• سه‌شنبه / ۸ دی ۱۳۹۴ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94100804295
  • خبرنگار : 71473

با وجود مصوبه اخیر آمریکا

باز هم کفه ترازو به نفع ایران است

باز هم کفه ترازو به نفع ایران است

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق معتقد است که مصوبه اخیر آمریکا با هدف حفظ فضای اقتصادی برای سرمایه‌گذاران آمریکایی است که شاید در کوتاه مدت اثرات روانی برای همکاری شرکت‌های بین‌المللی با ایران داشته باشد اما در بلندمدت مانعی برای همکاری نیست.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق معتقد است که مصوبه اخیر آمریکا با هدف حفظ فضای اقتصادی برای سرمایه‌گذاران آمریکایی است که شاید در کوتاه مدت اثرات روانی برای همکاری شرکت‌های بین‌المللی با ایران داشته باشد اما در بلندمدت مانعی برای همکاری نیست.

جهانبخش سنجابی شیرازی - رییس پژوهشکده استاندارد ایران - در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ضمن ارزیابی مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا مبنی بر ایجاد محدودیت سفر به ایران برای 38 کشوری که با آمریکا قرارداد لغو روادید دارند، گفت: برای بررسی میزان اثرگذاری این مصوبه باید از دو جنبه به آن توجه کرد.

وی ادامه داد: اول جنبه روانی است که رسانه‌های غربی با تبلیغات‌شان به دنبال این مصوبه راه‌انداخته‌اند؛ جنبه‌ای که می‌تواند در کوتاه مدت اثرات روانی را ایجاد کند. در واقع آمریکایی ها با این مصوبه به دنبال این هستند که سطح تعاملات ایران با کشور‌های مختلف دنیا به یکباره بعد از لغو تحریم‌ها در ژانویه (دی) افزایش پیدا نکند. همچنین هدف دیگر آن‌ها از این مصوبه این است که با ایجاد تاخیر و تردید در برخی کشور‌ها برای آمدن به ایران از پر شدن ظرفیت‌های اقتصادی به ایران جلوگیری کنند تا بتوانند فضا را برای شرکت‌های آمریکایی حفظ کنند.

سنجابی شیرازی درباره میزان اثرگذاری این مصوبه بر فضای اقتصادی ایران تصریح کرد: این مصوبه، اثرات روانی را با توجه به تبلیغات رسانه‌ای در کوتاه مدت ایجاد خواهد کرد اما در بلند مدت نمی‌تواند اثرگذار باشد، چرا که در منطق اقتصادی هر بنگاهی هزینه و فایده خود را در نظر می‌گیرد. حتی اگر مصوبه کنگره آمریکا سطح هزینه اقتصادی را برای همکاری با ایران افزایش دهد باز هم کفه‌ فایده برای شرکت‌های خارجی سنگین‌تر است و مطمئنا شرکت‌های مختلف بین‌المللی در آینده با مانع جدی برای همکاری با ایران مواجه نمی‌شوند.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اضافه کرد: بخشی زیادی از این محدودیت بیش از آنکه برای ایران باشد، برای بنگاه‌های اقتصادی در اروپا، شرق آسیا و مجموع بنگاه‌هایی است که بازار ایران را هدف گرفته‌اند. بهترین راهکار برای این شرکت‌ها این است که امورات خود را از طریق ایجاد نمایندگی در داخل کشور و بکارگیری منابع انسانی است.

رییس پژوهشکده استاندارد ایران عنوان کرد:‌ همچنین می‌توان با شکل دادن پیمان‌ها و کمپین‌های منطقه‌ای کشور‌های مختلفی که بازارهای ایران را هدف قرارداده‌اند در اعتراض به این اقدام همراه کرد. از سوی دیگر هم یافتن راهکار‌هایی برای دور زدن این مصوبه می‌تواند موثرترین و کلیدی‌ترین اقدام باشد تا در کوتاه مدت به ما کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha