• دوشنبه / ۳ اسفند ۱۳۹۴ / ۰۸:۱۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94120301627

میکرو ابرخازن‌هایی که انرژی را مستقیما در تراشه ذخیره می‌کنند

میکرو ابرخازن‌هایی که انرژی را مستقیما در تراشه ذخیره می‌کنند

دانشمندان دانشگاه‌های درکسل و پل ساباتیه توانسته‌اند با استفاده از شیوه‌های منطبق با استاندارد ساخت لوازم الکترونیکی، ابرخازن‌های میکروسکوپی را درون یک ریزتراشه ادغام کنند.

دانشمندان دانشگاه‌های درکسل و پل ساباتیه توانسته‌اند با استفاده از شیوه‌های منطبق با استاندارد ساخت لوازم الکترونیکی، ابرخازن‌های میکروسکوپی را درون یک ریزتراشه ادغام کنند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این دستاورد به دستگاههای الکترونیکی اجازه خواهد داد تا از دوام بیشتر برخوردار شده و نیروی بیشتری برای تغذیه داشته باشند.

این تحقیق در نتیجه بیش از پنج سال تلاشی است که طی آن، دانشمندان پس از تولید دستگاه‌

های ذخیره انرژی کوچک خود اکنون آن‌ها را با استفاده از روش‌هایی که به گفته آن‌ها، به سادگی می‌تواند با شیو‌ه‌های کنونی تولید تراشه ادغام شود، درون تراشه‌های سیلیکونی قرار دهند.

محققان تصمیم گرفتند تا انرژی روی تراشه را بجای باتری‌های مینیاتوری، بر روی میکروابرخازن‌ها ذخیره کنند. ابرخازن‌های کنونی کمتر از یک دهم انرژی را در هر واحد حجم باتری‌های لیتیوم یون ذخیره می‌کنند، ‌اما قدرت خروجی بالاتری را فراهم کرده و همچنین مقاومتر هستند. برای بیشتر کاربردها،‌ محققان به دنبال جایگزین کردن کامل باتری‌ها با ابرخازن‌ها نیستند، بلکه ترکیب این دو برای دستیابی به محاسن هر دو است.

ابرخازن‌های کوچک از فیلمهای متخلخل و باریک کربن ساخته شده که بطور مستقیم بر روی یک ویفر سیلیکونی قرار گرفته‌اند و گردآورنده‌های جریان نیز از جنس کاربید تیتانیوم ساخته شده‌اند. ویژگیهای فیلم کربن مانند مقاومت، ضخامت و تنش مکانیکی می‌تواند با تغییر پارامترهای ساخت برای مطابق شدن با کاربردها و طراحی‌های خاص بهینه سازی شوند.

به گفته محققان، این نتایج برای طیف وسیعی از کاربردها و نه تنها میکرو باتری‌ها نویدبخش هستند.

نخستین کاربرد این فناوری می‌تواند شامل برچسب‌های RFID، حسگرهای از راه دور و سایر دستگاههای با نیاز به انرژی کم باشد. در خارج از جهان الکترونیک فیلمهای کربنی مورد استفاده برای ساخت ابرخازن‌ها می‌توانند همچنین برای فیلتر کردن گاز یا تصفیه و شیرین کردن آب بکار گرفته شوند.

این تحقیق در مجله ساینس منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha