• دوشنبه / ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۹:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 94112616485
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

مجازات جرائم سایبری چیست؟

مجازات جرائم سایبری چیست؟

ایسنا/خراسان رضوی رییس پلیس فتا خراسان رضوی گفت: مجازات جرائم سایبری شامل دو دسته مجازات تعزیری و نقدی است.

رییس پلیس فتا خراسان رضوی گفت: مجازات جرائم سایبری شامل دو دسته مجازات تعزیری و نقدی است.

سرهنگ جواد جهانشیری ضمن بازدید از تحریریه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، با حضور در میز خبر پلیس، در خصوص جرائم سایبری و مجازات آن، اظهار کرد: مجازات جرائم سایبری شامل مجازات نقدی و تعزیری است که مجازات تعزیری شامل زندان از سه ماه و یک روز تا 15 سال در نظر گرفته شده است و جرائم نقدی نیز بر اساس نوع جرم تعیین خواهد شد و در برخی موارد ممکن است که مجازات فرد مجرم تلفیقی از جرائم نقدی و تعزیری باشد.

وی ادامه داد: گرچه ممکن است مجازات سایبری نسبت به نوع جرائم احتمالی و خسارات ناشی از آن، بازدارندگی لازم را نداشته نباشد، اما مقامات محترم قضایی برای مکمل آن از قانون مجازات اسلامی و قوانین مرتبط با هر صنف استفاده می‌کنند و چنانچه جرم مانند هتک حیثیت و جرائم فراتر از آن باشد مقام قضایی به قوانین مکمل‌تر رجوع کرده و در قانون دادرسی کیفری این موضوع پیش‌بینی شده است.

رییس پلیس فتا خراسان رضوی تصریح کرد: با توجه به ماهیت جرائم و دلایل دیجیتالی یا رایانه‌ای و بر اساس قانون، پلیس فتا صلاحیت رسیدگی به جرائم این حوزه را در تمام بخش‌های سیاسی و امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی داراست و تمام جرائم اشاره شده به استناد قانون جرائم رایانه‌ای مصوب اسفند 1388 مجلس شورای اسلامی و قوانین مرتبط با حوزه تولید و تبادل اطلاعات و جرائم ارتکابی در حوزه بین‌الملل توسط کار‌شناسان این پلیس احصاء و در چهارچوب قوانین کشور نسبت به برخورد با این جرائم اقدام می‌شود.

جهانشیری افزود: دسترسی غیر مجاز، برداشت اینترنتی غیرمجاز از حساب‌های بانکی اشخاص،‌ شنود غیرمجاز، جعل رایانه‌ای، تخریب و اخلال در داده‌ها و سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی، سرقت و کلاهبرداری، جرائم علیه عفت و اخلاق عمومی، هتک حیثیت و نشر اکاذیب، استفاده غیر مجاز از پهنای باند بین‌المللی برای برقراری ارتباطات مخابراتی، تولید و آموزش بدافزار‌ها یا نرم‌افزارهای ارتکاب جرائم سایبری و گذرواژه و اطلاعات کاربران از جمله موضوعاتی است که مورد پیگیری پلیس فتا قرار می‌گیرد.

تفاوت فضای سایبری و مجازی چیست؟

وی در خصوص تفاوت فضای سایبری و مجازی، گفت: از فضای مجازی برابر تعاریف اصطلاحی می‌توان یک فضای غیر‌واقعی را تصور کرد در صورتی که فضای سایبری یک فضای تعاملات واقعی و درونی است.

رییس پلیس فتا استان ادامه داد: مجرمان فضای سایبری نسبت به مجرمان فیزیکی گرچه از منظر اندام کوچکتر هستند، اما از هوش، خلاقیت و سواد بالایی برخورار هستند و همین سواد بالا سبب شده است تا از تکرار جرم خودداری کنند و این یک نعمت است زیرا مجرمان سایبری به دلیل اینکه با‌سواد و منطقی هستند وقتی توجیه می‌شوند دیگر جرم را تکرار نمی‌کنند و این موجب شده است که تعدد و تکرار جرم در مجرمان سایبری خیلی کمتر از مجرمان فضای فیزیکی باشد.

توصیه‌های پلیس‌ فتا به کاربران اینترنتی

جهانشیری در توصیه به کاربران اینترنتی، گفت: کاربران اینترنتی خصوصا در مسائل اقتصادی دقت داشته باشند که چه در استفاده از سایت‌های بانکی برای خدمات بانکداری الکترونیکی و چه فروشگاه‌های مجازی برای خرید اینترنتی جهت امنیت بیشتر حداقل از اصالت سایت اطمینان حاصل کنند و به طور دوره‌ای و مرتب به حساب خود سر بزنند یعنی آن ‌را برای مدت طولانی بدون کنترل رها نکنند و برداشت‌های کارت اعتباری را کنترل کنند زیرا بسیاری از کلاهبرداران در طی مدت زمان طولانی، اقدام به برداشت مبالغ اندکی می‌کنند تا توجه دارنده کارت به تغییرات حساب جلب نشود.

وی افزود: هچنین دقت داشته باشند که اگر از بانکداری الکترونیک استفاده می‌کنند از اصلی بودن سایت بانکی خود اطمینان داشته باشند و دقت کنند آدرس صفحات باز شده جعلی نباشند و برای ورود به صفحه بانک موردنظر از لینک‌های ناشناس استفاده نکنند و مستقیم با آدرس بانک وارد شوند.

رییس پلیس فتا خراسان رضوی تصریح کرد: برای تعیین اصالت سایت‌های خرید(بازار‌های مجازی) می‌توان از سامانه ساماندهی سایت‌ها در وزارت ارشاد استفاده کرد زیرا مجموع سایت‌های مجاز در این سامانه ثبت شده‌اند.

جهانشیری ادامه داد: همچنین موضوع دیگری که کاربران اینترنتی دقت داشته باشند این است که در مکان‌هایی که اینترنت رایگان ارائه می‌شود جهت در امان بودن از برداشت‌های غیر‌مجاز از حساب بانکی افراد اصلا اقدامات مالی خود را در این اماکن و حتی کافی‌نت‌ها انجام ندهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha