی را برطرف کند. وقتی آب در مناطق خشک اضافه می‌شود به دلیل افزایش تبخیر و تعرق نمک‌ها از افق‌های پایین به سطح خاک انتقال می‌یابد که این عوامل می‌تواند پوشش گیاهی اندک را نیز از بین ببرد.

این محقق، شیرین کردن آب شور را غیرممکن دانست و اظهار کرد: پس از تبدیل آب شور به شیرین مقدار زیادی نمک و آلاینده‌های شیمیایی تولید می‌شود که نیاز به دفع صحیح و علمی دارد.

وی، هزینه تبدیل و انتقال آب دریای خزر به سمنان را زیاد، اعلام کرد و معتقد است: از تبدیل آب شور به شیرین می‌توان برای تأمین آب شرب منطقه‌ای کوچک استفاده کرد اما ایجاد رودخانه‌ای از آب شیرین برای کشاورزی و صنعت در مناطق کویری از افکار انسان‌هایی است که به فقط به فکر به دست آوردن بودجه‌های کلان هستند.

صفائیان بیان کرد: تبدیل آب شور دریاچه خزر به شیرین می‌تواند موجب حرکت ریزگردها و غبارهایی از نمک در هوا شود که در این صورت زیستن در شمال کشور را سخت خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۳:۱۲

خزر را رها کنيد اب درياي عمان را که به اقيانوس راه دارد براي سيستان و کرمان و يزد و اصفهان بياوريد.ممنون از لطف شما.( به همين راحتي بله!!!)

avatar
۱۳۹۵-۰۲-۰۵ ۱۳:۲۷

آب دريا تموم ميشه؟ در اثر شيرين کردن آب مواد شيميايي توليد ميشه؟ ريزگرد توليد ميشه؟ آب چند سد، کل تهران رو تامين ميکنه، در مقايسه با حجم آب دريا نياز کمتر از 1 ميليون ساکن سمنان چيز زيادي نيست. نمک حاصله هم ارزش اقتصادي داره. مواد شيميايي هم در اين فرآيند کاربردي ندارند.