عضو هیاتمدیره اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و ایتالیا، بهترین سیاست برای دوران پساتحریم را ورود تکنولوژی به کشور دانست و گفت: صنایع ایرانی باید با کمک شریکانی که تکنولوژی را از آنها خریداری میکنند وارد بازار جهانی شوند.
جعفر مغرور در گفتوگو با خبرنگار بازار ایسنا گفت: هر تکنولوژی یا صنعت جدیدی که وارد کشور میشود باید علاوه بر پاسخگویی به نیاز بازارهای داخلی، از امکان صادرات نیز برخوردار باشد.
وی ادامه داد: تولیدکنندگان ایرانی پس از اینکه با حمایت یک شریک خارجی و به دنبال او به بازارهای جهانی راه یافتند، میتوانند به تدریج مستقلتر عمل کنند.
رئیس هیاتمدیره شرکت ژوبین شیمی کالیوم گفت: اگر دولت از این سیاست حمایت کند و تسهیلات و امکانات لازم را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد دوران پساتحریم میتواند فرصت خوبی برای پیشرفت کشور باشد.
مغرور تاکید کرد: منظور از حمایت صرفا بعد مادی آن نیست و قوانین بهویژه در حوزههای گمرکی، بانکی و صدور مجوزها باید روشن و ساده شود چرا که قوانین پیچیده رانتخواری را افزایش میدهد و فضای کسب و کار را با مشکل مواجه میکند.
نیاز کشور به روابط تجاری بینالمللی
این فعال اقتصادی رفتوآمد هیاتهای تجاری را در ماههای پس از امضای توافقنامه هستهای، عاملی برای شکلگیری روابط تجاری دانست و افزود: با وجود گسترش اینترنت و روابط آنلاین، اعتماد از طریق مجازی و غیرحضوری شکل نمیگیرد و نتیجه ملاقاتهای حضوری در درجه نخست ایجاد اطمینان است که لازمه شکلگیری روابط اقتصادی محسوب میشود.
عضو هیاتمدیره اتاق مشترک ایران و ایتالیا، ادامه داد: صنعت ایران برای بهروز شدن و حضور در بازارهای جهانی به برقراری ارتباط با شریکان تجاری خارجی نیاز دارد که این امر در پیشبرد اهداف کشور نیز بسیار موثر است.
مغرور بیان کرد: سفر هیاتهای تجاری به ایران، اگر در گروههای تخصصیتر صورت گیرد، دستاوردهای بیشتری به دنبال دارد چرا که ممکن است در هنگام حضور هیاتهای چندصد نفر، بینظمیهای رخ دهد و هدف نهایی که برقراری ارتباطهای تجاری است کمتر تحقق یابد.
وی گفت: با وجودی که در سالهای اخیر ابتدا چین و سپس هند حضور جدی در صنعت کشور پیدا کردهاند، پایه تولید در ایران را از گذشتههای بسیار دور کشورهای اروپایی ایجاد کردهاند و حضور دوباره آنها کمک زیادی به صنایع میکند ضمن آن که اروپا مهد تکنولوژی محسوب میشود.
ارز گران اجتنابناپذیر است
رئیس هیاتمدیره شرکت ژوبین شیمی کالیوم وجود برخی مشکلات اقتصادی را در شرایط کنونی اجتنابناپذیر دانست و افزود: برای مثال نوسانات ارزش ارز را باید در قالب کاهش قیمت نفت که به کاسته شدن از درآمدهای دولت و کسری بودجه کشور منجر شده است، ارزیابی کرد.
مغرور توضیح داد: در شرایطی که درآمد ارزی کشور از 110 میلیارد دلار در مدت کوتاهی به 25 تا 28 میلیارد دلار رسیده است، دولت علیرغم میل خود ناچار به گران نگهداشتن قیمت ارز است چرا که باید دلار خود را به ریال کافی تبدیل و هزینهها را پرداخت کند.
وی ادامه داد: واردات ایران به صورت میانگین سالانه نیازمند 50 تا 75 میلیارد دلار است و دولت باید برای تامین هزینههای خود از یک سو قیمت ارزها را بالا نگه دارد و از سوی دیگر در اجرای قوانین مالیاتی سختگیری بیشتری اعمال کند.
عضو هیاتمدیره اتاق مشترک ایران و ایتالیا تاکید کرد: جامعه و فعالان اقتصادی باید این دوره گذار را تا فرا رسیدن دوران پساتحریم تحمل کنند چرا که پس از آن با افزایش تولید و فروش نفت از یک سو و گسترش صادرات ارز بیشتری نصیب کشور میشود.
برنامهریزی برای تولید یک محصول جدید
مغرور با اشاره به فعالیت شرکت ژوبین شیمی کالیوم از سال 1368 در زمینه مواد اولیه دارویی و شیمی دارویی گفت: این شرکت با کشورهای مختلف از جمله سوئیس، بلژیک و ایتالیا همکاری داشته است.وی به ریاست خود بر هیاتمدیره شرکت بازرگانی جعفر مغرور اشاره کرد و افزود: این شرکت نیز در حوزه واردات و صادرات مواد شیمیایی، دارویی و غذایی فعالیت میکند.
رئیس هیاتمدیره شرکت ژوبین شیمی کالیوم گفت: اکنون در حال انجام مذاکراتی با کشورهای اروپایی برای ورود تکنولوژی و ساخت یک محصول شیمیایی هستیم که در ایران تولید نمیشود و در جهان نیز تولیدکنندگان کمی دارد.
به گفته مغرور این محصول در بازار داخلی مصرف دارد اما هدف نهایی شرکت تحت مدیریت او صادرات است.
انتهای پیام
نظرات