• سه‌شنبه / ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 94111308745
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

دعوت سازمان‌های مردم نهاد برای نجات تالاب‌های کشور

دعوت سازمان‌های مردم نهاد برای نجات تالاب‌های کشور

ایسنا/اصفهان معیشت میلیون‌ها انسان در گرو همزیستی و بهره برداری خردمندانه از تالاب ها است.

معیشت میلیون‌ها انسان در گرو همزیستی و بهره برداری خردمندانه از تالاب ها است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، صبح امروز (سه شنبه) در همایش روز جهانی تالاب‌ها و مقارن با 45 امین سال تأسیس کنوانسیون رامسر با شعار "تالاب ها برای آینده ما، معیشت پایدار" که با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور برگزار شد، بیانیه سازمان های مردم نهاد تالابی کشور توسط یکی از فعالان این عرصه قرائت شد.

در این بیانیه آمده است: تالاب پایان رودخانه نیست، تالاب بلوغ رودخانه است. 45 امین سال تأسیس کنوانسیون رامسر تأکیدی بر ارزش حیاتی تالاب ها در زندگی امروز و آینده بشر است. معیشت میلیون‌ها انسان در گرو همزیستی و بهره برداری خردمندانه از تالاب ها است. ادامه حیات زیست بوم‌ها، سرزمین‌ها را به سوی پایداری رهنمون می سازد و بدون شک تالاب‌ها ارزشمندترین زیست بوم‌های کره زمین هستند.

کشور ایران به عنوان یکی از طلایه داران تمدن بشری که مفتخر به تدوین منشور بین المللی در حفاظت و حمایت از تالاب‌ها است، امروز افتخار میزبانی 45 امین سال شروع به کار کنوانسیون رامسر با حضور عالی ترین مقامات دبیرخانه اصلی کنوانسیون به ریاست سازمان محیط زیست، استاندار اصفهان و مهمانان خارجی و داخلی است. برهمین اساس سازمان‌های مردم نهاد تالابی با دعوت از همه طرفداران محیط زیست، تصمیم گیران و سازمان نهادهای مرتبط برای نجات تالاب‌های کشور ضمن تعهد و تلاش همگانی برای احیا و مدیریت تالاب های کشور، موارد زیر را تأکید می کند.

1- گسترش همکاری های بین المللی، منطقه‌ای و مشارکت جوامع محلی و سازمان‌های مردم نهاد برای حفظ زیست بوم‌های شکننده تالابی

2- تلاش برای تأمین معیشت پایدار جوامع محلی مبتنی بر بهره برداری پایدار و خردمندانه از تالاب‌ها

3- تعیین و تخصیص حقابه زیستی که تأمین کننده پایداری رودخانه ها و تالاب‌ها است.

4-حفظ و احیای تالاب ها ضامن بقای ذخایر ژنتیکی گیاهی، جانوری و تنوع زیستی است.

5- استقرار نظام پایش و ارزیابی مشارکتی تالاب های کشور

6- اجرای برنامه جامع ارتباطات، توسعه ظرفیت، آموزش مشارکت و آگاهی در مقیاس ملی و محلی (BEPA)

7- پرهیز از سیاست های بخشی نگر و توجه به توسعه پایدار و آمایش سرزمین در فرایند توسعه حوضه‌های آبریز

8- و سرانجام با تأمین حقابه زیست محیطی زاینده رود متعهد می شویم به احیای تالاب بین المللی گاوخونی برای جلوگیری از فرسایش خاک، تهدید اشتغال محلی، نشست زمین، چالش های اقتصادی و اجتماعی و تبدیل شدن تالاب ها به کانون های بزرگ ریزگردهای سمی در منطقه مرکز کشور

به گزارش ایسنا؛ در ادامه این نشست از تمبر و مهر یادبود روز جهانی تالاب ها توسط نماینده موقت مقیم سازمان ملل در ایران، دبیرکل کنوانسیون رامسر، رییس سازمان حفاظت از محیط زیست، استاندار و مدیرکل محیط زیست استان اصفهان رونمایی شد.

نشان دادن پلاکاردهایی که بر روی آن ها جملات "کاهش جدی ورود آب به دریای خزر= خشک شدن میان‌کاله، انزلی، خلیج گرگان، سکله، بوجاق، وابین، دفتن، سدها و زیستگاه‌های مهم"؛ "مرگ تالاب= مهاجرت"؛ "کود و سموم شیمیایی + فلزات سنگین= مرگ تالاب‌ها"؛ "کاهش حقابه تالاب‌ها= از بین رفتن هزاران فرصت شغلی" از جمله حاشیه های قابل توجه این همایش بود.

هم‌چنین از فعالان در سه بخش فعالیت‌های تحقیقاتی و علمی، فعالیت‌های اجرایی و مشارکت‌های مردمی در بخش قهرمان تالاب تقدیر شد. بر این اساس تندیس قهرمان تالاب در بخش اجرایی به خانم دکتر آنیا گروبیکی، دبیر کل کنوانسیون رامسر اهدا شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha