• یکشنبه / ۹ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 94120905915
  • منبع : فضای مجازی

تحلیل کیهان درباره انتخابات هفتم اسفند

روزنامه کیهان معتقد است میزان مشارکت مردم در انتخابات هفتم اسفند نشان می‌دهد که «فتح‌الفتوح ادعایی دولت در برجام و نتایج آن، چنگی به دل مردم نزده است».

روزنامه کیهان معتقد است میزان مشارکت مردم در انتخابات هفتم اسفند نشان می‌دهد که «فتح‌الفتوح ادعایی دولت در برجام و نتایج آن، چنگی به دل مردم نزده است».

به گزارش ایسنا، این روزنامه در شماره امروز خود آورده است:

1- انتخابات روز جمعه 7 اسفند و نتایج آن از ابعاد مختلف واجد اهمیت است. این انتخابات با همه منفی‌بافی‌ها و سیاه‌نمایی‌های دشمنان مصمم- و برخی دوستان غافل یا بی‌انصاف- در امنیت و آرامش کامل برگزار شد. آن هم در منطقه‌ای پرآشوب و ناامن که جنگ سراسر آن را فرا گرفته است تا آنجا که وزیر دفاع رژیم صهیونیستی می‌گوید «شرایط کنونی منطقه، نوعی جنگ جهانی سوم است. هرج و مرج در سوریه و منطقه، رویارویی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها هم هست». آیا عجیب نیست که می‌شنویم سازمان سیا و موساد طی چند ماه اخیر جلسات مشترکی درباره انتخابات ایران تحت نظارت سوزان رایس مشاور امنیت ملی اوباما داشته‌اند؟ در این رویارویی فرهنگی و تمدنی به تعبیر موشه یعلون،‌ قطعاً برگزاری انتخابات گرم و پرشور در ایران برای ملت‌های ناامید از لیبرال دموکراسی غرب، الهام‌بخش است و حتماً برای تحلیل‌گران هوشمند این پرسش را پیش می‌کشد که در میانه یک منطقه جنگ زده و پرآشوب، ایران چگونه ‌توانسته به جزیره‌ای با ثبات و امن و قدرتمند تبدیل شود؟

2- مقایسه میزان مشارکت در انتخابات مجلس نهم (اسفند 1390) با انتخابات مجلس دهم از جهات گوناگونی اهمیت دارد. انتخابات مجلس نهم در شرایط تحریم شدید خارجی و داخلی برگزار شد به این معنا که از یک سو در اوج فشارهای اقتصادی و تحریمی دشمن بود که اراده ملت ما را هدف گرفته بودند و از سوی دیگر افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی، انتخابات را تحریم کرده بودند تا وزن خود را به رخ بکشند. آن روز در سراسر کشور 64 درصد (31 میلیون از 48 میلیون واجد حق رأی) در انتخابات شرکت کردند. 4 سال بعد، 2 اتفاق در کنار هم رقم خورد. اولاً توافق برجام با همه هیاهوها و تبلیغات به اجرا درآمد و به مردم گفته شد تحریم‌ها برداشته شده‌اند. ثانیاً مدعیان اصلاح‌طلبی که از سوی مردم ادب شده بودند، پا روی دعاوی قبلی گذاشتند و با تبلیغات انبوه و کم‌سابقه وارد گود انتخابات شدند. حاصل جمع عملکرد برجامی و غیربرجامی دولت در کنار فراخوان انبوه اصلاح‌طلبان، مشارکت 33 میلیون از 55 میلیون (حدود 60 درصد) - مساوی درصد مشارکت در انتخابات مجالس هشتم و هفتم که اصلاح‌طلبان تحریم کرده بودند - شده است.

3- مفهوم این اتفاق می‌تواند چنین باشد که اولاً «فتح‌الفتوح» ادعایی دولت در برجام و نتایج آن چنگی به دل مردم نزده است - که در غیر این صورت احتمالاً باید مشارکت از زمان تحریم‌ 4 سال پیش بیشتر می‌شد - و ثانیاً افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی دچار نوعی بی‌وزنی شبیه حالت «تعلیق در خلأ» شده‌اند. یعنی تحریم گسترده انتخابات یا دعوت گسترده این جماعت به شرکت در انتخابات، هیچ تأثیری بر میزان مشارکت مردم ندارد. یک علت مهم این ماجرا را باید در بی‌هویتی مزمن و هرهری مسلکی طیفی از مدعیان اصلاح‌طلبی جست‌و‌جو کرد. اینکه جریانی «سبز ساختار شکن»، «بنفش شبه‌معتدل»، و «آبی ملغمه‌ای» شود و در حالی که ادعا می‌کند اکثریت با ماست و ما «بی‌شماریم» از رنگی به رنگی درآید و آخر سر هم بعد از هر رنگ عوض کردن‌ها دست به دامن طیف خاکستری شود، هیچ هویت با ثباتی برای آن جریان باقی نمی‌گذارد. اینکه جماعتی چپ‌نما، راستگرا شوند و از معرفی یک سیاستمدار به عنوان «عالیجناب سرخپوش» به معرفی وی به عنوان نامزد اصلاحات برسند یا از دامن رقبایی مانند ناطق نوری و علی لاریجانی و عمرو و زید درآویزند و در انتخابات ریاست جمهوری 92، عارف اصلاح‌طلب را وادار به انصراف کنند تا تبدیل به طرف بازنده انتخابات (مانند سال 84 و 88) نشوند، همگی از هرهری مسلکی حکایت می‌کند و چنین تذبذب فکری و سیاسی، نفیاً یا اثباتاً در حوزه بسیج افکار عمومی نمی‌تواند اثر داشته باشد.

به یک معنا می‌توان گفت بازگشت اصلاح‌طلبان به انتخابات با وجود سوابق «خروج از حاکمیت»، تحریم و «خروج علیه حاکمیت»، حاصل تأدیب و تربیت مشترک مردم و نظام است با این مضمون که اگر می‌خواهید انگشت‌نما و متهم نباشید، چاره‌ای جز همراهی با افکار عمومی و نظام ندارید. در حقیقت مردمی که با تحریم‌ انتخابات در سال‌های 82 و 86 و 90 کمترین همراهی را نکردند، آنان را متنبه ساختند که مردم‌سالاری در ایران، متوقف به قهر و ناز قانون‌شکنان و فزون‌خواهان نیست. نفس بازگشت مدعیان اصلاح‌طلبی به ‌انتخابات بی‌آن که تأثیری - مگر منفی - بر میزان مشارکت بگذارد، نوعی ابراز ندامت و پشیمانی است. البته به تفصیل باید در موقعیت دیگری نوشت که به شهادت قرائن و اسناد متواتر، همچنان که آن تحریم انتخابات، از سوی برخی عناصر نفوذی در طیف اصلاح‌طلب و از سر مأموریت بود، این تصمیم به بازگشت به انتخابات و همرنگ مردم شدن و از انگشت‌نمایی «پسافتنه» و «پساتحریم انتخابات» در آمدن هم برای طیفی از این جریان مطابق مأموریت است.

4- هرچند که برای ارزیابی دقیق و نهایی نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان باید چند روز منتظر ماند، اما اخبار و آمار منتشر شده تا همین جا از پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس و موفقیت فهرست جامعتین (مجلس خبرگان) در سراسر کشور حکایت می‌کند. البته برخلاف انتخابات مجلس خبرگان، تکلیف بخشی از کرسی‌های مجلس در مرحله دوم انتخابات که اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت خواهد بود، معلوم می‌شود. در عین حال بر اساس نتایجی که تا پایان وقت دیروز اعلام شده، طیف‌های اصولگرا حدود 60 درصد کرسی‌هایی را که نتایج آن قطعی شده کسب کرده‌اند و 2 طیف اصلاح‌طلب و اعتدال مجموعا 30 تا 35 درصد کرسی‌ها را در اختیار گرفته‌اند.

این اتفاق در شرایطی رخ داده که شماری از مدیران ارشد دولتی - از رئیس‌جمهور گرفته تا برخی معاونان و وزرا و استانداران و مقامات محلی - در هزینه‌کرد دولت و فرصت‌های آن برای انتخابات از هیچ اقدامی دریغ نکردند؛ از بزک خلاف واقع برجام و سفرها و آمد و شدهای تبلیغاتی برخی هیأت‌ها بگیرید تا تزریق دلار به بازار برای پایین آوردن نرخ ارز و برخی دستکاری‌های دستوری در بورس و بازار سرمایه و استخدام طیفی از نشریات و رسانه‌ها برای قلب واقعیات و تخریب اصولگرایان و ایجاد شکاف در این طیف. با حجمی چنین وسیع از فضاسازی مثبت به نفع دولت و منفی‌بافی علیه اصولگرایان، منطقا باید دولت و متحدان آن اکثریت مجلس را در اختیار می‌گرفتند چرا که مدعی بودند مثلا پیروزیی بزرگ‌تر از فتح خرمشهر را به دست آورده‌اند! اما نتایجی که تا به این جا از انتخابات مجلس در سراسر کشور منتشر شده، اتفاقا عکس این موضوع را ثابت می‌کند و حاکی از پیش افتادن اصولگرایان با فاصله‌ای قابل توجه است. به تعبیر دیگر همچنان که برخلاف توقع و فضاسازی برخی مسئولان دولتی، برجام منجر به جشن خیابانی نشد، در انتخابات نیز نتوانست محملی قابل اتکا برای موج‌سواری جریان دولتی و طیف اصلاح‌طلب همسو با آن باشد. فراموش نکنیم سخنان رئیس سازمان محیط‌زیست را که به بی‌بی‌سی گفت توافق، اهرمی را در انتخابات و در رقابت با سایر گروه‌های در اختیار اصلاح‌طلبان قرار می‌دهد.

5- اغراق نیست اگر بگوییم دوسوم ظرفیت دولت در این یکی دو سال گذشته به ویژه چندماه اخیر صرف تدارک تبلیغاتی برای پیروزی در انتخابات شد. اکنون با پایان گرفتن انتخابات، انتظار این است که مطالبات اصلی مردم در زمینه ساماندهی به اقتصاد مقاومتی و ترمیم معیشت مردم طبق وعده‌های دولت، و نیز صیانت از فرهنگ اسلامی و عزت و اقتدار ملی در مقابل زیاده‌خواهی‌ها و زورگویی دشمنان در اولویت قرار گیرد. به عبارت دیگر با سپری شدن بیش از 30 ماه و در حالی که دولت محترم تا چند ماه دیگر وارد آخرین سال فعالیت خود می‌شود، انتظار این است که وعده‌های داده شده به ویژه درباره رونق اقتصادی و خروج از رکود و چرخیدن چرخ اقتصاد و معیشت مردم، از مرحله حرف به عرصه عمل درآید. در این میان نگرانی آن است که با پایان گرفتن مرحله دوم انتخابات مجلس، انتخابات ریاست‌جمهوری خرداد 96 تبدیل به همت اصلی دولتمردان شود و باز هم صحنه‌آرایی و بزک تحولات و یارانه دادن از منافع و مصالح ملی برای انتخابات و رقابت‌های حزبی، «مسئله» اصلی دولت باشد.

در نقطه مقابل و در آنجا که حریفان به تحولات منطقه و ایران به عنوان بخشی از جنگ سوم جهانی و جنگ تمدنی و گفتمانی می‌نگرند، هیچ تردیدی درباره تداوم پروژه اصلی جبهه استکبار وجود ندارد و آن پروژه، سیاست توأمان فشار و تهدید و تحریف و فریب با هدف تغییر هویت انقلابی ملت و حاکمیت ایران - بدل از تغییر ساختار- است. دشمن در این نبرد، ضمن رصد کردن برخی پاشنه‌های آشیل‌ یا عقبه‌های مغفول فرهنگی و اقتصادی و سیاسی، قصد دارد به اقتدار ایران اسلامی به عنوان گرانیگاه محور مقاومت در منطقه ضربه بزند. در چنین شرایطی، انتخابات با همه اهمیت، تنها یک ایستگاه و منزل مهم است و همه نیروهای انقلابی و همه دل‌سپردگان به عزت و اقتدار و پیشرفت ایران باید پس از این برای مقاومت بلکه پیشدستی و تک هوشمندانه در مقابل جبهه استکبار، طراحی و تدارک تازه کنند. تجدید سازماندهی و تشکیلات برای تقویت بنیان‌های انقلابی افکارعمومی و سپس بسیج این ظرفیت عمومی - که همواره در چالش‌ها و فراز و نشیب‌های انقلاب علت اصلی پیروزی‌ها بوده - یک ضرورت و اولویت مهم در سال جدید است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۳:۱۱

اسمشو چي بذاريم خوبه؟ به نظرم "تخيلات يک نويسنده" ميتونه اسم خوبي براي اين تحليل باشه!

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۳:۱۴

آخه چرا اين کيهانيها اينقدر سياه نمايي مي کنند چرا اينقدر دوست دارن همچي بروفق مراد اينا باشه

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۳:۱۹

فكر مي كنم نويسنده اصلا اخبار را پيگيري نمي كند ، تمام منتخبين مردم در تهران از ليست اصلاح طلبان بودند اين يعني اينكه دوستان عزيز در روزنامه كيهان فقط عليه دولت مقاله نوشتيد، مردم به شما و هم مسلكان شما نه بزرگي گفتند

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۳:۲۱

اگر اين کلام درست بود چرا در تهران حتي يک اصولگرا راي نياورده است

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۳:۳۴

با تحليلي که روزنامه کيهان از روند انتخابات ارائه کرد ديگه کامل برامون اثبات شد که اين طيف با چه ترفندهايي در انتخابات هاي گذشته راي جمع کرده بودند از طرفي با اين همه قلع و قمع داوطلبان اينکه انتظار داشته باشي سهم اصلاح طلبان بيشتر از اين درصدها باشه واقعا شبيه طنزه. اقا واقعيت ها را در نظر بگيريم بعد امار ارقام بديم و تحليل کنيم

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۳:۴۴

اين روزنامه و کلا اين طيف که به هيچ صراطي مستقيم نيستن و خداي سفسطه هستن و "خود مردم پنداري" شديدي دارن،تنها در اين شرايط ميتوان جمله معروف رئيس جمهور محبوبشون رو گفت..

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۳:۵۲

حتما از نظر جنابتان فقط يک گروه و يک نفر آدم حسابي است و بقيه ملت خس وخاشاک....

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۴:۴۲

مهرباني نموده به اين آقاي شريعت مداري بفرماييد درباره تعداد آرا و حمايت مردم از آيت الله هاشمي هم مقاله اي از خودشون ارابه بدن. بعد نظرشان درباره اين که آدمهاي گم نام و بي نامي مثل خانم حسيني 31 ساله توانست آرايي بسيار بالاتر از آدمهاي پر سر و صدا و نامداري مثل احمد توکلي و مهرداد بذرپاش و قس علي هذا را اعلام دارند.

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۴:۴۷

اگه همين خانم از همفکران کيهان بود ميشد رویش انقلاب و اعتماد به جوانان و محبوبيت جناح که موجب شده مردم حتي به کسي که نشناختن راي بدن و اعتبار جناح و

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۴:۵۴

يه نگاهي به تيتر روزنامه کيهان در هفته هاي قبل از انتخابات بهتره بندازين. اين روش فرار به جلو سالهاست تکراري شده

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۵:۰۹

کيهان است ديگر.... خدايا رستگاري بياموز

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۵:۳۶

سلام کيهان بسه !!! يه خورده بخودت استراحت بده.

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۶:۱۶

بعضي‌ از اين رسانه‌هاي "اصول گرا" يه غم خاصي‌ تو قلمشون هست بعد اينهمه تخريب. بعضي‌‌هاشون هم اصلا اخبار انتخابات رو "تحريم" کردند. انگار فقط راي آوردن جناح مورد دلخواهشون "حماسه? حضور " است. اما بعضي‌ رسانه‌ها که بقول رئس جمهور از دژ آهنين برخوردارند و به هيچ صراطي مستقيم نيستند، با اطلاعات موثقي که دارند هميشه!! سعي‌ در انحراف واقعيت به برخي‌ جزئيات پيش پا افتاده کنند که در انتخابات‌هاي اخير جواب خوبي‌ دريافت کردند. اما نکته? جالب اينست که خوب اين‌ها هميشه اطلاعات موثق دارند و در دنيايشان نه ... پروندش بسته شده و نه تحريمي برداشته شده! بهر حال آزاري نمي‌رسونه، بگذار خوش باشند...

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۶:۴۱

واقعا که خيلي خنده داره.وقتي ادم اين مقاله رو ميخونه احساس ميکنه نويسنده در يک حالت رويايي که براي خودش ساخته زندگي ميکنه نه در واقعيت.گويا جناب نويسنده اين مقاله رو شب قبل از انتخابات با تصورات ذهني که براي فردا ترسيم کرده نوشته.بايد ايشان رو با يک ليوان اب که به صورتش بپاشي از خواب بيدار کرد و روبروي واقعيات گذاشت.تشکر

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۶:۴۱

به اين آقا بگيد گل خالي ديدي شوت ميزني.بعد ميگي 60 درصد کرسي هاي مجلس رو اصولگرايان تصاحب کردن؟؟؟؟بابا عزيز من کل اصلاح طلباني که تاييد صلاحيت شدن از کرسي هاي مجلس کمتر بودن....

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۷:۳۵

الان کيهان مدعي ريزش مشارکت شده؟

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۸:۴۱

اسمش رو بايد بذاريم کبک که سرش روزير برف کرده و پيروزي اصلاح طلبان رو نميبينه

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۲۱:۲۱

از حق نگذريم خرقش درسته اخه من نگاه مي کنم به مطهري ايشان مي گويد من اصول گرا هستم و منو انها تو لیستشان گذا شتن از اونطرقف نگاه مي کنيم به کواکبيان که در شهر خودش بهش راي ندادن ولي در تهران راي مي اورد از طرفي به حرف هاي اقاي مرعشي نظري مي اندازيم تعحب مي کميم مي گويد مردم تهران به شعور کامل رسيده اند ويادش رفته که همين مردم خاتمي را انتخاب کردن - رفسنجاني را و.....احمدي نژآدرا ومجلس نهم را وشششم را بنظر مياد همون سرکاريم

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۲۲:۴۳

كسي را كه خود را به خواب زده است هركز نمي توان بيدار كرد

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۲۳:۲۹

چيزي شبيه يک متن کودکانه

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۰ ۰۱:۳۹

اسم مفاله رو بزاريد: تعبير وارونه يک رويا

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۰ ۰۹:۵۲

واقعا به عنوان يک خبرنگار در جواب دادن به جناب شريعتمداري مانده ام.انقدر بي منطق حرف زده که آدم با خوندن حرفاش نفس تنگي ميگيره.اين آدم نميدونه که طيفشون بدون حضور رقيب در زمين بازي کردند و گل بزرگي خوردند.چرا براي يکبار نميخواد نتايج واقعي آرا رو تحليل کنه.

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۰ ۱۷:۴۷

در انتخابات يکنفر اصلاح طلب بود ده نفر اصولگرا. باز اصلاح طلبها بردن.نفر آخر خبرگان جنتي شد که خيلي پيام بود از طرف مردم

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۰:۳۱

هميشه در انتخابات تعداد اصلاح‌طلب‌ها کمتر بوده و هدفشون از اين رويه تجميع آرا به نفع يک نفر بوده و ربطي به رد صلاحيت ها نداره/ نگاهي به انتخابات گذشته مويد اين موضوع مي باشد

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۱۶:۰۶

خدا وکيلي يک سوال بدون منظور... چرا مردم در دور اول انتخاب احمدي‌نژاد از بين او و هاشمي به هاشمي نه گفتند و احمدي‌نژاد گمنام را ترجيح دادند؟ و حالا با هدايت و رهنمودهاي هاشمي به احمدی نژاد نه گفتند و به هاشمي راي اعتماد دادند.