معاون توسعه فناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران از راهاندازی نیروگاه خورشیدی 50 مگاواتی در زاهدان در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: این طرح با همکاری یک شرکت خصوصی اسپانیا و شرکت دانشبنیان ایرانی، در زاهدان اجرایی میشود.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا عبدالرضا صمیمی در نشست خبری امروز با تاکید بر این که زمینه انتقال فناوری نیروگاه خورشیدی به کشور فراهم شده است، افزود: با همکاریهایی که میان جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اروپا ایجاد شده است، نیروگاه 50 مگاواتی خورشیدی با همکاری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی، یک شرکت دانش بنیان ایرانی و یک شرکت خصوصی از کشور اسپانیا در زاهدان راهاندازی خواهد شد.
وی بومیسازی این فناوری را از برنامههای این سازمان پس از انتقال فناوری دانست و اظهار کرد: در این طرح سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران به عنوان مشاور در کنار شرکت دانش بنیان ایرانی قرار خواهد داشت.
صمیمی با تاکید بر این که قرارداد این طرح به امضای ایران و بخش خصوصی کشور اسپانیا رسیده است، یادآور شد: در حال حاضر انجام مطالعات امکان سنجی پروژه راهاندازی نیروگاه خورشیدی در زاهدان در دستور کار قرار دارد.
ایجاد مرکز بینالمللی پزشکی پروفسور سمیعی
معاون توسعه فناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران همچنین از راهاندازی مرکز بین المللی پژوهشهای علمی و فناوری پزشکی موسوم به مرکز پزشکی پروفسور سمیعی خبر داد و ادامه داد: این مرکز به نام مرکز پژوهشی دکتر سمیعی در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی در ۳ هزار مترمربع تاسیس خواهد شد.
وی با بیان این این مرکز دارای دو بورد داخلی و بین المللی است، افزود: مرکز پزشکی پروفسور سمیعی قرار است به شبکه بین المللی و سیستم اطلاعاتی اتحادیه اروپا متصل شود که سرورهای آن در حال نصب است.
14 طرح خاتمه یافته سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی
معاون توسعه فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با اشاره به طرحهای موفق خاتمه یافته این سازمان گفت: اجرای طرح «طراحی و ساخت ماهواره تجاری کشور با عنوان مصباح»، طرح «ساخت دستگاه همودیالیز و بهینه سازی و ارتقا ویژگیهای آن تا نسل چهارم برای تولید انبوه و اخذ استاندارد CE اروپا» و طرح «مبارزه بیولوژیک با مالاریا» از جمله این طرحهای خاتمه یافته است.
وی با تاکید بر این که طرح مبارزه بیولوژیک با مالاریا منجر به ساخت اولین کارخانه بیوتکنولوژی در کشور شده است، افزود: طرح کلان ملی مصوب شورای عالی عتف با عنوان «طراحی مقدماتی خطوط تولید بیودیزل و مواد دیگر از میکروآلگ در مقیاس 10 هکتار» از دیگر طرحهای خاتمه یافته این سازمان است. دانش فنی این طرح به بخش خصوصی واگذار شده و فاز یک آن در حال اجرا است.
به گفته وی فاز یک این طرح متمرکز بر تولید دارو و مکملها از میکروآلگها است.
صمیمی با اشاره به اجرای طرح «پلتفرم تولید داروها و واکسنهای نوترکیب از میکروجلبک» یادآور شد: این طرح مشتمل بر چهار موضوع کلسیتونی، داروی ضد سرطان دهانه رحم HPV ، واکسن مالاریا و واکسن بیماری لکه سفید میگو است.
معاون توسعه فناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، اجرای طرح «طراحی و ساخت تونل باد عمودی مدار باز»، طرح «ساخت و تکمیل شبیهساز سقوط آزاد»، «بررسی اثر پلیمرهای زیستی و الیاف سلولزی در تثبیت شنهای روان در مقیاس 12 هکتار» و «طرح احداث کمربند حفاظت از ایستگاه تلحمید در مقابل ماسههای روان در طبس» را از جمله پروژههای موفق این سازمان نام برد که به اتمام رسیده است.
صمیمی ادامه داد: اجرای طرح مالچپاشی بیولوژیک در محدوده پارک ملی دریاچه ارومیه در سطح 9 هکتار، طراحی یک واحد آزمایشگاهی مبدل سوخت گاز طبیعی با کاربری در پیلهای سوختی دمای بالا، نمکزدایی از آب به روش اسمز مستقیم و تهیه داروی توپیرامات در مقیاس صنعتی از دیگر طرحهای اجرا شده در این سازمان است که به پایان رسیده است.
وی همچنین از راهاندازی آزمایشگاههای مرجع در سازمان پژوهشهای علمی صنعتی خبر داد.
انتهای پیام
نظرات