• یکشنبه / ۲۲ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 95012208128
  • خبرنگار : 71234

موافق کلیات لایحه بودجه 95؛

مصری: دولت در شرایط ویژه و بر اساس اختیاراتش بودجه را تهیه کرده است

مصری: دولت در شرایط ویژه و بر اساس اختیاراتش بودجه را تهیه کرده است

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس با قدردانی از دولت برای ارائه بودجه در شرایط ویژه‌ای که وضعیت نفت و برجام مشخص نبود، گفت: نه تنها این بودجه بلکه ده‌ها بودجه دیگر نیز توانایی ترمیم شکاف‌ها در داخل کشور را ندارد.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس با قدردانی از دولت برای ارائه بودجه در شرایط ویژه‌ای که وضعیت نفت و برجام مشخص نبود، گفت: نه تنها این بودجه بلکه ده‌ها بودجه دیگر نیز توانایی ترمیم شکاف‌ها در داخل کشور را ندارد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالرضا مصری به عنوان موافق کلیات لایحه بودجه 95 در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس، گفت: از دولت تشکر می‌کنیم که در شرایط ویژه‌ای که خیلی از شاخص‌ها وضعیت نفت و برجام مشخص نبود بودجه را تهیه و به مجلس تقدیم کرده است.

وی ادامه داد: دولت تمامی تلاشش را در تدوین بودجه بر اساس اختیارات قانونی انجام داد اما محدودیت منابع و فاصله بین خواسته‌ها، انتظارات، توقعات و منابع بسیار بامعناست و نه تنها این بودجه بلکه ده‌ها بودجه نیز توانایی ترمیم شکاف‌ها در داخل کشور را ندارد.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس، تأکید کرد: با توجه به اینکه مجلس قرار است بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه را بررسی و تصویب کند و اختیار تغییر در جزئیات را دارد دیگر مخالفت و موافقت با کلیات بودجه موضوعیت و معنایی ندارد و به نظرم باید آیین‌نامه اصلاح شود. از این‌رو باید بودجه ارائه شده را بپذیریم و سپس اصلاحات مورد نظر را در جزئیات اعمال کنیم.

مصری در ادامه به ارائه نواقص موجود در نظام بودجه ریزی کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر دولت، مجلس، ملت و هیچ کدام از ارکان نظام با این شیوه از نظام بودجه‌ریزی موافق نیستند چون این نظام بودجه‌ریزی نظامی نخ‌نما و پوسیده و مربوط به چهل پنجاه سال گذشته است که بر روی آن ترمیم سطحی می‌شود.

وی با تأکید بر لزوم تغییر در نظام بودجه‌ریزی کشور، گفت: نباید تصور شود که با بودجه می‌توان اقتصاد را اصلاح کرد چون بودجه دخل و خرج دولت را مشخص می‌کند. اگر دنبال اصلاح نظام اقتصادی هستید باید این نظام را اصلاح کنید. مشکل امروز کشور این است که نظام‌های اقتصادی حاکم بر کشور چون نظام بانکداری، گمرکی، مالیاتی، تولیدی و اداری دچار مشکل هستند و کشور را با مشکل مواجه کرده‌اند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه در کشور ما 10 برابر متوسط کشورهای دنیا کارمند اداری وجود دارد، گفت: این بدان معناست که 80، 90 درصد بودجه صرف هزینه‌های جاری شود.

وی افزود: از طرف دیگر نظام مالیاتی در کشور با مشکل مواجه است و موفق‌ترین افراد کسانی هستند که از نظام مالیاتی فرار می‌کنند. همچنین نظام تولیدی کشور که متأثر از نظام بانکداری است نمی‌تواند با 30 درصد بهره بانکی شغل ایجاد کند. نظام گمرکی نیز گرفتار 80 هزار میلیارد کالای قاچاق است. طبیعتاً در این شرایط تولید و اشتغال در کشورهای دیگر صورت می گیرد و وجود بیش از 4 میلیون نفر فارغ‌التحصیل بیکار دور از انتظار نیست.

مصری با بیان اینکه وجود فاصله بین مناطق محروم با مناطق برخوردار را ناشی از اجرای نادرست برنامه‌های توسعه و غلط بودن این برنامه‌ها دانست و گفت: در حال حاضر شاخص بیکاری در کشور بسیار بالاست که نمونه آن بیکاری 23 درصدی در کرمانشاه است.

وی ادامه داد: در این شرایط نظام بودجه‌ریزی کشور ما بدان معناست که پروژه‌هایی داریم که تبدیل به آثار باستانی شده است که ده‌ها پروژه نیمه‌تمام داریم که می‌خواهیم با بودجه عمرانی اندکی تمامی آنها را به اتمام برسانیم. آن هم در شرایطی که 80 درصد بودجه کشور صرف هزینه‌ های جاری می‌شود و تنها 20 درصد از بودجه برای حل مشکلات باقی می‌ماند.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس با تأکید بر لزوم کاهش مالیات در سال رکود، گفت: مالیات باید برای کسانی که فرار مالیاتی می‌کنند افزایش یابد نه اینکه مالیات اصناف را اضافه کرده و یا با افزایش قیمت‌ها به مردم فشار آوریم.

مصری در پایان بر لزوم توجه به رزمندگان معسر پرداخت و مطالبات کشاورزان و مطالبات اپراتورهای برق و کارگران صنعت، معدن و معلمان حق‌التدریس و فنی و حرفه‌ای تأکید و ابراز امیدواری کرد که دولت به فکر اصلاح نظام‌های موجود اقتصادی در کشور باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha