• شنبه / ۲۸ آذر ۱۳۹۴ / ۰۱:۱۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 94092815898
  • خبرنگار : 71417

قطعنامه سوریه در شورای امنیت تصویب شد

قطعنامه سوریه در شورای امنیت تصویب شد

شورای امنیت سازمان ملل متحد پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در خصوص سوریه تصویب کرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در خصوص سوریه تصویب کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به قطعنامه‌ای که گفته شده هدفش برقراری صلح در سوریه است، رأی مثبت دادند.

شبکه خبری بی.بی.سی در این باره گزارش داد، این قطعنامه در مقایسه با طرح‌های قبلی حاوی پیشنهادهای مشخص و ملموس‌تری است و حامیان دولت سوریه و همچنین کشورهای حامی مخالفان از آن حمایت کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، 19 کشور حاضر در مذاکرات برای تدوین پیش‌نویس این قطعنامه که ایران هم در بین آنها است، روز اول سال نوی میلادی را به عنوان روز آغاز مذاکرات دولت و مخالفان در نظر گرفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره سوریه از سازمان ملل درخواست شده است ظرف مدت یک ماه از زمان تصویب قطعنامه، گزینه‌هایی برای ساز و کار نظارت بر آتش‌بس ارائه کند.

به گزارش ایسنا، در ابتدای متن این قطعنامه ضمن اشاره به برخی از قطعنامه‌های مصوب قبلی، بر اهمیت استقلال، یکپارچگی و تمامیت ارضی سوریه تأکید شده است.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در سخنانی پس از تصویب قطعنامه سوریه در شورای امنیت، این قطعنامه را نتیجه عزم بین‌المللی برای پایان دادن به ناآرامی‌های این کشور خواند.

وی ضمن استقبال از ابتکار عمل در تدوین نخستین قطعنامه‌ای که بر فرآیند سیاسی در سوریه تاکید دارد، حمایت جامعه بین‌المللی را از این روند سیاسی خواستار شد.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا که ریاست جلسه شورای امنیت را بر عهده داشت، بعد از تصویب قطعنامه گفت: این تصمیم پیام مشخصی برای همه طرف‌های درگیر در سوریه می‌فرستد که زمان پایان دادن به کشتارها فرا رسیده است. این قطعنامه ستون زیربنایی خواهد بود؛ چرا که هم اهداف را مشخص و هم زمان‌بندی برای حصول آنها را تعیین می‌کند.

وزیر امور خارجه آمریکا قطعنامه شورای امنیت را نقطه‌ عطفی خواند که از مخالفان مسئولیت‌پذیر و دولت سوریه می‌خواهد برای تشکیل دولتی مقتدر و دارای حاکمیت ملی اقدام و همکاری کنند.

کری مدعی شده است که بشار اسد، رییس‌جمهوری سوریه دیگر توان و اعتبار لازم را برای حکومت در این کشور ندارد و باید از مقام خود کنار برود. اظهارات کری مشابه ادعایی است که اوباما نیز اخیرا در کنفرانس مطبوعاتی خود مطرح کرد.

از سوی دیگر، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه پس از تصویب قطعنامه سوریه اعلام کرد: روند وین تنها چارچوبی است که طرف‌های خارجی مرتبط به بحران سوریه درباره آن به توافق رسیدند.

وی افزود: تروریست‌ها هیچ جایگاهی در گفت‌وگو میان سوری‌ها ندارند. این قطعنامه از یکپارچگی اراضی سوریه حمایت می‌کند و بر کمک به طرفی که با تروریست‌ها در سوریه می جنگد، تاکید دارد.

وزیر خارجه روسیه گفت: باید کمک‌های بشردوستانه در اختیار مردم سوریه قرار گیرد. جامعه بین‌المللی در حمایت از راه حل سیاسی بحران سوریه یکپارچه است.

وی با بیان این که فقط مردم سوریه حق دارند درباره آینده سیاسی خود تصمیم بگیرند، تأکید کرد، قطعنامه شورای امنیت با هدف کمک به روند انتقال سیاسی در این کشور تصویب شده است.

وانگ یی، وزیر خارجه چین نیز پس از تصویب قطعنامه سوریه گفت: باید به راه حلی برسیم که همه سوری‌ها آن را می‌پذیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۰۲:۴۰

ان شاالله جنگ سوريه تموم ميشه و خدانکنه ايران بگه ما تنهايي سوريه را آباد ميکنيم