• سه‌شنبه / ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۹:۳۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 94111308217
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

خفاش‌ها چگونه صدای خود را در فضاهای پرصدا تشخیص می‌دهند

خفاش‌ها چگونه صدای خود را در فضاهای پرصدا تشخیص می‌دهند

محققان آمریکایی با مطالعه بر روی سیستم شناسایی صوتی خفاش‌ها، عملکرد این جانداران را در تشخیص سیگنال صدای خود در فضایی مملو از صدا شناسایی کردند.

محققان آمریکایی با مطالعه بر روی سیستم شناسایی صوتی خفاش‌ها، عملکرد این جانداران را در تشخیص سیگنال صدای خود در فضایی مملو از صدا شناسایی کردند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، سیستم صوتی خفاش‌ها در ظاهر ساده به نظر می‌رسد، اما با توجه به زندگی‌گروهی هزاران خفاش در غارهای تاریک، عملکرد هر خفاش در تشخیص سیگنال بازتاب صدای خود در فضایی مملو از صدا در هاله‌ای از ابهام بود.

دکتر یوسی یوول در مورد ماهیت پیچیده سیستم رادار خفاش‌ها در تشخیص سیگنال خود در فضایی مملو از اختلالات صوتی اظهار کرد: عملکرد رادار صوتی خفاش‌ها بسیار پیچیده‌تر از تصورات قبلی است، به‌طوری‌که این جانداران برای شناسایی سیگنال صوتی خود از الگوهای صدای همپوشان برای سرکوب صدای محیط استفاده کرده و قادر هستند صدای تولیدی خود را از نظر تکرار، مدت و حتی نوع سیگنال خروجی مدیریت کنند.

وی در ادامه افزود: رادارهای امروزی بر اساس عملکرد سیستم آشکارساز صوتی خفاش‌ها طراحی و ساخته شده‌اند که با این اکتشاف منتظر پیشرفت‌های چشمگیری در صنایع رادارهای نظامی و علمی خواهیم بود.

یوول برای درک بهتر عملکرد سیستم آشکارساز صوتی خفاش‌ها گفت: در نظر بگیرید که شما با چشمان بسته در یک مهمانی بزرگ و پر سروصدا قرار دارید، حال از شما خواسته می‌شود که از اکوی صدای خود میز وسط سالن را پیدا کنید. در واقع این یک مثال ساده از پیچیدگی سیستم صوتی خفاش است، چرا که تنها راه نجات و تغذیه خفاش‌ها، استفاده از سیستم آشکارساز صوتی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۱۱:۰۸

مقاله خوبي بود. دوست دارم اصل مقاله را مطالعه کنم اما هيچ منبعي ذکر نشده است. نام مرکز تحقيقاتي، نام ژورنال و يا حتي اسم انگليسي دانشمند محقق هم درج نشده است.