محققان در دانشگاه استرالیای جنوبی طی یک پژوهش جدید نشان دادهاند که مصرف شکلات به بهبود عملکرد شناختی مغز کمک میکند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، طی پژوهشهای انجام شده در سالهای گذشته، محققان دریافتند که خوردن کاکائو میتواند به کم کردن وزن، کاهش فشار خون و حتی کاهش خطر ابتلا به حملات قلبی کمک کند؛ اما در حال حاضر، یک یافته جدید در پژوهشی نوین که توسط یک تیم از دانشمندان شکلات دوست انجام شده، نشان میدهد که مصرف شکلات سبب افزایش هوش در افراد میشود.
پس از تجزیه و تحلیل داده های 1000 داوطلب شرکت کننده در این آزمونها، این تیم به این نتیجه رسیدند که افرادی که حداقل یک بار در هفته شکلات مصرف میکنند، دارای حافظه قویتری بوده و توانایی استدلال و پردازش اطلاعات در آنها در مقایسه با کسانی که به ندرت یا هرگز شکلات مصرف نمیکنند بیشتر است.
به گفته محققان این پژوهش، شکلات و کاکائو سرشار از فلاونوئید هستند.فلاونوئید به مفهوم وسیع تمام رنگدانههای گیاهی را دربر میگیرد.
فلاونوئیدها دارای اثرات قوی آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که سبب کند شدن فرآیند کاهش توانایی مغز در اثر افزایش سن میشود. فلاونوئیدها سبب بهبود خون رسانی به مغز شده و در افزایش حافظه و توان یادگیری نقش مهمی دارند. از مکانیسمهای احتمالی اثرات فلاونوئیدها در کارکرد مغزی، برهم کنش آنها با فرآیندهای موثر در بقای سلول، تمایز و شکلگیری حافظه میباشد.
به گفته این محققان مصرف شکلاتهای تلخ (Dark Chocolate) همچنین برای بیماران دیابتی بیشتر توصیه میشود و نیز ریسک حملات قلبی را کاهش میدهد.
انتهای پیام
نظرات