بر اساس آخرین آمار پایگاه استنادی طلایهداران علم تامسون رویترز، ۱۹۹ ایرانی در جمع دانشمندان یک درصد برتر دنیا قرار گرفتند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، پایگاه استنادی طلایه داران علم تامسون رویترز (ISI-ESI) به ارائه فهرستی از دانشمندان برتر دنیا میپردازد که هر دو ماه یکبار بر اساس آخرین تحولات در شبکه علم بینالملل روزآمد می شود. مرجعیت علمی مبنای گزینش دانشمندان برتر در پایگاه طلایهداران علم است.
مرجعیت علمی بر اساس تعداد ارجاعات صورت گرفته به پژوهشهای پژوهشگران تعیین میشود. ارجاعات یا استنادها بیانگر میزان استفاده از نتایج پژوهشهای منتشر شده هستند. هر چقدر تعداد استنادهای صورت گرفته به پژوهشهای یک محقق بیشتر باشد، کیفیت پژوهشهای وی بالاتر بوده و این پژوهشها از طرف جامعه علمی بیشتر پذیرفته شدهاند.
ISI برای انتخاب دانشمندان یک درصد برتر دنیا، تعداد استنادهای صورت گرفته به پژوهشهای محققان دنیا در ۱۰ سال اخیر را شمارش کرده و این محققان را در ۲۲ رشته موضوعی طبقهبندی میکند. سپس این محققان بر اساس تعداد استنادهای دریافتی به صورت نزولی مرتب سازی میشوند و یک درصد برتر از هر رشته به عنوان دانشمندان برتر انتخاب میشوند.
بر اساس اطلاعات استخراج شده در مجموع ۱۹۹ ایرانی طلایه داران علم هستند که از این تعداد ۱۰۷ دانشمند برتر کشور متعلق به دانشگاههای جامع هستند و دانشگاههای صنعتی هم ۴۸ نفر از نخبگان علمی کشور را پرورش دادهاند.
دانشگاههای علوم پزشکی ۳۰ نفر و پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاههای کشور نیز ۸ نفر از دانشمندان برتر بینالمللی را به خود اختصاص دادهاند. ۶ نفر نیز در بخش دانشگاهها و موسسات آموزشی غیر متمرکز هستند.
دانشگاه تهران در بین دانشگاههای جامع دارای بیشترین دانشمند برتر است. تعداد دانشمندان برتر دانشگاه تهران ۲۵ نفر است. دانشگاههای صنعتی شریف و تربیت مدرس به ترتیب با ۱۶ و ۱۲ نفر در رتبههای بعدی قرار دارند.
دانشگاههای شیراز و صنعتی اصفهان هر کدام با ۸ دانشمند، دانشگاههای شهید بهشتی، صنعتی امیرکبیر و علم صنعت ایران هر کدام با ۷ دانشمند در رتبههای جدول دانشمندان برتر بینالمللی قرار دارند.
دانشگاه تبریز ۵ نفر و دانشگاههای اصفهان، بوعلی سینا، رازی، صنعتی نوشیروانی بابل، علوم پزشکی اصفهان، مازندران و کاشان هر کدام ۴ نفر در رده دانشمندان برتر بینالمللی دارند.
چهار دانشگاه و مرکز پژوهشی دارای ۳ نفر، ۱۱ دانشگاه و مرکز پژوهشی دارای ۲ نفر و ۱۹ دانشگاه دارای یک نفر دانشمند بینالمللی در جمع برترین دانشمندان یک درصد برتر دنیا هستند.
انتهای پیام
نظرات