با تشدید تحرکات داعش در شمال آفریقا به ویژه لیبی، به نظر میرسد غرب در حال آماده شدن برای انجام حملاتی در این کشور و یا حتی اعزام نیروی زمینی به لیبی است تا با گسترش نفوذ داعش در شمال آفریقا مقابله کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، آنگونه که به نظر میرسد دخالت نظامی غرب به رهبری آمریکا در لیبی بسیار محتمل شده است که این امر میتواند از حملات هوایی تا استقرار هزاران نیروی زمینی در لیبی را در بر بگیرد.
منابع اطلاعاتی میگویند در ماهها و به ویژه هفتههای اخیر پروازهای شناسایی ناشناس بر فراز مناطقی در لیبی از جمله شهر سرت که در کنترل گروه تروریستی داعش است به شدت افزایش یافته که نشان از مقدمه چینی برای آغاز حملاتی علیه این گروه تروریستی است.
آنچه که این احتمال را تقویت میکند اظهارات گاه و بیگاه مقامات آمریکایی و اروپایی است که تاکید دارند "به هر نحو ممکن مانع از گسترش حضور داعش در لیبی میشوند" اما ظاهرا اختلافاتی میان واشنگتن و فرانسه در این زمینه وجود دارد که باعث شده حملات و یا عملیات نظامی در لیبی هنوز آغاز نشود.
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه چندی پیش تاکید کردکه پاریس برای انجام عملیات نظامی در لیبی آماده نیست و قصد ندارد چنین کاری را نیز انجام دهد. این در حالی است که جنگندههای فرانسوی در بیستم و بیست و یکم نوامبر پروازهای شناسایی گستردهای بر فراز خاک لیبی انجام دادند.
بنابر اطلاعات رسیده پنتاگون برخی گزینهها را در دستور کار خود قرار داده که در میان آن اعزام نیروی زمینی با تایید و حمایت سازمان ملل نیز گنجانده شده است.
همچنین خبر میرسد که نیروهای ویژه انگلیسی وارد لیبی شدهاند تا سنگ بنای ائتلافی بینالمللی علیه داعش در این کشور گذاشته شود که نقش نیروهای محلی لیبی نیز در آن بسیار پررنگ خواهد بود. در این ائتلاف غربی جای ویژهای برای برخی کشورهای عرب به ویژه مصر و اردن نیز باز شده و در همین راستا مذاکرات و هماهنگیهای نظامی لازم نیز میان قاهره و لیبی انجام شده است.
آنگونه که گفته میشود به عنوان آغاز عملیات نزدیک به هزار نیروی ویژه انگلیسی وارد لیبی خواهند شد و این تعداد با پیوستن نیروهای آمریکایی و برخی کشورهای دیگر تا شش هزار نیروی زمینی افزایش خواهد یافت که رهبری این نیروها را ایتالیا برعهده میگیرد.
گسترش تحرکات غرب برای جلوگیری از نفوذ داعش در لیبی با کنفرانس روز گذشته در رم که پرونده لیبی بخش عمده آن را به خود اختصاص داده مشهودتر شده است. اروپاییها بیم آن دارند که با تضعیف پایگاه داعش در کشورهای عراق و سوریه این گروه برنفوذ خود در لیبی و دیگر مناطق شمال آفریقا بیفزاید که این امر به نوبه خود اتحادیه اروپا را به عنوان همسایه شمالی با خطرات گستردهای مواجه خواهد کرد.
کنترل داعش بر بخشهای مهمی از شمال لیبی و نزدیک شدن این گروه به منطقه هلال نفتی که شاهرگ اقتصادی این کشور ثروتمند و درگیر جنگ شمال آفریقا محسوب میشود، نگرانیها را در میان جامعه جهانی افزایش داده چرا که در صورت قدرت گرفتن داعش و سیطره آن بر منابع نفتی لیبی میتواند از ثروت هنگفت ناشی از آن برای افزایش نیروهای خود در شمال آفریقا استفاده کند.
انتهای پیام
نظرات