کاردار کشورمان در لندن با بیان این که در حال حاضر تصمیم جدی برای ارتقا روابط با انگلیس در سطح سفیر گرفته نشده است اعلام کرد: برای حضور در اتاق بازرگانی ایران و انگلیس، بیش از 30 شرکت تقاضای عضویت دادهاند که نشانهای از جلب توجه شرکتهای انگلیسی جهت تجارت با ایران است.
در خواست بیش از 30 شرکت انگلیسی جهت عضویت در اتاق بازرگانی ایران و انگلیس
محمدحسن حبیب الله زاده در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در رابطه با تمایل شرکتها و موسسات ایرانی و انگلیسی برای همکاری با یکدیگر افزود: شرکتهای زیادی علاقمندی خود را برای همکاری ابراز کردهاند. موسسات و شرکتهایی که در حوزه خدمات مالی، نفت و گاز، زیر ساخت، راه آهن، فرودگاه فعال هستند برای همکاری از خود اشتیاق نشان میدهند. اتاق بازرگانی ایران و انگلیس هم که طی چند سال بدلیل تحریم و رویکرد انقباضی دولت انگلیس برای تجارت با ایران در شرایط سکون و رخوت بسر میبرد، اخیرا با حجم تقاضای زیادی از درخواست عضویت شرکتهای انگلیسی روبرو شده است و بیش از 30 شرکت تقاضای عضویت دادهاند که نشانهای از جلب توجه شرکتهای انگلیسی جهت تجارت با ایران است.
وی ادامه داد: در این رابطه انجام تبادل هیاتهای تخصصی در حوزههای مختلفی نظیر نفت و گاز، زیر ساخت، راه آهن، هواپیمایی و فرودگاه در دست طراحی و انجام است.
حجم درخواست انگلیسیها برای انجام سفرهای گردشگری به کشورمان افزایش یافته است
بخشی از گفتوگوی حبیب الله زاده با ایسنا به موضوع تسهیل روادید بین ایران و انگلیس و تلاشهای صورت گرفته در بخش گردشگری اختصاص داشت که او در این ارتباط توضیح داد: در تابستان گذشته و پس از اصلاح توصیه مسافرتی وزارت امورخارجه انگلیس در خصوص انجام سفرهای توریستی به ایران، حجم درخواست برای انجام سفرهای گردشگری به کشورمان افزایش یافته است. در این میان بدلیل عدم صدور روادید برای اتباع انگلیسی در لندن، مشکلاتی برای گردشگران انگلیسی وجود داشته است و هر چند که صدور ویزای آنها از طریق سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای اطراف صورت میپذیرد اما کماکان توام با دشواری هایی است.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به جامعه صدها هزار نفری شیعیان مقیم انگلیس، تقاضا برای سفرهای گردشگری مذهبی و زیارت اماکن مذهبی کشورمان فوق العاده زیاد است. امیدواریم با توافقی که اخیرا صورت پذیرفت، بزودی امکان صدور روادید در بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن فراهم گردد و از این منظر سفرهای زیارتی به کشورمان تسهیل شود.
فعلا تصمیم جدی برای ارتقا روابط در سطح سفیر با انگیس نداریم
حبیب الله زاده همچنین با بیان اینکه در حال حاضر تصمیم جدی برای ارتقا روابط با انگلیس در سطح سفیر گرفته نشده است گفت: مجلس شورای اسلامی در سال 1390 طرحی را به تصویب رساند که سطح روابط دو کشور و نیز وضعیت آتی آن را مشخص کرده و ما نیز متعهد به اجرای آن هستیم. بر این اساس هرگونه تصمیم پیرامون سطح روابط تابع قانون مصوب مجلس و تصمیمات ملی خواهد بود و فعلا تصمیم جدیدی در این خصوص اتخاذ نشده است.
وی در بخش دیگری از این گفت و گو در خصوص داراییهای مسدود شده ایران در انگلیس و نحوه بازگرداندن آنها به کشورمان نیز گفت: عمده داراییهایی که ناشی از تحریم بوده مربوط به بدهی نفتی شرکت انگلیسی- هلندی شل به وزارت نفت است که بدلیل مسدود شدن حساب، امکان پرداخت آن وجود نداشته است. اخیرا مذاکراتی بین وزارت نفت کشورمان و شرکت شل در خصوص بازپرداخت این بدهی صورت پذیرفته است و امیدواریم بزودی بدهی مذکور پرداخت شود.
کاردار کشورمان در لندن همچنین از صدور وزا به صورت همزمان در سفارتخانههای ایران و انگلیس خبر داد و گفت: در جریان سفر اخیر وزیر محترم امورخارجه کشورمان به لندن که برای شرکت در کنفرانس سوریه صورت گرفت و طی دیداری که بین وزاری امور خارجه دوکشور صورت گرفت، توافق شد تا کار صدور ویزا طی چند هفته آینده آغاز شود. البته ممکن است این زمان به دلایل فنی اندکی پس و پیش بشود اما هر دو سفارتخانه ایران و انگلیس به صورت همزمان کار صدور ویزا در لندن و تهران را آغاز خواهند کرد.
توصیه دولت انگلیس به شرکتها برای بهرهبرداری از پسابرجام
این دیپلمات ایرانی افزود: دولت انگلیس بهدلیل ایفای نقش به عنوان یکی از مذاکره کنندگان 1+5 با ایران در خصوص موضوع هستهای از نهایی شدن روند تقنینی و فنی برجام و نیز اعلام اجرایی شدن آن ابراز خوشنودی کرده است. این کشور همچنین توافق هستهای را فرصتی برای تجار و سرمایهگذاران انگلیسی برای بهرهبرداری از فرصت همکاریهای اقتصادی و تجاری و نیز توسعه گفتوگو ها در زمینه مسایل منطقهیی با ایران میبیند. دولت انگلیس به شرکتها و موسسات اقتصادی انگلیسی توصیه کرده که از موقعیت جدید که پس از توافق هستهای ایجاد شده است بهرهبرداری کنند.
او روابط ایران و انگلیس در سالهای متمادی را روابطی با فراز و نشیبهای زیاد خواند و تصریح کرد: دو کشور همانند بقیه کشورها در برخی زمینهها اشتراک نظر دارند و البته در برخی حوزهها نیز دارای دیدگاههای یکسان نبوده و با هم اختلاف نظر دارند. انگلیس بهدلیل سابقه طولانی مراودات با کشورهای منطقه ما، بهخوبی به جایگاه و نقش کلیدی جمهوری اسلامی ایران واقف بوده و طبیعتا نمیتواند در این مقطع خطیر، قدرت بزرگی مثل ایران را نادیده بگیرد و لذا علاقمند به تعامل و همکاری است. توافق هستهای و اجرای برجام فرصتی را فراهم آورد تا علاوه بر تعاملات سیاسی، زمینههای همکاری در حوزه تجاری و اقتصادی نیز مورد توجه طرف انگلیسی قرار بگیرد. در این رابطه میتوان به تمایل دو کشور به همکاری درخصوص اجرای موفق برجام نیز به عنوان یک محور مشترک همکاری بین دو کشور اشاره داشت. دولت انگلیس قصد دارد از فرصتی که برنامه جامع اقدام مشترک بین ایران و 1+5 فراهم کرده است استفاده کرده و به بازسازی و گسترش روابط خود با کشورمان بپردازد.
تمایل شرکتها و سرمایهگذاران انگلیسی به بازار ایران بسیار درخور توجه است
حبیبالله زاده افزود: در چار چوب تحول در مناسبات جدید تهران - لندن و رویکرد دولت جمهوری اسلامی ایران برای تعامل سازنده با کشورهای جهان، در دو سال اخیر روابط دوجانبه ایران و انگلیس شاهد یک روند موزون و روبه رشد بوده است. طی این مدت تعداد زیادی سفرهای سیاسی و تجاری بین دو کشور انجام شده است. همچنین ملاقاتهایی در سطوح عالی بین رییسجمهور و نخست وزیر انگلیس در حاشیه اجلاسهای سازمان ملل متحد و نیز دیدارهایی میان وزیران امور خارجه در مناسبتهای مختلف صورت پذیرفته است.
وی ادامه داد: به نظر میرسد اجرایی شدن برجام شتاب بیشتری به روابط دو کشور بهویژه در زمینه اقتصادی و تجاری خواهد بخشید. در سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به لندن فرصتی دست داد تا ایشان ملاقاتهایی را با مقامات اقتصادی دولت انگلیس و نیز رییسان و مدیران برخی از شرکت و فعالان تجاری و اقتصادی این کشور داشته و گفتوگوهایی صورت پذیرد. تمایل شرکتها و سرمایهگذاران انگلیسی به بازار ایران بسیار درخور توجه است. در همین رابطه نخستوزیر انگلیس یک نماینده ویژه تجارت با ایران را تعیین کرده است. دفتر تضمین مالی صادرات انگلیس نیز دهها میلیون پوند برای صادرات کنندگان انگلیسی جهت تجارت با ایران اختصاص داده است. همچنین وزارت تجارت و سرمایهگذاری انگلیس نیز یک بخش ویژه تحت عنوان تجارت با ایران را تاسیس کرده است. پیشبینی میشود در مقطعی که دیگر از خبری از تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان نیست، در نگاه دولت انگلیس رویکرد اقتصادی نقش برجسته و غالبی را پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات