کاردار کشورمان در انگلیس گفت: موضوع از سرگیری روند الحاق به WTO (سازمان تجارت جهانی) را پیگیری میکنیم وامیدواریم موضوع الحاق ایران به این سازمان مجددا احیا شود.
به گزارش گروه دریافت خبرایسنا، محمدحسن حبیبالله زاده، کاردار جمهوری اسلامی ایران در انگلیس در جریان سمینار مجمع جهانی دیپلماتیک که تحت عنوان «آثار تجاری و ژئوپلتیک توافق هستهای ایران» در لندن برگزار شد به تشریح فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه مناسبات تجاری ایران با کشورهای خارجی پرداخت.
حبیبالله زاده با اشاره به اجرایی شدن توافق هستهای میان ایران و کشورهای 1+5 از تاریخ 26 دی ماه سال جاری، بهره برداری از سرمایهگذاری خارجی، دسترسی به بازارهای خارجی و نیز استفاده از فنآوریهای نوین خارجی را مبنای اساسی رویکرد جمهوری اسلامی ایران در حوزه تجارت خارجی در دوره پساتحریم ذکر کرد.
کاردار کشورمان در لندن در همین رابطه به تدوین صدها پروژه از سوی وزارتخانه های مربوطه برای سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز ، انتقال تکنولوژی، خودرو سازی، منابع آب، محیط زیست، صنعت و معدن، کشاورزی، حمل و نقل زمینی و ریلی و هوایی، زیرساخت، انرژیهای پاک، فاضلاب و تاسیسات آب شیرین ، توسعه توریسم و توسعه صنعت هستهای کشور اشاره و تاکید کرد که چنین ترکیب متنوعی از طرحهای اقتصادی برای تجارت و سرمایه گذاری در هیچ نقطهای از جهان یافت نخواهد شد.
وی با اشاره با توسعه تجارت خارجی ایران در سالهای آتی و لزوم تسهیل مبادلات گفت: جمهوری اسلامی ایران علاقهمند است موضوع از سرگیری روند الحاق بهWTO را پیگیری و امیدواریم موضوع الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی که در نتیجه تحریم ها و مخالفت سیاسی برخی کشورها متوقف شده بود ، مجددا احیا شود.
حبیب الله زاده با ذکر اینکه بیش از 48 میلیارد دلار از تبادلات خارجی ایران با کشورهای همسایه خود انجام میشود، اظهار داشت که از ناحیه حصول به توافق هسته ای و خاتمه دادن به یک موضوع ساختگی و نادرست به بهانه تهدید هسته ای زمینه برای توسعه هرچه بیشتر مناسبات تجاری و اقتصادی ایران در حوزه همسایگان و منطقه فراهم خواهد شد.
سمینار مجمع جهانی دیپلماتیک با حضور موسسات اقتصادی، شرکتهای تجاری ، پژوهشگران و صاحب نظران اقتصادی انگلیس و نیز تعدادی از سفرا و دیپلماتهای مقیم لندن برگزار شد و کاردار کشورمان در این سمینار به برخی از پرسش های شرکت کنندگان پیرامون تاثیرات اجرایی شدن برجام و مشکلات پیش رو پاسخ داد.
حبیبالله زاده همچنین در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما در لندن با فوق العاده توصیف کردن اشتیاق شرکت ها و سرمایه گذاران انگلیسی برای تعامل اقتصادی و بازرگانی با کشورمان گفت: موضوع فراهم شدن مجدد امکان صدور ویزا در دو کشور و ایجاد روابط بانکی از جمله مهمترین درخواست سرمایه گذاران و شرکت های انگلیسی است که از هفته ها پیش با اعزام هیئت های اقتصادی و بازرگانی و نیز رایزنی های دیپلماتیک میان دو طرف این موضوعات در حال پیگیری است.
کاردار کشورمان همچنین با اشاره به تعیین نماینده ویژه دولت انگلیس برای پیگیری امور بازرگانی با ایران افزود: موسسه تضمین مالی صادرات انگلیس نیز خط اعتباری بیش از 50 میلیون پوندی را برای توسعه تجارت با ایران و تامین مالی طرحهای شرکتهای انگلیسی در کشورمان برقرار کرده است.
وی تامین سوخت هواپیماهای ایران در فرودگاه هیترو لندن پس از وقفه حدود 46 ماهه را از دیگر اقدامات مثبت برای تسهیل مناسبات یاد کرد.
حبیب الله زاده با اشاره به تشریح فرصت های سرمایه گذاری در حوزه های انرژی اعم از نفت و گاز، خورشیدی و هسته ای و نیز حمل و نقل ، منابع آب ، محیط زیست برای هیئتهای اقتصادی و بازرگانی انگلیسی گفت: به آنان گوشزد شده است که نباید همچون گذشته به ایران صرفاً به عنوان بازار مصرف نگاه کنند بلکه باید در اندیشه انتقال فناوری و تولید مشارکتی با استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای ایران باشند و با این رویکرد وارد ایران شوند .
کاردار کشورمان در انگلستان با اشاره به اشتیاق شرکتهای انگلیسی برای تعامل با ایران گفت : در این میان شرکتهایی که نمایندگان آنها به ایران سفر کرده اند مشتاق ترند و پس از نشست های اقتصادی درخواست های زیادی از فعالان و سرمایه گذاران برای عزیمت به ایران و بررسی فرصت های سرمایه گذاری می رسد .
وی افزود: با پیگیری های انجام شده در آینده نزدیک هیئت های اقتصادی و بازرگانی دو طرف با حضور در تهران و لندن از نزدیک فرصت های سرمایه گذاری و مناسبات اقتصادی و بازرگانی دو جانبه را بررسی خواهند کرد .
کاردار جمهوری اسلامی ایران در لندن همچنین از تشریح رویکردهای دولت و چشم انداز اقتصادی و بازرگانی کشور مبتنی بر برنامه ششم توسعه و هدف گذاری برای رشد اقتصادی هشت درصدی در این برنامه برای فعالان و علاقه مندان به گسترش مناسبات با ایران خبرداد.
کاردار ایران در انگلستان همچنین گفت: در آینده نزدیک فعالیت مجدد بانکهای ملی و پرشیا در انگلیس آغاز خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات