• چهارشنبه / ۴ آذر ۱۳۹۴ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94090402757

وزیر نفت و گاز عمان در گفت و گو با ایسنا خبر داد

صادرات گاز ایران به بازارهای ثانویه توسط عمان تا دو سال آینده

صادرات گاز ایران به بازارهای ثانویه توسط عمان تا دو سال آینده

وزیر نفت و گاز عمان می‌گوید دو تا سه سال طول می‌کشد که پروژه صادرات گاز ایران به بازارهای جهانی از طریق این کشور آغاز شود.

وزیر نفت و گاز عمان می‌گوید دو تا سه سال طول می‌کشد که پروژه صادرات گاز ایران به بازارهای جهانی از طریق این کشور آغاز شود.

محمد بن حمد الرمحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره رابطه گازی این کشور با ایران تصریح می‌کند که عمان ‌برنامه دارد در آینده به هاب گازی منطقه تبدیل شود و این درحالی‌است که وزیر نفت ایران نیز پیشتر اعلام کرده بود که با توجه به موقعیت جغرافیای ایران چنین برنامه‌ای را برای کشور در آینده دارد.

وزیر نفت و گاز عمان درباره قرارداد صادرات گاز ایران با عمان و برنامه ایران برای صادرات گاز به این کشور و انتقال آن به بازارهای جهانی از مسیر عمان از طریق تبدیل گاز به LNG اظهار کرد: ما می‌خواهیم یک بازار هاب در منطقه ایجاد کنیم که گاز به عمان وارد شود و سپس به دنبال بازار می‌گردیم.

وی ادامه داد: عمان با ایران ممکن است مشترکا وارد تجارت LNG شود و گاز ایران را به صورت LNG به هر نقطه‌ای در دنیا صادر کنیم یا اینکه خطوط لوله راه‌اندازی کنیم و گاز را به همان صورت صادر کنیم.

این درحالیست که بیژن زنگه نیز پیشتر از طرح ایران برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه گفته بود و با اشاره به اینکه به جز قطر بقیه کشورهای اطراف خلیج فارس مصرف کننده گاز هستندتصریح کرده بود که ایران می تواند به هاب بزرگ منطقه در صادرات و واردات گاز تبدیل شود.

وزیر نفت و گاز عمان در ادامه گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که این کشور چه میزان ظرفیت واردات گاز ایران را دارد، پاسخ به این پرسش را سخت دانست و اظهار کرد:‌این امر بستگی به قابلیت‌ها و الزامات بازار دارد، این چیزی است که ایران و عمان می‌توانند بر سر آن در آینده معامله کنند.

الرمحی درباره اینکه این که اجرایی شدن صادرات مجدد گاز ایران به بازارهای جهانی از طریق عمان دو کشور چه زمانی به نتیجه می‌رسد؟ عنوان کرد: ممکن است رسیدن به این نقطه از امروز دو تا سه سال به طول بیانجامد.

به گزارش ایسنا، وزیر نفت در دیدارهای دو جانبه خود با کشورهای حاضر در اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز یکشنبه (یکم آذرماه) با وزیر نفت و گاز عمان گفتگو کرده بود.

علیرضا کاملی، مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران درباره مهمترین محورهای مذاکرات با الرمحی گفته بود: مذاکره درباره نحوه استفاده از تجهیزات ال ان جی عمان مهمترین محور مذاکرات بوده است.

براساس این گزارش، هم اکنون حدود ٢٣ درصد از ظرفیت تولید ال ان جی عمان بلااستفاده مانده است، ایران قرار است از این ظرفیت خالی برای بازاریابی و فروش ال ان جی استفاده کند و به ازای آن هزینه حق العملکاری برای تبدیل گاز به ال ان جی را به این کشور پرداخت کند.

کاملی دیگر محوراین مذاکرات را بررسی آخرین روند مطالعه بخش خشکی و دریایی صادرات گاز ایران به عمان عنوان کرده و گفته بود: هم اکنون کار مطالعات بخش دریایی این خط لوله از سوی شرکت تاسیسات دریایی ایران در حال انجام است.

انجام مطالعه صادرات گاز ایران به عمان در دو بخش خشکی و دریایی تعریف شده است که مطالعه بخش دریایی صادرات گاز ایران به عمان، ٢٩ شهریورماه امسال به شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران (IOEC) سپرده شد و قرارداد آن میان مدیران عامل شرکت ملی صادرات گاز ایران، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران و سیف بن حمد السلمانی، مدیرکل برنامه ریزی و ارزیابی پروژه ها در وزارت نفت و گاز عمان امضا شد.

ایجاد زیرساخت ها و بسترهای لازم برای ورود به بازار ال ان جی از برنامه های وزارت نفت است تا سهم اندک ایران به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گازی دنیا در تجارت جهانی گاز افزایش یابد.

در این راستا مذاکرات ایران با کشورهای اتحادیه اروپا برای عرضه گاز با خط لوله یا به صورت گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) ادامه دارد، و اعلام شده که طی دو سال و نیم آینده اولین واحد تولید ال ان جی با ظرفیت 10 میلیون تن در کشور راه اندازی می شود، به طوری که در نظر دارد دو سال و نیم دیگر نخستین واحد تولید ال ان جی خود را با ظرفیت تولید سالانه ١٠ میلیون تن راه اندازی کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha