• سه‌شنبه / ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94112717348
  • خبرنگار : 71498

زیانی که کم‌ می‌شود؛ ولی ادامه دارد!

قیمت برق در بن‌بست تصمیم‌گیری‌ها

قیمت برق در بن‌بست تصمیم‌گیری‌ها

باوجود اینکه هزینه و درآمد برق باهم تعادل‌ ندارد و وزارت نیرو و دولت را متحمل ضرر قابل توجهی می‌کند، اما با مهر تایید وزیر نیرو افزایش قیمت برق منتفی شده و این مساله در حالی است که چندی پیش مدیرعامل توانیر از برنامه ریزی‌های صورت گرفته برای افزایش قیمت این حامل انرژی خبر داده بود.

باوجود اینکه هزینه و درآمد برق باهم تعادل‌ ندارد و وزارت نیرو و دولت را متحمل ضرر قابل توجهی می‌کند، اما با مهر تایید وزیر نیرو افزایش قیمت برق منتفی شده و این مساله در حالی است که چندی پیش مدیرعامل توانیر از برنامه ریزی‌های صورت گرفته برای افزایش قیمت این حامل انرژی خبر داده بود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در حال حاضر 32 میلیون مشترک در کشور وجود دارند و ظرفیت نیروگاهی نصب شده در کشور به 74 هزار مگاوات رسیده است و در این بین بسیاری از دست‌اندرکاران صنعت برق معتقدند که برای اداره امور و ارتقای بهره وری باید قیمت این انرژی افزایش یابد، چراکه درآمد های فعلی تنها پاسخگوی هزینه‌های جاری است.

علاوه بر این نیز بسیاری از کارشناسان، ازجمله دانش مدنی قائم مقام سابق شرکت توزیع برق نواحی تهران تنها راهکار کاهش مصرف برق و فاصله گرفتن از احتمال خاموشی را واقعی شدن قیمت این انرژی دانسته و معتقدند که تنها راه حل عملی و زودرس در این برهه از زمان واقعی کردن و افزایش قیمت برق است.

وی با بیان اینکه در همه کشورهای دنیا قیمت برق واقعی است، اظهار کرد: افزایش قیمت برق و یا به عبارتی واقعی کردن قیمت این انرژی 50 درصد در مصرف تاثیر دارد لذا باید سازمان‌های ذی‌ربط همچون دیوان محاسبات این مساله را به جد رسیدگی کنند و انتظار می‌رود که دیوان محاسبات با رسیدگی به مدیریت قیمت برق و در نظر گرفتن خواسته‌های مردم و منافع ملی قیمت واقعی برق را در نظر بگیرد.

این گفته ها درحالیست که چندی پیش وزیر نیرو اعلام کرد که هیچ کمبودی برای تامین برق کشور وجود ندارد؛ اما مساله حائز اهمیت این است که تعدیل قیمت برق در کنار سایر برنامه های دولت از قلم افتاده است.

وی علی‌رغم اینکه تداوم توسعه پایدار صنعت برق را در گروی تعادل‌داشتن هزینه‌ها و درآمد‌ها یعنی تعدیل قیمت برق در کشور دانسته بود اما در آخرین گفته‌های خود خبر عدم افزایش قیمت برق را صادر کرد و این نیز در شرایطی است که آرش کردی مدیر عامل توانیر ماه پیش از افزایش قیمت برق برای سال آینده خبر داده بود.

با مهر تایید وزیر نیرو مساله افزایش قیمت برق منتفی شده است اما در عوض معافیت وزارت نیرو در زمینه تامین مالی یارانه نقدی از ابتدای سال آینده می‌تواند کمک خوبی برای صنعت برق باشد چراکه دیگر وزارت نیرو رقم 2 هزار و 300 میلیارد تومان را برای بخش هدفمندی یارانه‌ها پرداخت نمی‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۱-۲۷ ۰۹:۵۳

در حال حاضر هزينه برق را سه چهار ماه است که گران کردند يعني دوباره مي خواهند گران کنند. مگر چقدر به حقوق کارمند و کارگر اضافه کردند که حالا مي خواهند دوباره هزينه برق را بالا ببرند. هزين گاز که سرسام آور بالا رفته و هيچ کس هم نيست که بگويد چرا اينقدر گران کرديد . دولت ايکاش يک مقدار انصاف مي داشت.