رئیس دانشگاه صنعتی همدان از رایزنی با دانشگاه روسیه برای تبادل استاد و دانشجو و انجام طرحهای تحقیقاتی مشترک در حوزه مهندسی خبر داد.
دکتر "محمود نیلی" در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، با اشاره به شعار سال تحت عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از سوی مقام معظم رهبری، اظهار کرد: جای شعار «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» در دانشگاهها خالی بود و به شدت احساس میشد.
وی افزود: تاکنون در خصوص اقتصاد مقاومتی و ویژگیهای آن مباحث زیادی مطرح شده اما اگر عملی در میان نباشد ارزشی نخواهد داشت و عمل کردن امری الزامی برای هر مسلمان است و باید مسائل اعتقادی را به ظهور برساند.
وی با بیان اینکه اگر تمامی متخصصان و نخبگان کشور در زمینه اقتصاد مقاومتی وارد صحنه شوند باز جای کار وجود دارد، تصریح کرد: دانشگاهها معادنی هستند که مسئولان باید از این معادن به بهترین نحو استفاده کنند و در حال حاضر ما آمادگی داریم تا تمام پایاننامههایی را که در راستای توسعه کشور و استان بوده، معرفی کنیم.
وی یکی از راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی را تعامل این دو گروه دانست و اظهار کرد: دو گروه علمی دانشگاه و سیاسی اگر به نحو مقتضی کنار هم فعالیت داشته باشند میتوانند بسیاری از نیازها را محقق ساخته و کشور را به شادابی و نشاط برسانند.
وی یادآور شد: اگر اجتماع نخبگان فکری، سیاسی و علمی در کنار هم صورت نگیرد، باعث میشود جامعه با مشکلاتی مواجه شود که در این مورد گروههای سیاسی باید زمینه این همکاری را فراهم کنند چرا که این افراد دارای ابزارهای قدرتمندی هستند.
نیلی اظهار کرد: هر کس در حوزه کاری خود باید فعالیت خوب و قابل قبولی انجام دهد، ما نیز در دانشگاه صنعتی باید تلاش کنیم دانشجویان صبوری را تربیت کرده و تحویل جامعه دهیم.
وی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم دانشجویان موثری پرورش داده و تنها به باسواد بودن آنها اکتفا نکنیم، افزود: همچنین باید از فرصت پیش آمده نهایت استفاده را برده و با انسجام درونی بتوانیم مشکلات را مرتفع سازیم چرا که باید توجه کنیم هسته اقتصاد مقاومتی به افرادی نیاز دارد که در کنار هم انسجام داشته باشند به طوری که رسانهها نقش مهمی در حفظ این انسجام و انجام درونی آن دارند.
وی با اشاره به اینکه اهالی رسانه باید به دانشگاهها در روحیه دادن به دانشجویان کمک کنند تا بتوانیم از خروج این افراد جلوگیری کنیم، ادامه داد: با توجه به اینکه دانشجویان نخبه کشور صبر کمی دارند باید در راستای اقتصاد مقاومتی زمینه افزایش صبر و علاقه آنها به کشور را فراهم کنیم که در دانشگاه صنعتی این فرصت فراهم است.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا نیروهای انسانی را ساماندهی و اخلاق حرفهای را آموزش دهیم، یادآور شد: دانشگاههای کشور به ویژه دانشگاه صنعتی یکی از دانشگاههای پرسابقه است و باید بتواند تحولاتی را در سطح منطقه و استان رقم بزند به طوری که در سالهای اخیر و امسال نیز ارتباطها در این راستا بوده است.
وی افزود: دانشگاه صنعتی با برقراری ارتباط با بخشهای خصوصی، تلاش دارد نیازها و چالشهای موجود در حوزههای صنعت را مرتفع سازد تا زمینههای لازم برای اشتغال فراهم شود.
نیلی در ادامه از دیگر سیاستهای دانشگاه صنعتی را تهیه برنامههای راهبردی 20 ساله عنوان و اظهار کرد: براساس این سیاست، راهبردهای آینده دانشگاه تعیین میشود و سعی بر این است تا سیاست اجرایی نیز براساس اسناد راهبردی باشد.
وی ادامه داد: با آغاز عملیاتی شدن سند ششم توسعه، برنامههای راهبردی برای توسعه منطقه و استان در زمینههای اشتغال و کارآفرینی فراهم میشود و علاوه بر سطح بینالمللی میتوانیم در منطقه نیز اقدامات جدی انجام دهیم.
وی به اقدامات دانشگاه صنعتی در زمینه تغییر حوزه کارآموزی اشاره و اظهار کرد: دانشگاه صنعتی موفق شد تا کارآفرینی را به کارورزی، کاربینی و در نهایت کارآموزی تبدیل کند.
وی در بخش دیگری از جمله برنامههای دانشگاه صنعتی در حوزه دانشجویی را افتتاح آزمایشگاه مرکزی در بهمن امسال خواند و گفت: به وسیله این آزمایشگاه نیازهای منطقه غرب کشور در حوزه آنالیز مواد پیشرفته برطرف میشود.
وی اظهار کرد: این آزمایشگاه در راستای همافزایی، در خدمت محققان منطقه و استان قرار میگیرد و هر کس با یک کوپن مشخص میتواند وارد آزمایشگاه شود.
وی با بیان اینکه تاکنون تعدادی از دستگاههای این آزمایشگاه خریداری شده است، افزود: در حال حاضر اعتبار ساختمان این آزمایشگاه تامین و تجهیزات مورد نیاز آن نیز به میزان 40 درصد تهیه شده و مابقی تا بهمن ماه تامین میشود.
وی در بخش دیگری، برنامههای دانشگاه صنعتی همدان را اقدامی مشترک با دانشگاه علوم پزشکی در حوزه مهندسیپزشکی در صنعت در سالجاری دانست و تصریح کرد: این حوزه در زمینه بیوالکتریک بوده که اقدام به ساخت و تعمیر تجهیزات پزشکی از تهیه دستگاههای فشارخون تا سیستمها میکند و کشور به آن نیاز جدی دارد و تصمیم داریم با دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه اقدامی مشترک داشته باشیم.
وی عنوان کرد: میخواهیم تا در پایان امسال نیز مراوداتی با دانشگاههای خارج داشته باشیم که نخستین دانشگاه موردنظر ما دانشگاه سوئد سپس دانشگاه روسیه است.
وی اضافه کرد: طی این تفاهمنامه، فرصتهای مطالعاتی ویژه اساتید به مدت یک تا ششماه فراهم میشود که این فعالیت نیز اقدامی مشترک با دانشگاه بوعلیسینا خواهد بود و با این اقدامات می توانیم کارتیمی و گروهی را تمرین کنیم.همچنین برقراری ارتباط قوی در حوزه روابط بینالملل با یکی از دانشگاههای اروپا و روسیه، راهی برای تامین وسایل و تجهیزات صنعت در کشور است.
نیلی با تاکید بر اینکه منشا اقتصاد مقاومتی مبتنی بر برونگرایی است، گفت: براین اساس میتوانیم از تمامی نیروهای با استعداد به نحو احسن استفاده کنیم در صورتیکه در گذشته شرایط ایدهآلی برای استفاده از اساتید نبود.
وی در پایان کاهش بودجه تحقیقات را از جمله مشکلات دانشگاههای صنعتی عنوان کرد و گفت: بودجه پروژههای عمرانی نیز هنوز به دست ما نرسیده است.
انتهای پیام
نظرات