شهردار شیراز معتقد است که این شهر بهواسطه ظرفیتهای دانشگاهی و فارغالتحصیلان رشتههای مختلف مهندسی در حوزههای معماری و شهرسازی میتواند الگوی مهندسی کشور باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه فارس، علیرضا پاکفطرت در مراسم بزرگداشت روز مهندسی در شیراز، گفت: شهرداری آمادگی دارد تا یکی از خیابانهای شیراز را در اختیار سازمان نظام مهندسی قرار دهد و مهندسان این سازمان تمام اقدامات از طراحی تا اجرایی بدنه، دیوارهها، نما، مبلمان، فضای سبز و تمامل شاخصهای معماری را برعهده بگیرند تا الگویی بشود برای سایر نقاط شهر و حتی سایر شهرها.
وی با تصریح اینکه طراحی همیشه راحتتر از اجرا بوده است، گفت: در زمان اجرا به واسطه وجود مشکلات قانونی و بروکراسیها، کار بسیار دشوار خواهد بود و مهندسان باید با این مسائل آشنا باشند.
شهردار شیراز نظام مهندسی استان فارس را یکی از سازمانهای بسیار قوی به لحاظ کمی و کیفی دانست و گفت: امروز نمیتوان امیدوار بود که ساخت و ساز ساختمان پاسخگوی نیاز به اشتغال مهندسان جوان باشد، باید تدبیری نو اندیشید و یکی از راهکارها، مشارکت نظام مهندسی در پروژههای مختلف تعریف شده توسط شهرداری است.
پاکفطرت با بیان اینکه شهرداری شیراز بیش از 100 پروژه تعریف شده برای سرمایهگذاری دارد، گفت: نظام مهندسی میتواند با فعال کردن گروههای مهندسی خود و راهاندازی بخشهای تعاونی و ... به این عرصه ورود کند.
شهردار شیراز گفت: من اینجا و در موضوع سیما و منظر شهری، دست کمک به سمت جامعه مهندسی دراز میکنم، تا امروز هر اقدامی در شیراز اجرا کردهایم، با کمک و پشتوانه شما مهندسان بوده است و امیدواریم از این پس هم در معماری شهری، همراهی لازم انجام شود.
پاکفطرت با تاکید براینکه شیراز بهعنوان یک شهر توریستی باید الزاماتی را در معماری شهری رعایت کند، توجه به نورپردازی، معماری شب و زیباسازی منظر و نمای شهری، رعایت کند.
او اعتقاد دارد که در شهر شیراز 5000 هکتار بافت فرسوده وجود دارد که اگر یک زلزله هفت ریشتری حادث شود، نمیتوان پیشبینی کرد چه ضایعات انسانی و مالی بهدنبال خواهد داشت و باید جامعه مهندسی با همکاری شهرداری برای ساماندهی و بهسازی و نوسازی این بافت همراهی کند.
شهردار شیراز با اشاره به آمار پروانههای ساختمانی صادره از سال 91 تاکنون، روند را مناسب ندانست و گفت: در سال 91، بالغ بر سه میلیون و 600 هزار مترمربع، در سال 92 حدود سه میلیون و 200 هزار مترمربع و در سال 93 بالغ بر دو میلیون و 200 هزار مترمربع پروانه ساختمانی در شیراز صادر شده است.
پاکفطرت با بیان اینکه شاهد روند کاهشی در صدور پروانههای ساختمانی طی سالهای 92 و خصوصا 93 بودهایم، اضافه کرد: در 11 ماه گذشته از سال 94 در شیراز دو میلیون و 500 هزار مترمربع پروانه صادر شده است که امیدواریم تا پایان سال این عدد را به سه میلیون مترمربع برسانیم. البته اعتقاد دارم که باید این میزان به 10 میلیون مترمربع در سال برسد.
وی با اشاره به شعار انتخاب شده برای روز مهندسی، تاکید کرد که تنها مهندسان هستند که میتوانند از حقوق خودشان دفاع کنند، به رای دیوان در خصوص نبود اجبار برای واگذاری ساخت و ساز به مجریان ذیصلاح اشاره و خاطرنشان کرد: در هیئت چهارنفره که با حضور نمایندگان نظام مهندسی، استانداری، شهرداری و شورا تشکیل شده صحبتهایی برای حل مشکل انجام شده است.
شهردار شیراز با بیان اینکه توافقنامهای در این خصوص به نگارش درآمده که مراحل نهایی را طی میکند، گفت: در این توافقنامه شش بند ذکر شده که باید برای آن دستورالعمل اجرایی نوشته و تلاش شود به طرقی مشکل واگذاری ساخت و ساز به مجریان ذیصلاح مرتفع شده و لااقل ساختمانهای مرتفع به این افراد واگذار شود.
پاکفطرت در ادامه لزوم توجه به حقوق شهروندان در زمان انجام ساخت و سازها را مورد تاکید قرار داد و گفت: متاسفانه در شیراز شاهد انجام تخریب ساختمانها با استفاده از دستگاه هیدروهمر هستیم که این موضوع موجب مزاحمتهای شدید برای ساکنان در اطراف محل ساختمانسازی میشود.
شهردار شیراز بیتوجهی به حقوق شهروندان از سوی پیمانکاران در بخشهای مختلف ساختمانسازی در این کلانشهر را مورد انتقاد قرار داد و تصریح کرد: هیچ فردی حق ندارد که برای انجام فعالیتهای ساخت و ساز خود، معابر پیاده و سواره شهر را اشغال کرده و تردد عابران و خودروها را دچار مشکل کند. هیچکس حق ندارد به واسطه ساخت و ساز، محیط زندگی افراد را با ایجاد گرد و خاک و مزاحمتهای صوتی، آلوده سازد.
انتهای پیام
نظرات