• شنبه / ۱ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۷:۴۹
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 94120100709
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

استاندار سیستان و بلوچستان:

تالاب هامون نادیده گرفته نشود

تالاب هامون نادیده گرفته نشود

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان گفت: نادیده گرفتن تالاب هامون به قیمت از بین رفتن هوای پاک ناشی از بروز ریزگردها در منطقه سیستان ایران و ولایت نیمروز افغانستان تمام می‌شود و باید به طور جدی برای رفع مشکلات این تالاب اقدامات لازم صورت گیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: نادیده گرفتن تالاب هامون به قیمت از بین رفتن هوای پاک ناشی از بروز ریزگردها در منطقه سیستان ایران و ولایت نیمروز افغانستان تمام می‌شود و باید به طور جدی برای رفع مشکلات این تالاب اقدامات لازم صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه سیستان و بلوچستان، علی اوسط هاشمی در دیدار با سرکنسول افغانستان در زاهدان بیان کرد: در شمال استان می‌توان از تالاب هامون به عنوان یک سرمایه مشترک بین ایران و افغانستان نام برد که در راستای بهره مندی دو کشور از محیط زیست زیبای تالاب و جلوگیری از بروز ریزگردهای ناشی از خشک شدن آن باید برای احیای آن تلاش کرد.

وی افزود: مردم مرزنشین 2 کشور از جایگاه والایی برخوردار هستند. ایجاد بازارچه‌های مرزی می تواند در ایجاد اشتغال نقش بسزایی ایفا کند، از این رو با راه‌اندازی چندین بازارچه مرزی می‌توان زمینه بهره مندی بهترمرزنشینان دو سوی مرز را فراهم کرد.

هاشمی ادامه داد: نیاز افغانستان به سوخت یک مسئله انکارناپذیر است و استان سیستان و بلوچستان برای تامین این کالای اساسی، آمادگی راه‌اندازی بزرگترین پایانه، انبار سوخت و انتقال آن با لوله به این کشور را دارد. از طرفی هم با توجه به ظرفیت‌های بالای اقتصادی و فرهنگی 2 کشور افغانستان و پاکستان، کنسولگری این کشور در سیستان و بلوچستان باید موضع فعال تری را اتحاذ کند که خود می‌تواند دروازه جدیدی در روابط دو کشور باشد.

هاشمی بیان کرد: ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر چابهار از 2.5 میلیون تن به 8.5 میلیون تن افزایش داشته است که از جمله مزیت‌های این بندر به حساب می‌آیند. این مقوله خود می‌تواند زمینه را برای گسترش روابط بیش از پیش کشورهای ایران و افغانستان فراهم کند و از طرفی هم با توجه به قابلیت‌های فراوان بندر اقیانوسی چابهار، این بندر آمادگی آن را دارد تا به قطب تجاری کشور افغانستان تبدیل شود.

وی اذعان کرد: با اجرای برخی اقدامات از جمله راه اندازی خط کشتیرانی، فعال کردن شرکت حمل و نقل مشترک و ایجاد بندر مشترک می‌توان دامنه فعالیت را در این بندر مهم گسترش داد و چابهار را به قطب تجاری ایران و افغانستان تبدیل کرد که چندان دور از دسترس نیست.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برای افزایش روابط منطقه‌ای 2 کشور می‌توان نشستی مشترک میان مسئولان سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی و چند والی افغانستان در آینده نزدیک تدارک دید. همچنین با توجه به تردد زیاد مرزی میان 2 کشور باید روان سازی در صدور ویزا مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به قدمت بالای فرهنگی ایران و افغانستان شاید در آینده ویزایی برای تردد میان 2 کشور وجود نداشته باشد. با هدف افزایش مراودات در مرز میلک (مرز مشترک میان ایران و افغانستان) می‌توان با راه اندازی پل دوم این فرصت را برای تجار فراهم کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: ضروری است مقدمات کلنگ زنی پل دوم میلک با حضور مسئولان 2 کشور در عید نوروز به عنوان عید باستانی مشترک فراهم شود.

هاشمی گفت: 10 هکتار زمین برای راه‌اندازی مجتمع دیپلماتیک با طراحی و معماری خاص در زیباشهر زاهدان در نظر گرفته شده است.

عبدالرحیم نیکپور، سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در زاهدان نیز در این نشست گفت: از آنجایی که چابهار نقطه حیاتی برای افغانستان به حساب می آید آماده هر گونه همکاری مشترک میان 2 کشور هستیم. فعالیت 110 شرکت و تاجر افغانستان در چابهار نشان دهنده افزایش فعالیت‌های کنسولگری این کشور برای استفاده از ظرفیت های این بندر است. کشور افغانستان برای افزایش روابط اقتصادی و فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران آماده هرگونه همکاری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha