پاپ فرانسیس که به ژستهای نمادین خود شهره است اکنون به دلیل سفر "تحریک آمیزش"به جزایر یونانی جهت بازدید از وضعیت پناهجویان و آوارگان آن هم هم زمان با اخراج مناقشه آمیز آنها توسط دولتهای اروپایی مورد انتقاد قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان به همراه رهبر معنوی ارتدوکسها امروز (شنبه) حدود نیم ساعت صرف خوش آمدگویی و احوالپرسی با حدود 250 پناهجویی کرد که در جزیره لسبوس به سر میبرند.
قرار است هشت تن از این پناهجویان امروز با پاپ ناهار بخورند و وی را در جریان ماجراهای خود در فرار از جنگ، درگیری و فقر و همچنین امید به زندگی بهتر در اروپا قرار دهند. پاپ و رهبر ارتدوکسها همچنین قرار است طی اقدامی نمادین شاخههای گلی را برای کسانی که هرگز از این سفرها جان سالم به در نبردند به دریا بیندازند.
او پیش از این به دلایلی مشابه به جزیره لامپدوسا در ایتالیا و مرز آمریکا - مکزیک سفر کرده بود.
در همین حال بسیاری از کارشناسان این اقدام وی را تحریک آمیز میخوانند در حالی که واتیکان تاکید میکند سفر امروز پاپ کاملا با اهداف بشردوستانه و مذهبی و نه سیاسی و انتقادی نسبت به برنامه اتحادیه اروپا صورت گرفته است.
سخنگوی واتیکان با این حال گفت، همه از نظر پاپ نسبت به توافق ترکیه و اتحادیه اروپا و "الزامات اخلاقی" اتحادیه اروپا برای پذیرش پناهجویان آگاه هستند.
مسئول امور مهاجرتی واتیکان از این همه صریحتر موضع پاپ را تشریح و عنوان کرد: برنامه اتحادیه اروپا و ترکیه صراحتا مهاجران را کالاهایی تجاری در نظر میگیرد که قابل مبادله هستند و اساسا شأن آنها به عنوان انسان را در نظر نمیگیرد.
همچنین گفته میشود پاپ در این سفر 5 ساعته خود به گروه کوچکی از پناهجویان که در جریان پناهجویی خود بسیار آسیب دیده و اکنون باید از این جزیره یونانی خارج شوند پیشنهاد داد تا به واتیکان سفر کنند؛ پیشنهادی که از منظر بسیاری سرزنش اتحادیه اروپا توسط رهبر کاتولیکهای جهان است. برخی از مقامات یونانی این خبر را تایید کردهاند با این حال از زمان وقوع آن و انتقال این پناهجویان به واتیکان اطالاعاتی ارائه ندادهاند. گفته میشود حدود سه خانواده با این درخواست پاپ به واتیکان سفر خواهند کرد.
انتهای پیام
نظرات