• چهارشنبه / ۹ دی ۱۳۹۴ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94100904872
  • خبرنگار : 71214

معاون وزیر کشاورزی:

تاریخ مصرف برنج حداکثر 18 ماه است/ از توزیع برنج‌ آلوده خبر ندارم

تاریخ مصرف برنج حداکثر 18 ماه است/ از توزیع برنج‌ آلوده خبر ندارم

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: حداکثر تاریخ مصرف برنج سفید، یکسال و نیم است اما از توزیع برنج آلوده خبری ندارم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: حداکثر تاریخ مصرف برنج سفید، یکسال و نیم است اما از توزیع برنج آلوده خبری ندارم.

به گزارش خبرنگار ایسنا، عباس کشاورز امروز - چهارشنبه - در حاشیه نشست با تولید‌کنندگان و وارد‌کنندگان در اتاق بازرگانی اظهار کرد: حداکثر تاریخ مصرف برای برنج سفید یکسال و نیم است، در حالی که می‌توان شلتوک برنج را تا 10 سال نگهداری کرد، اما اطلاعی از برنج توزیع شده ندارم که فاسد بوده است یا خیر.

وی همچنین درباره‌ وضعیت تولید کلزا افزود: پیش‌بینی می‌شود در سال آینده 140 هزار تن کلزا از 80 هزار هکتار مزارع کشور تولید شود، اما مشکل تولید این محصول به نارسایی خرید، پرداخت به موقع بهای تولید‌کنندگان و ایجاد معیاری برای تشخیص خلوص محصول بر می‌گردد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی در تلاش است تا ضمن افزایش تولید کلزا معضلی که از سال‌های گذشته در خرید این محصول وجود داشته را حل کند به گونه‌ای که به صورت روزانه بهای محصول خریدارای شده به کشاورزان پرداخت شود.

کیفیت کود، خط قرمز وزارت کشاورزی شد

وی تاکید کرد: کیفیت کودهای عرضه شده تولید داخل یا وارداتی در بخش کشاورزی خط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است که به هیچ وجه از آن کوتاه نمی‌آییم.

کشاورز اظهار کرد: با توجه به تاثیری که مصرف کودهای شیمیایی و دیگر انواع کود در سلامت محصولات کشاورزی، سلامت مردم و جامعه و محیط زیست دارد، کیفیت کودهای عرضه شده تولید داخل، وارداتی، دولتی، شبه دولتی یا بخش خصوصی برای وزارت جهاد کشاورزی از اولویت بالایی برخوردار است و خط قرمز ماست که به هیچ وجه در مقابل آن کوتاه نمی‌آییم.

وی افزود: عرضه‌کنندگان کودهای کشاورزی می‌توانند بهترین مروج برای بهینه‌سازی مصرف کود از سوی کشاورزان باشند، چرا که با تعدد تکنولوژی‌های جدیدی که در انواع کودها وجود دارد نمی‌توان به ترویج دولتی آن اکتفا کرد و باید خود تولید‌کنندگان و عرضه‌کنندگان کودهای کشاورزی چگونگی و کم و کیف مصرف محصولات خود را به کشاورزان آموزش دهند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: کودهای شیمیایی تاثیر بسزایی روی بسیاری از حوادث و اتفاقات طبیعی در شرایط غیرعادی می‌گذارد به گونه‌ای که می‌توان گفت اگر از این کودها به صورت بهینه استفاده کنیم می‌توانیم نسبت به مقاومت تولیدات کشاورزی در برابر سرمازدگی و دیگر حوادث غیرمترقبه طبیعی امیدوار باشیم که نمونه‌های آن در عرصه‌های تولیدی داخل دیده شده است و بهبود و اصلاح تغذیه می‌تواند از بار خسارات وارد شده به باغات ناشی از سرمای بهاره بکاهد .

وضعیت نابه‌سامان کودهای شیمیایی در دولت گذشته

کشاورز اظهار کرد: با شروع دولت یازدهم با انبارهای خالی کود مواجه بودیم و عدم نظارت دقیق بر کیفیت کودهای عرضه شده، بنابراین چند سناریو را جلوی خود قرار دادیم و ضمن ارزیابی دقیق عرضه شده به این نتیجه رسیدیم که وضعیت کودهای عرضه شده از نظر کیفی در آن بازه زمانی اصلا قابل اطمینان نبود و اولین کاری که انجام شد استاندارد‌سازی اجباری کودهای عرضه شده و قانونمند کردن آن در ساختاری مشخص بود.

وی تصریح کرد: در این زمینه با نهادهای قضایی هماهنگی لازم صورت گرفت و ضمن ارزیابی از میزان نگرانی نسبت به کیفیت کودهای عرضه شده، عرضه‌کنندگان کودهای بی‌کیفیت که بسیار نگران‌کننده بود برخورد قضایی جدی صورت گرفت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: نگرانی وزارت جهاد کشاورزی از کودهای وارداتی کمتر از کودهای تولید داخل از نظر کیفی است و باید این را بدانیم که کود یک کالا نیست، بلکه تکنولوژی است و باید همه دست به دست هم کمک کنیم تا تعاریف جدیدی از این مساله به کشاورزان ارائه کنیم و کیفیت کودهای عرضه شده را ارتقاء دهیم.

کشاورز عامل تاخیر در سطح کودهای تولید داخل و وارداتی را تاخیر در تقاضای درخواست تولید‌کنندگان و وارد‌کنندگان دانست و گفت: تاکنون بیش از 50 درصد تقاضای وارد‌کنندگان کود به ثبت رسیده، ولی تولید‌کنندگان داخلی کمتر از 30 درصد از تقاضای خود را ثبت کرده‌اند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: سرانه مصرف کود در بخش کشاورزی در ایران نسبت به میانگین جهانی پایین است و اعتقاد داریم که باید بیش از 80 درصد برآوردهای موسسه آب و خاک در بخش کشاورزی مصرف شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha