بانک جهانی پیشبینی خود در خصوص قیمت نفت خام را در سال 2016 با 14 دلار کاهش به متوسط 37 دلار در هر بشکه تنزل داد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، به نقل از رویترز در دوران عرضه روزافزون نفت خام و چشمانداز ضعیف تقاضا از سوی بازارهای نوظهور بانک جهانی پیشبینی خود در خصوص قیمت نفت خام در سال 2016 را 14 دلار کاهش داد و به متوسط 37 دلار در هر بشکه رساند.
بانک جهانی در گزارش سالانه خود موسوم به چشمانداز بازار کالاها پیشبینی خود درباره قیمت 37 کالا از 46 قلم کالا از جمله نفت را تنزل داد و گفت: تقاضای ضعیف از سوی اقتصادهای نوظهور احتمالا ادامه خواهد داشت.
اقتصاددانهای بانک جهانی اعلام کردند که تقاضای ضعیف در شرایطی که عرضه نفت با از سرگیری صادرات ایران، تداوم تولید آمریکا و زمستان معتدل در نیمکره شمالی رشد خواهد کرد، ادامه پیدا میکند.
براساس این گزارش، قیمت نفت در سال 2016 پس از کاهش 47 درصدی در سال گذشته میلادی 27 درصد دیگر کاهش خواهد یافت.
جان بافس اقتصاددان ارشد و نویسنده اصلی گزارش بانک جهانی میگوید: قیمت پایین نفت و دیگر کالاها احتمالا برای مدتی ادامه خواهد داشت.
نفت برنت در روزهای اخیر در محدوده 30 دلار و نفت آمریکا کمتر از 30 دلار در هر بشکه دادوستد شدهاند.
اقتصادهای بانک جهانی گفتند انتظار دارند که در طول سال 2016 قیمت نفت بهطور تدریجی بهبود پیدا کند، اما این افزایش قیمت کمتر از افزایش قیمت پس از رکود سالهای 2008، 1998 و 1986 خواهد بود.
نتایج یک نظرسنجی از سوی رویترز در ماه ژانویه نشان داد که قیمت نفت به دلیل تقاضای پایین و عرضه روزافزون بعید است در سال 2016 جهش داشته باشد، اگرچه عرضه نفت تولیدکنندگان بیرون اوپک انتظار میرود تعدیل شود.
مقامات سازمان کشورهای صادرکننده نفت اعلام کردند که بازار خودش شروع به متعادل شدن خواهد کرد.
عبدالله البدری دبیر کل اوپک میگوید: ما در حال حاضر برخی نشانهها مبنی بر اینکه عرضه و تقاضا در سال 2016 بهطور خودکار اصلاح خواهد شد را میبینیم.
بانک جهانی پیشتر در ماه ژانویه پیشبینی خود برای رشد اقتصاد جهانی را به دلیل عملکرد ضعیف اقتصادهای نوظهور تنزل داد.
این احتمال وجود دارد که شاخص قیمت تمام کالاهای اصلی در سال 2016 به دلیل اشباع عرضه و رکود تقاضای اقتصادهای نوظهور کاهش پیدا کند.
اقتصاد بازارهای نوظهور منبع اصلی رشد تقاضای کالاها از سال 2000 بوده است.
انتهای پیام
نظرات