• دوشنبه / ۳ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۷:۱۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 94120302236
  • منبع : نمایندگی مازندران

کاوش در تاریخ گمشده آمل

ایسنا/مازندران با آغاز کاوش‌ها برای شهر قدیم آمل انتظار می‌رود، دروازه‌های جدیدی از تمدن و تاریخ شهر آمل گشوده شود.

با آغاز کاوش‌ها برای شهر قدیم آمل انتظار می‌رود، دروازه‌های جدیدی از تمدن و تاریخ شهر آمل گشوده شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، اسدالله تورنگ، رئیس شورای اسلامی شهر آمل در نشست کاوش‌های باستان شناسی شهر قدیم آمل که در محل شورای اسلامی شهر آمل برگزار شد، با اشاره به اینکه آمل یکی از شهرهای قدیمی و کهن ایران است، اظهار کرد: قله دوماوند یکی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی است که در شهرستان آمل قرار دارد و ظرفیتی گردشگری برای این منطقه محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه پی بردن به تاریخ کهن این شهر از اهداف این کاوش است، اظهار کرد: این شهر دارای تاریخی قدیمی و کهن است که می توان با شناسایی آن در تاریخ استان کاوشی موثر کرد.

خسرو ابراهیم زاده، عضو شورای اسلامی شهر آمل نیز با بیان اینکه امیدواریم با این کاوش سیاهی که بر تاریخ شهر آمل سایه انداخته برچیده شود و شروعی برای هویت دادن به بناهای تاریخی شهر باشد، تصریح کرد: آثار باستانی آمل نیاز به داشتن هویت دارد، از این رو ورود به عرصه تاریخی و فرهنگی از برنامه‌های شورای اسلامی شهر آمل است.

وی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر آمل در زمینه آثار تاریخی و فرهنگی دغدغه دارد، تصریح کرد:برای حفظ بناهای میراثی و هویت دادن به بناهای فرهنگی و تاریخی که در سکوت به سر می‌برند باید قدم های بهتری برداریم.

شهردار آمل نیز در این نشست با اشاره به اینکه تاریخی کردن بافت‌هایی که رنگ باختند در دستور کار قرار گرفته است، عنوان کرد: در مرحله اول مرمت راسته بازارهای تاریخی آمل انجام شده که برای این طرح سه میلیارد تومان هزینه برای کف سازی و سقف سنتی هزینه شد.

احمد امیرسلیمانی عنوان کرد: در بحث خرید خانه‌های تاریخی شهر آمل نیز با اختصاص اعتباری، خانه‌های قدیمی، خریداری و از سویی با بازگشایی خیابان در بافت فرسوده شهر آمل، دسترسی به شهر آسان تر شد.

وی با اشاره به احداث المان‌هایی در شهر آمل با توجه به بافت دینی و قدیمی، افزود: هزینه 30 میلیون تومانی در ناصرالحق و بقعه شمس آل رسول از سوی شهرداری آمل انجام شده است.

این مسئول با بیان اینکه برای آغاز فصل کاوش در شهر تاریخی آمل 4000 مترمربع به ارزش یک میلیارد تومان خریداری شده است، اظهار کرد: قراردادی با باستان شناسان منعقد شده است و به لحاظ علمی و پژوهشی می‌توان به این پروژه امیدوار بود.

مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری آمل نیز با تاکید بر اینکه محوطه تاریخی مورد کاوش در آمل قابلیت تبدیل شدن به نخستین سایت باستان‌شناسی شمال کشور را دارد، عنوان کرد: با سایت موزه شدن این مجموعه می‌توان به احیای سایر آثار تاریخی در مسیر این پروژه مانند بقعه شمس آل رسول و ناصرالحق امیدوار بود.

حمیدرضا طاهرنژاد با بیان اینکه امیدواریم به این پروژه اعتبار ملی اختصاص یابد، افزود: اختصاص اعتبار به این محموعه می‌تواند در تبدیل آن به یک موزه روباز تاریخی موثر باشد.

ابراهیم امیرکلایی، باستان شناس آملی در سخنانی با بیان اینکه از طرح پارک موزه در منطقه مورد کاوش شهر قدیم آمل استقبال شده و با ایجاد یک گالری در کنار آن می‌توان به حفظ آن امیدوار بود، افزود: بیشتر آثار کشف شده به دوره ساسانی باز می‌گردد اما هنوز آثاری که این امر را ثبت کند به دست نیامده است.

وی با اشاره به اینکه آمل همیشه به عنوان دروازه طبرستان مطرح بوده و در دوره اسلامی همان شاکله حفظ شده است، گفت: در سال 77 در بافت قدیم آمل کار باستان‌شناسی صورت گرفت و آثاری کشف شد که نشان می‌دهد فاضلاب شهری در این منطقه وجود داشته است. همچنین سفال‌های به دست آمده متعلق به قرن چهار و پنج هجری بودند.

امیرکلایی با اعلام اینکه در سال 92 نیز آثار متعلق به ایلخانی و صفوی کشف شد، اظهار کرد: توالی دوره‌های کشف شده در هر دو کاوش یکسان است. وضعیت فرهنگی و بناهای تاریخی شهر به گونه‌ای است که توالی فرهنگی آن بهم ریخته است و امروز باید تلاش کنیم به تاریخ واحد و اسنادی مستند در این زمینه درباره تاریخ گمشده شهر آمل دست یابیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha