تفاهمنامه همکاری بین ستاد توسعه زیست فناوری و آموزش و پرورش شهر تهران با هدف توسعه زیستفناوری در آموزش کشور امضا شد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، تفاهمنامه همکاری بین ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و آموزش و پرورش شهر تهران صبح شنبه، 26 دی ماه با هدف ارتقای سطح علمی و دانش فنی زیستفناوری در کشور، ترویج و فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و محقق شدن اهداف کلان سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به امضا رسید.
مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: امضای این تفاهمنامه حرکت خوب و رو به جلویی برای توسعه زیست فناوری در کشور است، زیرا زیستفناوری یکی از فناوریهای مهم و تاثیرگذار در آینده دنیا است.
وی افزود: در آینده بسیار نزدیک چهار فناوری زیستفناوری، نانو، آی سی تی و علوم شناختی در قله فناوریهای مورد نیاز دنیا قرار میگیرند که در بین این چهار فناوری، زیستفناوری از درجه اهمیت بالاتری برخوردار است؛ زیرا این فناوری در توسعه اقتصاد و ایجاد اشتغال نقش زیادی خواهد داشت.
به گفته قانعی، توسعه زیست فناوری به دانش آموزان علاقهمند کمک میکند که دغدغه کار نداشته باشند و بتوانند در آینده یا در شرکتهای دانش بنیان مشغول به کار شوند و یا خود اقدام با تاسیس شرکت کنند و با این کار هم خود اشتغال داشته باشند و هم در کشور اشتغالزایی کنند.
وی تصریح کرد: یک زیستفناور در واقع از کار خدا تقلید میکند و به نوعی حیات جدیدی ایجاد کرده و یک نوع پیوستگی و همبستگی در بین موجودات ایجاد میکند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به تفاهمنامه منعقد شده، گفت: این تفاهمنامه میتواند یک نمونه قابل تکثیر برای توسعه فناوری در کشور باشد و نقش بالایی در توسعه علم و فناوری در مدارس خواهد داشت.
در ادامه این مراسم، اسفندیار چهاربند، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران نیز با اشاره به اهمیت بالای این تفاهمنامه، گفت: با توجه به اینکه زیست فناوری یکی از مهمترین فناوریهای دنیا است و برای ایران نیز اهمیت بالایی دارد، امضای این تفاهمنامه کمک بزرگی به توسعه زیست فناوری در کشور خواهد کرد.
وی افزود: امروز در دنیایی زندگی میکنیم که بیسوادی مفهوم گذشته خود را از دست داده است و محصلان قدیمی که حتی در مقاطع دکتری تحصیل کردهاند با توجه به سرعت بالای رشد علم در دنیا به نوعی بیسواد محسوب میشوند.
چهاربند تصریح کرد: افراد تحصیلکرده قدیمی در مقابل فناوریهای نوین بیسواد هستند و با وجود داشتن مدارک تحصیلی معتبر بسیاری از مفاهیم فناوریهای جدید را نمیشناسند؛ به همین دلیل باید ما نیز سرعت خود را در توسعه فناوریهای نوین بالا ببریم.
مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران تصریح کرد: امضای تفاهمنامه امروز نیز با همین هدف بوده تا از این طریق دانشآموزان و دبیران مدارس را با مفاهیم بروز زیستفناوری آشنا کرده و از آنها افرادی توانمند، باسواد و اشتغالزا تربیت کنیم.
موضوع تفاهمنامه
تفاهمنامه همکاری بین ستاد توسعه زیست فناوری و آموزش و پرورش شهر تهران با اهدافی نظیر همکاری در جهت آموزش و ترویج و کابردهای زیست فناوری در حوزه دانش آموزشی با محوریت اجرایی پژوهشسراها، بسترسازی و برنامهریزی در جهت توسعه رویکردهای آموزشی خلاقیت محور در حوزه زیست فناوری و انگیزه بخشی به دانشآموزان در جهت شرکت در فعالیتهای پژوهشی مدارس و پژوهشسراها منعقد شده است.
همچنین، فراهم کردن بستر شکوفایی استعدادهای دانشآموزان در حوزه زیست فناوری و زمینه سازی جهت هدایت تحصیلی آنها در آموزش عالی و برنامهریزی جهت استفاده بهینه از ظرفیتهای آموزشی موجود در پژوهشسراها با هدف توسعه فعالیتهای علمی و پژوهشی نیز از دیگر اهداف تعیین شده این تفاهمنامه است.
در این تفاهمنامه تاکید شده است که اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران موظف است با برگزاری کلاسهای آموزشی با موضوع زیست فناوری برای دانشآموزان در مدارس و پژوهشسراهای شهر تهران، برگزاری جلساتی برای دانشآموزان با هدف ارائه ایدههای خلاقانه توسط آنها و تبدیل این ایدهها به طرحهای پژوهشی در مدارس و پژوهشسراها و فراهم کردن شرایط تحقیق و پژوهش جهت تبدیل ایدههای دانش آموزان به طرحهای پژوهشی به تحقق اهداف این تفاهمنامه کمک کند.
ستاد توسعه زیست فناوری نیز متعهد شده است که با همکاری در برگزاری برنامههای ترویجی زیستفناوری برای دانشآموزان در اماکن مورد تائید پژوهشسراها، تامین محتوای آموزشی مناسب برای کلاسهای آموزش زیست فناوری در پژوهشسراها، آموزش معلمان پژوهشسراهای شهر تهران در حوزه زیست فناوری و معرفی کارشناسان متخصص جهت ایدهپردازی و هدایت طرحهای پژوهشی دانشآموزان به پژوهشسراها برای تحقق اهداف تفاهمنامه تلاش کند.
مدت تفاهمنامه از زمان امضا برای یک سال تعیین میشود و در صورت رضایت طرفین پس از توافق قابل تمدید خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات