• دوشنبه / ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94111912085
  • منبع : مطبوعات

روشن کردن سیستم ایمنی بدن علیه سرطان با پوسته ویروس لوبیا

روشن کردن سیستم ایمنی بدن علیه سرطان با پوسته ویروس لوبیا

یافته‌های اخیر محققان نشان می‌دهد که استفاده از پوسته نوعی ویروس می‌تواند سیستم ایمنی بدن را علیه سرطان تحریک کند. این نانوذرات بدون این که اثرات سمی روی بدن داشته باشند، می‌توانند سرطان را از بین ببرند.

یافته‌های اخیر محققان نشان می‌دهد که استفاده از پوسته نوعی ویروس می‌تواند سیستم ایمنی بدن را علیه سرطان تحریک کند. این نانوذرات بدون این که اثرات سمی روی بدن داشته باشند، می‌توانند سرطان را از بین ببرند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، یافته‌های اخیر محققان دانشگاه کیس وسترن نشان می‌دهد که وارد کردن پوسته نوعی ویروس به داخل تومور سرطان در ریه یا تزریق آن به داخل رحم می‌تواند سیستم ایمنی بدن موش را علیه این نوع سرطان تحریک کند. همچنین این کار مانع از تکثیر دوباره سلول‌های سرطانی می‌شود.

محققان این پروژه نشان دادند که پوسته خارجی ویروس موزائیک لوبیا می‌تواند بدون هیچ اثرجانبی روی سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار باشد.

نیکولاس استینمتز از محققان این پروژه می‌گوید: « نانوذرات شبیه به ویروس موزائیک لوبیا می‌تواند شبیه به یک سوئیچ عمل کرده و سیستم ایمنی بدن را برای تشخیص سلول سرطانی تحریک کند. علاوه بر این، این روش موجب به یادسپاری تومور به سیستم ایمنی بدن می‌شود.»

استیو فیرینگ می‌گوید: «این ذرات پتانسیل‌های بسیار اعجاب‌انگیزی دارد. تولید این ساختارها بسیار ساده است و نیاز به استفاده از آنتی‌ژن یا ترکیبات دارویی خاصی نیست.»

سیستم ایمنی بدن می‌تواند سلول‌های غیرمعمول را شناسایی کند؛ با این کار از بروز سرطان در بدن جلوگیری می‌شود. معمولاً زمانی که سلول سرطانی در بدن شکل می‌گیرد، سیستم ایمنی بدن را کور کرده تا مانع از مقابله این سیستم بر علیه خود شود.

محققان از پوسته ویروس لوبیا برای تحریک سیستم ایمنی بدن استفاده کردند. یافته‌های آنها نشان داد که این کار موجب روشن شدن سیستم ایمنی بر علیه تومور می‌شود. آنها از این روش برای درمان سرطان ریه و پوست در موش استفاده کردند. نتایج آزمایش‌های آنها نشان داد که از 5 موش، چهار موش کاملاً درمان شده و رشد تومور کند شد.

یکی از مزیت‌های این روش آن است که اثرات جانبی بسیار محدودی دارد و هیچ سمیتی از آن گزارش نشده‌ است. در حال حاضر محققان به دنبال دلیل تأثیر این نوع پوسته ویروسی روی سیستم ایمنی بدن هستند.

نتایج این پروژه در نشریه Nature Nanotechnology منتشر شده‌ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha