مسئول بهداشت دهان و دندان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متاسفانه 90 درصد از هزینههای خدمات دندانپزشکی از جیب خود مردم پرداخت میشود.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، دکتر بهمن کلالی صبح امروز 28 فروردین ماه در مراسم گرامیداشت روز دندانپزشک که در مرکز بهداشت خراسان رضوی برگزار شد، با تاکید بر اینکه یکی از اهداف کشوری و اصلی در بخش دهان و دندان کاهش پرداخت هزینهها از جیب مردم است، اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر 90 درصد از هزینههای خدمات دندانپزشکی از جیب مردم پرداخت میشود و این در حالی است که 20 درصد از مجموع هزینههای خدمات سرپایی مربوطه به بخش مشکلات در زمینه دندان است.
وی ادامه داد: ارتقا شاخص سی.اف به معنای شاخص دندان بدون پوسیدگی همچنین افزایش سهم دولت در ارائه خدمات از دیگر اهداف کشوری در حوزه دهان و دندان است.
توجه به ارتقا سلامت دهان و دندان دانشآموزان
مسئول بهداشت دهان و دندان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ارتقاء سلامت دهان و دندان دانشآموزان نیز اشاره کرد و گفت: در این راستا انعقاد توافقنامه با وزارت آموزش و پرورش جهت خدمات پیشگیری رایگان، خرید یونیت سیار و تهیه نرمافزار برای ورود اطلاعات سلامت دهان و دندان دانشآموزان انجام شده است.
کلالی از اجرای برنامه دندانپزشکی خانواده در روستا و شهرهای زیر 20 هزار نفر یاد کرد و گفت: در این راستا اختصاص هفت درصد اعتبارات به دهان و دندان در برنامه پزشک خانواده و نیز تهیه دستورالعمل جذب دندانپزشک با امتیازات ویژه جهت ارائه خدمات مورد توجه قرار خواهد گرفت.
لزوم اجرای دندانپزشک خانواده شهری به ویژه در حاشیه شهر
وی با تاکید بر لزوم اجرای دندانپزشک خانواده شهری به ویژه در حاشیه شهر، خاطرنشان کرد: جهت اجرایی کردن این بخش نیازمند اختصاص اعتبارات خاص به سلامت دهان و دندان و انجام خدمات سطح یک توسط مراقبان سلامت در جمعیت شهری هستیم.
مسئول بهداشت دهان و دندان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: همچنین برنامه فعال کردن شیفت بعدازظهر مراکز دولتی و استفاده از ظرفیت واحدهای دندانپزشکی در بیمارستانها، دانشکدههای دندانپزشکی و توسعه کلینیکهای ویژه دندانپزشکی باید در دستور کار قرار گیرد.
اجرای طرح فلورایدتراپی برای 55 هزار دانشآموز استان
کلالی به اقدامات انجام شده در طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این راستا مرحله دوم آموزش بهداشت معاینه و فلورایدتراپی 55 هزار دانشآموز مقطع ابتدایی در اردیبهشت ماه با همکاری ادارهکل آموزش و پرورش خراسان رضوی و اجرای مرحله اول آموزش و بهداشت معاینه و فلورایدتراپی کودکان بدو ورود به دبستان در پایگاههای طرح سنجش سلامت جسمانی در فصل تابستان برای 65 هزار نفر نوآموز انجام شده است.
وی از نصب یونیت سیار در مدارس واجد شرایط جهت انجام خدمات پیشگیری فلورایدتراپی و فیشورسیلانت برای دانشآموز به تعداد 10 دستگاه یاد کرد و افزود: اجرای برنامه خدمات پیشگیری آموزش، معاینه، فلورایدتراپی، فیشورسیلانت جهت گروه هدف در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر صورت گرفته است.
مسئول بهداشت دهان و دندان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اجرای طرح ارائه خدمات رایگان دهان و دندان برای گروه هدف در مرکز روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر و فعال شدن خدمات در 61 مرکز بهداشتی و درمانی از ابتدای دی ماه سال جاری و عقد قرارداد با 10 نفر از دندانپزشکان بخش خصوصی جهت ارائه خدمات در مراکز روستایی نیز صورت گرفته است.
کلالی از تجهیز و نوسازی واحدهای بهداشت دهان و دندان در مراکز روستایی و شهری با هزینهکرد بالغ بر دو میلیارد تومان و انجام سه میلیون مورد خدمات معاینه، ترمیم دندان، جرمگیری، فلورایدتراپی، فیشورسیلانت، کشیدن دندان جهت گروه هدف و سایر افراد در سال گذشته در سطح استان خبر داد.
انجام مراقبت دهان و دندان برای بیش از 370 هزار نفر در سال 94
وی گفت: همچنین انجام مراقبت دهان و دندان برای حدود 370 هزار نفر از گروههای هدف در پایگاهها و خانههای بهداشت در 9 ماهه ابتدای سال گذشته، آموزش 400 مربی بهداشت ادارهکل آموزش و پرورش جهت مشارکت در اجرای برنامههای پیشگیری در مدارس و آموزش 700 مراقب سلامت در مراکز و پایگاههای سلامت در حاشیه شهر مشهد و فعال شدن مراقبت دهان و دندان گروه هدف در حاشیه شهر از جمله اقدامات مهم در سال گذشته بوده است.
انتهای پیام
نظرات