• سه‌شنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۴ / ۱۶:۲۳
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 94091710533
  • خبرنگار : 71480

رییس ستاد انتخابات کشور:

داوطلبان انتخابات از فضای مجازی به صورت قانون‌مند و اخلاق‌مدار استفاده کنند

داوطلبان انتخابات از فضای مجازی به صورت قانون‌مند و اخلاق‌مدار استفاده کنند

رییس ستاد انتخابات کشور گفت: در نظام جمهوری اسلامی گردش قدرت و تغییر مدیریت‌ها بر اساس آرایی است که از صندوق‌ها به دست می‌آید.

رییس ستاد انتخابات کشور گفت: در نظام جمهوری اسلامی گردش قدرت و تغییر مدیریت‌ها بر اساس آرایی است که از صندوق‌ها به دست می‌آید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، محمدحسین مقیمی در همایش آموزشی، توجیهی و منطقه‌ای اعضای ستاد انتخابات که با حضور اعضای ستاد انتخابات کشور، فرمانداران و بخشداران استان‌های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد امروز (سه‌شنبه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: نظام ما یک نظام مردم‌سالار است و تفاوت آن با نظام‌های دموکرات دیگر دنیا در همین اسلامی بودن آن است. در بسیاری از کشورها انتخابات انجام می‌شود ولی در کشور ما این انتخابات با حضور مردم برگزار می‌شود و اسلامیت نظام، به رای مردم مشروعیت می‌دهد.

وی افزود: لذا به عنوان کشوری که هم اسلام و هم رای مردم در آن وجود دارد، اهمیت و جایگاه انتخاب را می‌توانیم بهتر درک کنیم.

رییس ستاد انتخابات کشور عنوان کرد: تمام امور مردم با رای مردم همراه است و شکل می‌گیرد و بر این اساس، به اهمیت انتخابات پی می‌بریم. از آغاز انقلاب اسلامی تا به امروز برگزاری انتخابات را داشته‌ایم و تمام مردم در آن حضور پیدا کرده‌اند و انتخابات نیز به خوبی برگزار شده است. انتخابات همیشه برای کشور ما مهم و سرنوشت‌ساز بوده و امروز نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: امروز در دنیا این‌گونه مطرح می‌شود که در ایران مردم کاره‌ای نیستند و تنها عده‌ای تصمیم می‌گیرند. این را کسانی می‌گویند که با نظام جمهوری اسلامی دشمنی دارند. آنها این موضوع را مطرح می‌کنند که در ایران، حکومت مردمی نیست و حکومتی خاص برقرار است و همیشه ایران را زیر سوال می‌برند ولی وقتی انتخاباتی در ایران برگزار می‌شود، تا ماه‌ها حرف‌های آنان به حاشیه می‌رود.

مقیمی با بیان این‌که حضور مردم پای صندوق‌های رای حائز اهمیت است، گفت: به خصوص در شرایط فعلی که منطقه ما اسیر کج‌فهمی‌ها است و تبلیغات منفی توسط داعش و وهابیون انجام می‌شود؛ باید در انتخابات حضور گسترده‌ای داشته باشیم تا پاسخ دندان‌شکنی به آنان بدهیم.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد رقابت جدی در انتخابات پیش رو عنوان کرد: باید مردم به داوطلب مورد نظر خود رای دهند و از این رای نیز صیانت شود و تا پایان برگزاری انتخابات، وظیفه‌مان را به گونه‌ای انجام دهیم تا حضور حداکثری محقق شود. زمانی این حضور اتفاق می‌افتد که مردم احساس کنند ما در چارچوب قانون، وظایف‌مان را انجام می‌دهیم؛ بدین منظور باید آیین‌نامه انتخابات را بشناسیم و آگاهی کاملی به قوانین داشته باشیم.

رییس ستاد انتخابات کشور گفت: باید به شناسایی قانون و به خوبی عمل کردن به آن توجه شود. دومین موضوعی که به حضور مردم در پای صندوق‌های رای کمک می‌کند، بی‌طرفی است. باید مردم احساس کنند که ما به عنوان مجریان انتخابات بی‌طرف هستیم و آن زمان است که به پای صندوق‌های رای می‌آیند. توصیه وزیر کشور به تمام دست‌اندرکاران انتخابات این است که در تمامی مراحل انتخابات به بی‌طرفی خود توجه داشته باشیم و به آن عمل کنیم. بر اساس قانون، هیات‌های اجرایی نباید برای فردی تبلیغ یا علیه آن تبلیغ منفی داشته باشند.

وی افزود: موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، تشکیل ستاد انتخابات استان‌ها بوده تا بتوانیم از امکانات موجود در استان‌ها بهره ببریم، ستاد انتخابات استان‌ها نیز در زمینه مصوبات خودشان پیگیری جدی داشته باشند.

مقیمی بیان کرد: موضوع دیگری که مطرح است و باید به آن توجه شود، امنیت انتخابات است. باید تلاش کنیم که در انتخابات، مسائل امنیتی و سیاسی نشوند و در حد مسائل اجتماعی آنها را حل کنیم تا شادابی برای مردم ملموس باشد. البته اگر هر اتفاقی بیافتد از طریق شورای تامین استان، موضوع حل خواهد شد.

وی ادامه داد: مساله دیگر که باید مورد توجه قرار بگیرد، مساله حقوقی است. باید سعی شود در برخورد با مسائل به جنبه حقوقی آن نیز توجه کنیم و اگر اتفاقی افتاد حتما از مشورت افراد حقوقی استفاده شود تا حقی ضایع نشود. همچنین باید به آموزش اعضای ستادهای انتخاباتی به صورت بسیار جدی نگاه شود. کل کشور درگیر مساله انتخابات است و برای موفق بودن در اجرای چنین پروژه عظیمی، باید دقیق باشیم و به عوامل انتخابات نیز آموزش دهیم.

رییس ستاد انتخابات کشور گفت: موضوع دیگری که باید به آن توجه شود، حراست و نگهداری از اسناد مربوط به انتخابات است تا اگر بعدا به آنها نیاز شد، در دسترس باشند. شناسایی تخلفات و جرایم انتخاباتی نیز باید مورد توجه قرار گیرد و بایدها و نبایدها را مشخص کنیم. موضوع مورد توجه بعدی نیز آسیب‌شناسی انتخابات قبلی است.

وی بیان کرد: باید جو منطقه از اکنون تا زمان برگزاری انتخابات خوب باشد و التهاب و درگیری در آن به حداقل برسد. تدبیر، لازمه افزایش نشاط سیاسی و اجتماعی است که در این راستا باید تمهیدات لازم اندیشیده شود تا نشاط اجتماعی ایجاد شده و مردم به پای صندوق‌های رای بیایند.

مقیمی خاطرنشان کرد: اگر کسی خلاف عمل کرد، باید به صورت صریح با آن برخورد کنیم و به فرد خاطی تذکر دهیم؛ این برخورد موجب می‌شود که افرادمان را حفظ کنیم و نگذاریم تخلفات جزئی، به تخلفات بزرگ‌تر تبدیل شوند.

وی عنوان کرد: در برخی انتخابات‌ها، صندوق ابطال‌شده داشته‌ایم که این برای جمهوری اسلامی خوب نیست و هزینه اقتصادی و همچنین هزینه معنوی در بر دارد. هزینه معنوی این موضوع، قابل جبران نیست پس باید دقت شود که هیچ صندوق یا حوزه انتخابی باطل نشود که در این جهت، نیاز است به موقع اقدام کنیم و تمهیدات لازم نیز اندیشیده شود.

رییس ستاد انتخابات کشور گفت: در انتخابات چه بخواهیم و چه نخواهیم با یک سری چالش‌ها مواجه‌ایم. تمام گروه‌های سیاسی شناسنامه‌دار می‌توانند در چارجوب قانون فعالیت سیاسی داشته باشند و ما هم باید از آنها حمایت کنیم. فعالیت سیاسی غیر از فعالیت انتخاباتی است.

وی افزود: به هر حال چالش‌ها باید با تدبیر حل شود و امور به گونه‌ای پیش رود که نشاط سیاسی در آرامش ایجاد شود. از دیگر چالش‌ها، رد صلاحیت‌ها است. اگر افرادی رد صلاحیت شدند برای این‌که دلیل را بدانند باید به مراجع بالاتر هدایت شوند و اگر احساس کردیم حقی ضایع شده است بدون ایجاد حاشیه کمک کنیم تا فرد پیگیر حقش باشد.

مقیمی عنوان کرد: چالش بعدی چالش‌های قومی و قبیله‌ای است که باید از قبل روی آن فکر کنیم و با صحبت و گفت‌وگو نگذاریم که موارد سیاسی و امنیتی شوند. همچنین اطلاع‌رسانی به مردم نیز باید به موقع صورت گیرد. تعامل با هیات نظارت نیز باید خوب باشد و سعی شود که ارتباطات برقرار شود و با حفظ مسئولیت‌ها، این ارتباط بیشتر هم شود.

وی ادامه داد: باید از امکانات تمام دستگاه‌ها استفاده شود و اعلام شود که هیچ کسی حق ندارد از این امکانات دولتی له یا علیه کسی استفاده کند. تبلیغات نیز سامان‌دهی شود و با تاکید بر لزوم رعایت حریم، داوطلبان به تخریب دیگران نپردازند و تنها به فکر اثبات خود باشند.

رییس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: باید ستادهای انتخاباتی با حقوق خود آشنا باشند. اعضای این ستاد باید اخبار را به موقع اطلاع دهند، سعی کنند آمار ندهند و اگر هم آمار دادند، مستند باشد.

وی تصریح کرد: باید به تمام کارهای اجرایی شفافیت دهیم تا مردم بین خودشان و ما حائلی نبینند. در انتخاب هیات‌های اجرایی نیز از افراد خوب، شجاع، خوش‌نام و متدین استفاده کنیم.

مقیمی گفت: توجه شود که داوطلبان از فضای مجازی به صورت قانون‌مند و اخلاق‌مدار استفاده کنند و مردم نیز به اطلاعیه‌هایی که از طریق صدا و سیما پخش می‌شود، توجه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha