رییس خانه معدن ایران به حرکت درآوردن توانمندیهای بخش تولید و ایجاد زیر ساختهای مناسب برای این بخش را از جمله راههای رسیدن به اقتصاد مقاومتی دانست و گفت که استراتژی صنعتی کشور باید به سمت صنایع اشتغالزا تغییر کند.
محمدرضا بهرامن در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، درباره نامگذاری سال 1395 با عنوان "اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل" توسط مقام معظم رهبری، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی مربوط به یک سال نیست ، بلکه برنامهای است که تا رسیدن به اهداف اصلی کشور یعنی تامین رفاه اجتماعی و اقتصاد مطلوب باید ادامه داشته باشد.
وی با بیان این که این موضوع باید به عنوان دستورالعملی برای همه از جمله مسئولان کشور مورد تاکید قرار گیرد، ادامه داد: برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی به حرکت در آوردن توانمندیهای بخش تولید و ایجاد زیر ساختهای مناسب برای این بخش در جهت استفاده از تمام توانمندیهای کشور و رسیدن به مسیر اصلی الزامی است.
عضو اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران، افزود: ما امروز در رکود هستیم و در این شرایط برای به حرکت در آوردن توانمندیها نیازمند برخی فاکتورها هستیم که بتوانیم با تولید مطلوب و تقویت توان مالی واحدها شرایط مناسب را در این جهت فراهم کنیم.
وی با بیان این که توجه به بخشهای تولیدی کشور باید در برنامههای کوتاه مدت و دراز مدت دولت قرار گیرد، گفت: دولت برنامههای خود را تا حدودی از سال گذشته آغاز کرده است و توجه ویژهای به بخش تولید شروع شده است. به گونهای که دیگر به بانکها نگاه بنگاهداری صرف وجود ندارد و در بین آها نیز به نوعی رقابت ایجاد شده است.
بهرامن با تاکید بر اهمیت تولیدات مطلوب برای تامین نیاز داخلی و پیدا کردن بازارهای صادراتی، اظهار کرد: اگر قوانین و مقرراتی در این مسیر ایراد دارد باید اصلاح شود؛ حال این قوانین در مسیر گمرکات باشد یا ساختار بدنه دولت.
رییس خانه معدن ایران درباره اجرایی شدن اصل "94" مبنی بر خصوصی سازی واحدهای دولتی نیز، اظهار کرد: در بخش خصوصی سازی نیز به جای واگذاری واحدها به بخشهای خصولتی باید شرایطی ایجاد شود که بخش خصوصی نیز بتواند رشد کند.
وی ادامه داد: اگر ما میتوانستیم تولید مطلوبی داشته باشیم امروز در پی کاهش نفت این نگرانی را نداشتیم که نتوانیم بودجه کشور را تامین کنیم.
بهرامن با بیان این که استراتژی صنعتی ما باید با نگاههای امروز تغییرات خود را داشته باشد، اظهار کرد: این موضوع اصلا تعارف پذیر نیست و باید بیابیم که توانایی ما در کشور بیشتر در چه صنایعی مستقر شده است و صنایعی که میتواند اشتغالزا باشد و مشکلات دولت را حل کند را مورد توجه بیشتری قرار دهیم.
وی با تاکید بر ضرورت بازنگری در استراتژی صنعت کشور، ادامه داد: واحدهای کوچک و متوسط در این شرایط باید بتوانند فعالیتهای خود را بیشتر کنند و همچنین صنعت گردشگری ما نیز نیازمند اصلاحاتی است که میتواند درآمد مناسبی را از این بخش نصیب کشور کند.
رییس خانه معدن ایران با بیان این که باید به دنبال جذب سرمایهگذاری خارجی برای ایجاد زیر ساختهای توریسم در کشور باشیم، گفت: از نظر جوی کشور ایران همیشه چهار فصل را در اختیار خود دارد و از سویی دیگر تاریخ و فرهنگ این کشور برای بسیاری از گردشگران جذاب است.
وی افزود: وقتی این صنعت شکل واقعی خود را ایجاد کند، ایرانیان خارج از کشور نیز قطعا جذب میشوند و علاقمند به سرمایهگذاری در کشور خواهند شد.
به گفته بهرامن در حال حاضر کشور ایران نیازمند هتل سازی، ساخت مهمانسراهای بین راهی، بهبود حمل و نقل زمینی و هوایی و ... است که میتواند با سرمایهگذاری خارجی در این مسیر به هدف مناسب خود در صنعت گردشگری دست پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات